Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
04 jul 2013

■COMUNICAT:

Davant l’anunci de la Generalitat de regular l’ús del burca i el niqab als espais públics per motius de seguretat , des de SOS Racisme Catalunya volem manifestar que:

1. Estem totalment en desacord d’aquesta prohibició, doncs pensem que exclou i aïlla les dones que utilitzen burca o niqab i criminalitzen la població musulmana en general.

2. Considerem que tot i que el Govern ho emmarca sota el paraigües de la seguretat, en el fons hi ha les mateixes motivacions de sempre: una falsa protecció de la dona i la defensa d’uns valors culturals o morals propis. I posem en dubte que aquest canvi de perspectiva no estigui donat únicament per no incórrer en la il·legalitat d’atacar els drets fonamentals de les persones.

3. Denunciem que de fer-se efectiva aquesta llei, es prohibiria el dret a reunió i manifestació de les dones que duen burca o niqab, entre altres conseqüències.

4. Pensem si realment es considera aquest un problema davant el que “no es vol mirar cap a una altra banda”, el treball per eradicar l’ús del burca i el niqab ha de fer-se des d’uns altres àmbits, com la mediació i la sensibilització, no pas des d’una política prohibitiva i punitiva, que només té efectes negatius.

5. Demanem que si realment existeix la intenció de “buscar el màxim consens”, com a expressat el Conseller d’Interior, es tingui en compte l’opinió de les persones afectades i s’incorpori al debat a les dones musulmanes.

6. Posem en dubte que aquest sigui un tema “demandat per la societat”, tal i com diu el conseller Espadaler, donat que el seu ús és molt minoritari. Les preocupacions socials, moltes vegades, es creen des dels hemicicles i els mitjans de comunicació. En canvi amb això s’està generant un fals problema amb el possible objectiu de treure crèdit mediàtic i electoral.

7. Davant la justificació de la necessitat de la policia de poder identificar les persones que participen a mobilitzacions o concentracions, volem reivindicar el deure dels agents de seguretat pública a identificar-se i el drets de la ciutadania d’identificar-los, fet que moltes vegades no es compleix.

8. No podem perdre de vista el perill d’aquests debats que alimenten els argumentaris de l’extrema dreta i altres posicionaments racistes i xenòfobs: un estudi recent[i] informava com les polèmiques del burca i l’empadronament havien beneficiat en repercussió i número d’afiliats a PxC.



4 juliol 2013
Mira també:
http://www.sosracisme.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús de l'ablacio del clitoris a l'Islam?
04 jul 2013
tambe us podrieu manifestar contra el fanatisme religios, el tracte discriminatori contra les dones a l'Islam, el tracte inhuma als homosexuals als regims islamistes, la poligamia com a forma d'opressio masclista i bon negoci amb les prestacions socials (molts fills, moltes prestacions), el nul respecte als drets humans del regims islamics, la miseria dels paisos musulmans... pero NO!
Ell's defensen que les dones puguin anar amb burka... a l'estiu, per les Rambles!
Defenseu l'indefendible, bonics(ques) de la mama!!
Defensareu tambe el dret de les dones musulmanes a retallar-se el clitoris??
Tambe aixo es una de les tradicions musulmanes...
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
04 jul 2013
una cosa no treu l'altre
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
04 jul 2013
tambe us podrieu manifestar contra el fanatisme religios, el tracte discriminatori contra les dones al catolicisme i al capitalisme, el tracte inhuma als homosexuals als regims democràtics d'arreu d'europa i a casa nostra, la poligamia occidental com a forma d'opressio masclista i bon negoci amb les prestacions socials (molts fills, moltes prestacions), el nul respecte als drets humans del regims catòlics, la miseria dels paisos desarrollats i occidentals... pero NO!

Elles tenen tot el dret a defensar que les dones puguin anar amb burka... a l'estiu, per les Rambles!

Defenseu la llibertat personal, bonics(ques) de la mama!!

Retallar-se el clitoris no és cap dret de les dones musulmanes. Aquesta no és una tradició de l'islam. Només un ignorant resentit pot afirmar aixó.
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
05 jul 2013
ahora me entero que en los regímenes democraticos la población va a casa de los homosexuales a tirarles piedras como en marruecos o a ahorcales como en Irán, en fin... viva el islam.
Re: La nostra oposició a una religio de merda, al coran, als barbuts i a la mare que els va..
05 jul 2013
la lapidacion de presuntas infieles tambien es costumbre y tradicion islamica, lo mismo que rebanarle el clitoris a las niñas. ¡¡No sé qué estais esperando para hacer un manifiesto de apoyo a imanes, lapidadores & cercenadoras!!
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
05 jul 2013
Paletos, nadie apoya las lapidaciones. Tenéis miedo al Islam pero os sentís a gusto entre obispos, sacristanes, curas o cardenales.

