Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
Que indymedia fa molt de temps que és un portal en decadència és una afirmació objectiva. Però el que resulta més alarmant és la plena complicitat de les seves administradores per a què aquest procés de degradació total es dugui a terme.
I es que, una cosa és apelar a una sèrie de normes, i l'altra, és COM S'INTERPRETEN, en funció a què, a qui, a qui beneficien, etc.

Alguns exemples darrerament:

- Es censura en 2 ocasions una notícia sobre el PCPC (partit al que no li tinc simpatia, però que és una realitat en l'anticapitalisme per petit que sigui i com a tal té dret a no ser INVISIBILITZAT) que tracta sobre una escissió recent que ha tingut, amb la marxa de gent de PCPC i JCPC.

Aquí:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/470120/index.php

I aquí:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/469914/index.php

El motiu? agafeu-vos fort: PROPAGANDA PARTIT POLÍTIC. Ara resulta que una escissió és un fet de PROPAGANDA d'algú... en fi, surrealista tot plegat.

Un altre exemple, totes les notícies de la CUP són censurades. No importa que no s'estigui en eleccions, ni si la CUP concret ha dit que no concorrerà a les eleccions properes, la simple presentació de l'assemblea a València és motiu per a censurar:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/469515/index.php

Resulta que parlar doncs d'una organització, doncs, sigui el que sigui, presentació d'una nova assemblea, escissió, ... és PROPAGANDA. Molt bé, acceptem això.

Però llavors, com encaixa això amb el fet que es mantingui un enllaç d'una notícia que, per més inri, és inventada (com tantes) per mitjans que fan de butlletins encoberts de CiU?

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/470131/index.php

Com, no havíem quedat que el simple fet de parlar d'una organització era "propaganda de partit polític"? quin és el criteri per aplicar la vara de medir?

No cal allargar-se massa més, perquè la conclusió de que l'AUTORITARISME ENCOBERT regna entre l'administració és més que evident. Gent que veu que lo seu no acaba de quallar i intenta INVISIBILITZAR qualsevol altre cosa.

I que consti que a mi ni fu ni fa que es censuri la CUP a indymedia, el tema és la plena hipocresia dels que diuen portar una web "antiautoritària" i "de totes". Per favor, una mica de sinceritat, que és un valor molt propi de l'anarquisme, i menys censura.

Si s'existeix en l'anticapitalisme, s'estigui o no d'acord amb ells, han de tenir espai. Perquè menys els anarquistes, tothom s'ha presentat a les eleccions algun cop o ha demanat públicament el vot per algú (que vindria a ser el mateix): Revolta Global, PCPC, desdbaix, ara procés constituent...) què, es fa veure que no existeix res de tot això en aquest país?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
Piolet, el PCPCPCPPES, te les seves págines, els seus mitjans i bla, bla, bla.

T'ha agradi més o menys, el PCPCPCPPES és un partit polìtic, en escissió, escindit o quatribarrat. La CUP, malgrat ser una plataforma, és presenta a eleccions i te representació al parlament. T'ha agradi o no, és part del sistema parlamentari i per tant, deixa de participar d'alló que li diuen "moviments socials alternatius", perque es suposa que són alternatius al sistema i no del sistema.

Autoritarisme és la teva queixa. Si aquest és un portal en decadència, el PCPCPCPPES no vindrá a donarli lluentor.

Els partits no han de tenir espai perque ho vulguis tu...

I demano als administradors i administradores d'aquest portal decadent que treguin els links d'informació del partits polìtics.

Vinga fora, al parlament!
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
No t'enteres: no tinc simpatia pel PCPC, ja ho he dit. Només he constatat un fet objectiu: que existeix, igual que la CUP, etc. el que sigui. I allò que li passi, té dret a no ser invisibilitzat. Sigui un procés d'unió, una escissió, el que sigui. Igual que qualsevol org. ja sigui Revolta Global, En Lluita, etc qui sigui.

La línia jo pensava que era si es reclamaven de l'anticapitalisme o no, no quin tipus de estratègia dspleguen per acabar amb aquest (aquí cadascú tindrà les seves, de moment CAP sembla massa eficaç...).

Però el que es veu es que qui decideix "això sí, això no" no segueix criteris estrictes sinó la seva pròpia interpretació tal i com es veu en els exemples. I això és autoritarisme del pitjor, és a dir, de l'encobert paradoxalment d'antiautoritarisme.

I encara trobaria més surrealista que algú digués "oh, es la que a indy hi ha moltes notícies de la CUP". Però que no veieu com està la columna dreta del culebrón de partidaris vs. detractors del senyor Mora? això sí que fa fàstig i és del tot improductiu, les converses sobre aquest personatge i el seu ego.


PS: Entenc que per tu el problema no és estar al Parlament sinó presentar-s'hi, no? és a dir, el problema és l'estratègia adoptada o tenir prou força per entrar-hi?
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
Doncs no nano, no té CAP DRET a ocupar un espai alternatiu i autònom com és indymedia. Com ja ha explicat molt bé el company de la primera resposta, els partits polítics i organitzacions que participen del joc parlamentari / eleccions sindicals ja tenen els seus propis mitjans per difondre la propaganda que vulguin o explicar la última escisió de fulanito amb menganito de tal.

