Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
29 jun 2013
"Em va recordar els fets d'Stonewall d'ara fa 44 anys, però al centre de Barcelona"
Quarts de tres de la matinada al barri del Raval de Barcelona. És la nit del 28 al 29 de juny. Al petit local La Bata de Boatiné del carrer Robadors s'hi celebra una festa en commemoració del Dia de l'Orgull Gai (LGTBQI). Precisament un dia com avui de fa 44 anys van succeir els fets d'Stonewall, quan la policia va assaltar un local d'ambient al barri de Greenwich Village de Nova York, un esdeveniment que va desencadenar un punt d'inflexió en el moviment en defensa dels drets de les persones homosexuals arreu del planeta i que va fixar el 28J com una data de referència al calendari.

Però ara som aquí, al districte de Ciutat Vella de la ciutat comtal, al cor del barri del Raval. Una zona de baix poder adquisitiu, on es respiren aires que recorden a aquell barri de Nova York. De cop i volta hi apareix un enorme escamot de policies antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Els furgons aparquen als extrems del carrer Robadors i en bloquegen tots els accessos. Els policies assalten porra en mà el local de La Bata de Boatiné, on no hi ha més d'una cinquantena de persones de festa. En Roberto Massafra, un veí del Raval que es trobava en aquells moments davant del local ho explica així: "Va ser com una operació antiterrorista, vint policies amb el rostre tapat van donar una patada a la porta i van entrar cridant. Alguns duien la pistola a la mà." El relat de Massafra coincideix amb la d'altres veïns de la zona que ho veien des dels balcons. L'Antonio ens destaca que mai havia vist quelcom similar: "A vegades ha vingut la Guàrdia Urbana a fer controls, però això tan brutal no ho havia vist mai. Ningú es podia moure, havien pres el carrer". Després d'assaltar La Bata de Boatiné un altre escamot d'uns 20 antiavalots va assaltar el Bar 23 ubicat dues portes més avall, en el mateix carrer. L'Eugeni Rodríguez, del Front d'Alliberament Gai de Catalunya es va desplaçar al lloc dels fets després de rebre l'avís del que estava passant: "Em va recordar els fets d'Stonewall ara fa 44 anys, però al centre de Barcelona", "Un veritable abús de poder, desmesurat i injustificat, hem demanat explicacions a l'Ajuntament de Barcelona i a la responsable LGTB dels Mossos d'Esquadra". Van ser dues hores llargues d'abusos. Territori ocupat per la policia fins passades les quatre de la matinada, fins i tot els veïns que sortien de casa seva a aquella hora eren empotrats contra la paret i se'ls obligava a aixecar les mans i buidar les butxaques. Qui no obeïa les consignes dels agents rebia cops. "Van generar veritable pànic entre tothom, no ens ho podíem creure", ens explica en Pau. "Vam recollir mails i telèfons de molta gent, esperem poder presentar una denuncia", afegeix.

Una operació aleatòria i rutinària de cap de setmana

Fonts oficials dels Mossos d'Esquadra han confirmat l'operatiu, però ho han titllat d'actuació rutinària de cap de setmana al barri del Raval. Segons la policia catalana es tractava d'un dispositiu aleatori per detectar irregularitats administratives i laborals. Agents de la Guàrdia Urbana de paisà i d'Inspecció de Treball acompanyaven els antiavalots. La intendent Rocio Rubio assegura que va ser una actuació coordinada per l'ABP Ciutat Vella on es cercava el consum il·lícit de drogues i furts. Després de rebre la queixa per part del FAGC, Rubio s'ha compromès a obrir una investigació en cas que es presenti una denúncia formal on s'assenyali maltractes, agressions o actituds homofòbiques. A més, ha especificat que al llarg de la nit es va identificar 11 persones i es va escorcollar sis establiments. Es dóna la circumstància que quatre dels sis locals assaltats per la policia són llocs habituals de l'ambient gai a Barcelona, però cap d'ells està ubicat a la zona d'un major poder adquisitiu, a l'esquerra de l'Eixample, en el que es coneix popularment com a pesseta rosa. Eugeni Rodríguez ha avançat a aquest setmanari que durant l'acte unitari del 28J que se celebrarà avui a les 18:30h a la plaça Universitat de Barcelona es condemnarà enèrgicament l'actuació. De tot plegat també destaca el fet que la unitat actuant fos l'ARRO Barcelona, comandada pel sots-inspector Jordi Arasa, qui arrossega un llarg currículum d'actuacions polèmiques: càrrega contra famílies que protestaven pel Pla Caufec l'any 2006, múltiples agressions a manifestants del 15-M a la plaça Catalunya el 27-M de 2011 o la detenció d'un home en cadira de rodes al costat de la presó Model l'any 2012. El còmput final de la nit fou una celebració de marcat caràcter reivindicatiu del tot boicotejada per la irrupció policial i una acta administrativa on es diu que el cartell del local no està ben senyalitzat i que l'aforament era una mica superior al permès. Pel que fa a les reaccions, la CUP-AE exigirà explicacions en seu parlamentària al conseller d'Interior Ramon Espadaler i el PSC presentarà una pregunta al ple del Districte de Ciutat Vella.


noticia extreta del setmanari la directa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
30 jun 2013
Ja coneixem la resposta dels parlamentaris, de l'Espadaler, de l?Arasa, de la responsable LGTB dels Mossos d'Esquadra, etc: "Ens la sua".

I per LTGB, ja teniu a casa un altre Stonewall, per celebrar.
Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
30 jun 2013
Una pregunta, es això el que fan les CUP???
Tanta abraçada i picar l'ullet amb CIU... esperem que els nuvis no s'emprenyin!!!
Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
30 jun 2013
que curiós, el divendres a la tarda onejava una bandera gai al balcó de l'ajuntament..quina gràcia no?
Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
30 jun 2013




Informació contrastada?



Tots sabem que a la Bata hi ha festa fins la matinada, i quan dic festa dic festa grossa.

No és el primer cop que pateix la "visita" de policies amb diferents uniformes. Com tants altres locals nocturns. Que la notícia es projecti just el dia de l'aninversari del 28J fa olor de notícia souflé.

Les declaracions de l'inefable Eugeni "Em va recordar els fets d'Stonewall ara fa 44 anys, però al centre de Barcelona" són un bon indicador del caràcter de la notícia.


El rigor informatiu i la veritat a pèl afavoreixen les lluites pel drets dels gais. Les notícies sensacionalistes basades en testimonis-estrella i redactors àvids de protagonisme no fan cap favor a llarg termini.
Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
30 jun 2013
Entenc la queixa del sensacionalisme, personalment no m'agrada la comparació a stonewall, entre altres coses perquè no van respondre com allà.
La noticia es projecta aquest dia perque la redada de la que parlen ha ocorregut la matinada del 28.

Comenten també que 4 dels 6 locals registrat la nit del 28 són d'ambient gai, estaría bé que els nomenessin això si.
Re: Mossos entren pistola en ma a La Bata de Boatiné a robadors la nit del 28 al 29 de juny
01 jul 2013
No vaig estar a La Bata l'altra nit, però sí que vaig passar pel carrer Sant Pau cap a quarts de quatre de la matinada i hi havia un desplegament que fotia autèntica por. Semblava una operació antiterrorista d'aquelles tipus "comando Dixan" de fa uns anys.
Sindicato Sindicat