La clitoridectomía (Mutilación genital femenina) de carácter médico existió oficialmente en Europa hasta finales del siglo XIX. Esta práctica no se limita al continente africano, pues se sabe que esta también se realizan en varios países de Asia, Europa, Australia e incluso América

Es falso que tenga carácter religioso. Su origen se sitúa antes de la aparición de las religiones monoteístas y por tanto no se puede asociar ni al cristianismo ni al islam.

La ablación se practica también en comunidades no musulmanas como los cristianos coptos de algunos países o la comunidad judía falasha. Además no se lleva a cabo en los países islámicos que se adhieren firmemente a los principios y la ley islámicos.

En ninguna fuente del derecho islámico se encuentran textos que exigen la ablación de los genitales externos a la mujer. Además varios estudiosos contemporáneos afirman que la ablación va en contra de varios preceptos islámicos.

La circuncisión masculina sí que la realizan los judíos por motivos religiosos, y a pesar de que en el islam se practica, no está ordenada por el Corán y nunca puede ser equiparable a la femenina, aunque sí que es criticable.

Sois unos fascistas ignorantes, y nada más. Y venís aquí a comernos el coco porque en la calle os llevaríais un guantazo descomunal.

¿Por qué no os vais a fachilandia a hacerle la vida imposible a vuestros muertos?
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
05 jul 2013
Aquets son pitjor que els d'intereconomía. Es parla de burcas i niqabs i ells treuen lapidacions, ablacions i totes les plages de la biblia.

Aixó és la desinformació per el terror i la por dels nazis, els amics de Tramuntana.
Re: La nostra oposició a una religio de merda, al coran, als barbuts i a la mare que els va...
05 jul 2013
¿oponerse a una legislacion que restringe el uso del burka en espacios publicos es de izquierdas? Si eso es ser de izquierdas, cualquier cosa es ser de izquierdas.
Y recuerdan demasiado a los metodos de la EXTREMA DERECHA los de los promotores de esta campaña a favor de la legitimizacion del burka en espacios publicos, que han sido infiltrados en sosracisme.org desde organizaciones fundamentalistas islamicas con la 'bendicion' de element*s feministas ultramontanas de la ceba... y en vez de combatir el racismo y al fascismo, los fomentan.
véase tambien:
http://es.wikipedia.org/wiki/Atefah_Sahaaleh
Re: La nostra oposició a la prohibició de l’ús del burca i el niqab
06 jul 2013
Esteu pixan fora de test i sou conscients. Ningú está donan suport a les lapidacions, ni tan sol a cap llei religiosa.

Oposar-se a qualsevol legislació, també és "d'esquerres", i sinó ho és, tant s'en val, perqué no estem parlan d'altre qüestió que de llibertat a decidir per una mateixa.

Vosaltres esteu en contra de la "discriminació positiva", només quan vos interessa. El vostre sensacionalisme parlan de lapidacións i ablaciones, és patètic i deixa molt clar quina és la vostre intenció.

No voleu lleis que "protegeixen" a la dona, pero aquesta la demaneu en nóm de les dones "oprimides".

Els infiltrats sou vosaltres, i feu fastic de tan feixistes que sou. Merdes amb envoltori de pastis. Aneu al vostre local el tramontana a donar-vos cops contra la paret. Caps de suro.
Re: La nostra oposició a una religio de merda, al coran, als barbuts i a la mare que els va...
06 jul 2013
En Sosracisme.org de França fa uns anys va succeir una cosa semblant, quan un grapat d'infiltrat/des procedents del islamisme radical es varen fer amb el control d'aquesta ONG que havia estat capdevantera en material de campanyes de sensibilitzacio anti-racista.
El resultat d'aquell segrest fou una devallada total de la ONG i un creixent malestar social amb bons redits electorals pels fatxes de Le Pen.
Aquest sembla el exemple que NO calia seguir des de sosracisme.org a catalunya.
Pero pel que es veu, el fonamentalismes religiosos i 'patriotics' son feixismes que fant 'joint venture' i es retroalimenten... pero millor que no veniu a tocar-nos massa els pebrots a l'IMC BCN!

i per l* idiota que insulta a qui no pensa fanaticament como ell/a, un regalet:
http://www.cliphunter.com/w/1083968/Milf_Persia_Monir_footjob_RARE

(...i el burka te'l poses tu!!)
Sindicat Terrassa