Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : amèrica llatina : sexualitats : dones
LGTB Comissió Unitària 28-J: El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat
27 jun 2013
Comissió Unitària
Manifest 2013
((festa i manifestació a barcelona))


MANIFEST 28 JUNY 2013

Comissió Unitària 28 de juny

Un any més, sortim al carrer per reivindicar els drets i les llibertats de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat. És en aquest moment històric, que ens pot possibilitar construir un país des dels fonaments, quan cal garantir que aquest sigui realment lliure, amb tots els colors, amb tots els matisos, per a totes les persones, amb justícia social. Un país que celebri la diversitat d'opcions sexuals i d'identitats de gènere, un país on no es discriminin lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. Un dels instruments per aconseguir-ho és una llei contra l'homofòbia i la transfòbia que exigim avui i aquí.

Fa 35 anys que es va aconseguir eliminar l'homosexualitat de la Ley sobre Peligrosidad y Rehabilitación social. Han passat moltes coses. Gràcies a la lluita del moviment LGBTI l'any 1991 es va treure l'homosexualitat de la llista de malalties mentals del DSM però s'hi va incloure la disfòria de gènere. El mateix any assassinaven la transsexual Sònia al parc de la Ciutadella de Barcelona: fins aquest any no se li ha dedicat la glorieta on la van matar. L'any 1996 obrien fitxes policials a Sitges a gais que exercien lliurement la seva sexualitat: 10 anys després vam aconseguir que hi hagués un triangle rosa per recordar que allò no podia tornar a passar, però a Badalona l'Ajuntament promet fer fora els “viciosos” que avui continuem relacionant-nos lliurement a la platja de la Mola. El 2005 s'aprovava el matrimoni igualitari, que ofereix la possibilitat de regular legalment algunes de les nostres relacions: el mateix 2005 vam dir que no en teníem prou, que encara no hi havia igualtat de drets i reclamàvem la visibilitat de les lesbianes i actuar contra la lesbofòbia. El 2007 s'aprovava la Llei d'Identitat de Gènere però encara ara es continua diagnosticant disfòria de gènere. Són 36 anys de lluita incessant al món i a casa nostra. Són anys de visibilitat, de victòries i de passos endavant. Però no n'hi ha prou. És per això que exigim avui aquí una llei contra la transfòbia i l'homofòbia, una llei que consolidi tot allò que hem aconseguit fins ara amb anys de lluita i que alhora assenti les bases per construir un país lliure d'homofòbia i de transfòbia.


Llegir més...
Acte Central 2013Enllaços 2013Enllaços FACEBOOKActe central:


https://www.facebook.con/events/662322370461266/

Manifestació descentralitzada:


https://www.facebook.con/events/166149756893603/Manifestació y festa en Barcelona:
https://www.facebook.con/events/598068140226929/
Voleu rebre informació?

| | |


Si voleu rebre informació sobre les activitats de la Comissió Unitària 28 de juny?
Accedir a l'enllaç i omplir el formulari de subscripció:


http://eepurl.com/ALwqX

This work is in the public domain

Comentaris

Re: LGTB Comissió Unitària 28-J: El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat
27 jun 2013
què grans que sou!
Re: LGTB Comissió Unitària 28-J: El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat
28 jun 2013
En serio? Però en quin món viviu?
"El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat"

No hi ha gent del brot bord, gatamaula, anarquistes o altres organitzacions més diguem-ne, radicals, a aquesta comissió unitària? Ho dic per que hem sembla un insult que en un moment on l'auge del control social és brutal, on s'està demostrant que espien gran part de les nostres comunicacions (o que tenen la capacitat de fer-ho), quan l'únic partit fort d'"esquerres" que quedava a Catalunya governa amb coalició amb un partit ultracapitalista (encara que no m'agradi força cap partit ni jo particularment esperés cap altra cosa d'aquesta gent), que estan desmantellant els serveis públics i els pocs "drets" socials que s'havien aconseguit .... vosaltres digueu que s'estan fent passos importants cap a la llibertat, hem sembla increïble i que no s'ha acabat de fer un anàlisi de la situació actual.

Per la resta tot bé, bueno, pot ser preferiria que contra l'homofòbia i la transfòbia ens fessim fortes més a l'estil black panter que no "demanant" coses a l'estat però també puc entendre que no es té la força o les ganes suficients o que aconseguir aturar l'assetjament es necessiti batallar per diversos fronts.

P.D.: Esperem que la manifestació de demà vagi de fabula.
Re: LGTB Comissió Unitària 28-J: El nostre país està fent passos importants cap a la llibertat
29 jun 2013
Este es el acto oficial apoyado por el Hay-untamiento (y no de vaselina) y la Gen-eralitat (la del gen de la homosexualitat)
Colera camping CNT