El que és un problema és que s'hagi perdut aquesta esència original que tenia Indymedia i que no només estigui contaminada per propaganda de partits i sindicats que legitimen aquest sistema, sinó que a sobre sembla que ja sigui una obligació sotmetre's a aquestes organitzacions.

Per tota la resta, ja teniu el "Canal Parlament"
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
"?" tu ja introdueixes també eleccions sindicals... però estem en el mateix: si el criteri és estricte, s'ha d'aplicar per tothom. No em queixo de que se li borrin coses a la CUP, sinó de l'absoluta arbitrarietat dels que (se suposa) "moderen" els posts, les converses, etc. El criteri REAL és el de "a mi m'agrada això, lo altre no", i no cap norma.

I es que diguem, quants posts s'han borrat de la CGT a indymedia (i mira que hi ha hagut)? o de la COS? o de tants altres? si hi ha un conflicte que el porta CGT ja és automàticament "propaganda electoral"? o això només passa amb la CUP?


Vaja, que no cal donar-li més voltes tampoc. Qui porta la web coixeja del peu que coixeja (com tothom), però el problema és l'extrema falsetat de vendre's com a portal antiautoritari antiautoritari i practicar l'autortisme absolut:

"CGT? sí que són mig anarquistes. PCPC? no que són comunistes. CUP? no que estan agafant massa embranzida. ..."

Els "moderadors" principalment estan liquidant indymedia
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
jaja! lo solucionas con un "eleccions sindicals" cuando el sindicalismo es reaccionario en si mismo y los sindicatos -tambien los anarkos-forman parte del sistema se presenten o no a elecciones sindicales, cobren o no subvenciones, esten o no apatrimoniados
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013

Afegeixo aquesta crítica al PCPE, que també van censurar per "propaganda partit polític", precisament quan el text va en contra del PCPE, a qui acusa de revisionista i parlamentarista

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/469351/index.php
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
y eso de "portal en decadència", "estan liquidant indymedia" es muy gracioso tambien... jaja! ke toka hoy domingo noche de humor?
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
30 jun 2013
Uuuuuuffffff!
Tens un problema greu. T'has sortit de l'hort. Aixó no és pas el departament de queixes. Hi ha un correo on pots dir el que vulguis. Et queixes de que han tret dues noticies, que ja las has ficat un altre vegada amb tot el morro.

Per mi el problema no és estar en el Parlament, el problema és que aquest no és el lloc i estás fen el mateix paper que el "general mora". Impossar el teu criteri als que no volem partits polítics. La teva opinió del que pensaves, és del tot intranscendent. Les coses no són com penses, sinó com són.

La IAC, la COS i la mateixa CGT, no són pas anarquistes, com tampoc son anarquistes LAB o ARRAN, Endevant, Alerta Solidaria o Rescat.

Qui está demostrant que coixeja i no de la cama, ets tu. Tampoc s'admet propaganda feixiste o nazi. Els partits que s'anomenan anticapitalistes, només utilitzan aquest portal per fer propaganda polìtica i/o electoral i/o mediática i/o con espectacle.

Quan la CGT, la COS, la IAC o la mateixa CNT demanin el vot per qualsevol partit, ni que sigui "anarquista", demanarem als moderadors que treguin la brossa.

A més a més, pot ser no t'has preguntat que els moderadors tenen vida més enllá del portal i que no poden estar 24 hores a veure el que penjas o el que deixes de penjar i que el portal el fem entre totes i amb els criteris, ens agradin més o menys, que están penjats al portal.

No a la propaganda dels partits polìtics, siguin de l'opció polìtica que siguin. Les estrateguies parlamentaries, no són cap estrategia. Aixó s'ha demostrat moltes vegades. La falsetat és aquesta, anomenarse anticapitalista i voler part del pastís.

Demá campanya, companys i companyes d'indymedia, "jo també vull ser diputat"
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
01 jul 2013
Jon com sempre dient animalades. "ELs sindicats formen part del sistema tant si com no i tots són reaccionaris".

Malote y orgulloso!

No nos dejes, siempre das un toque de humor a todas las conversaciones.
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
01 jul 2013
Bocabadat: Per la mateixa norma, millor que els anarquistes s´en vagin també d´IMB. Oi que ja tenen les seves pàgines???
L´autonomia no és una exclusiva del anarquisme!!!
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
01 jul 2013
les noticies que no apareixen i que et sap tan greu les pots trobar a la publicacio oberta, o sigui ke de censura res.
Ara, tal com el mora, es veu ke tenir criteri propi se li diu censurar, vinga ja!

Fora partits politics d'indymedia, sigui anticapitalistes o mochilerus.
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
01 jul 2013
Parles d'autoritarisme???
El que sou vosaltres, els partits o coalicions de partits, per molt que s'anomenin anticapitalistes.....
Re: La CENSURA a indymedia, o els "estranys" criteris per "amagar" coses
01 jul 2013
Uns es queixen perquè s'amaguen algunes i altres ens queixem perquè NOMÉS s'amaguen algunes.

Jo penso que les noticies de declaracions i informacions sobre partits politics s'haurien d'ocultar fossin o no positives per aquests.
Sindicat Terrassa