Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : amèrica llatina
la presidenta de la república proposa convocatòria de referendum sobre l'obertura d'un procès constituent al país
25 jun 2013
D'aquesta forma, el marxista Partit del Treball de la Presidenta brasilera Dilma Roussef es posiciona sobre les massives manifestacions que viu el país sudamericà d'ençà la mobilització contra la pujada del preu del tranport urbà colectiu.
Enmig de les massives protestes que porten dues setmanes, la presidenta brasilera va anunciar que buscarà un referèndum per consultar a la ciutadania sobre la pertinència o no d'una Assemblea constituent, amb l'objecte de realitzar una reforma revolucionària que, segons diu -: " ampliï la participació popular i els horitzons de la ciutadania ".

Rousseff es va reunir amb els governadors federals i alcaldes i els va plantejar 5 pactes nacionals. Rousseff va fer l'anunci durant una reunió -transmesa en directe per la televisora ​​estatal NBR- amb governadors i alcaldes als quals va citar per concertar respostes a les protestes al carrer massives de les últimes setmanes.


"Vull en aquest moment proposar el debat sobre la convocatòria d'un plebiscit popular que autoritzi un Procés constituent específic per fer la reforma política que el país tant necessita", va dir la mandatària al començament de la reunió convocada per ella mateixa a la ciutat de Brasília.

"Brasil està madur per avançar i ja va deixar clar que no vol quedar parat on està. Hem també donar prioritat al combat contra la corrupció de manera encara més contundent", ha afegit Rousseff, que intenta donar respostes concretes a l'onada de protestes que va esclatar fa prop de dues setmanes a Sao Paulo i avui arriba a tot el país.




En el marc de la recerca de solucions, la Presidenta Roussef va proposar als governadors i alcaldes "almenys cinc pactes a favor del Brasil".

"L'energia que ve de carrers és més gran que qualsevol obstacle. No tenim per quedeu inerts, incòmodes o dividits. Per això jo porto propostes concretes i disposició política perquè discutim almenys cinc pactes", va dir.
Mira també:
http://www.midiaindependente.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: la presidenta de la república proposa convocatòria de referendum sobre l'obertura d'un procès constituent al país
25 jun 2013
gaire marxista no deu ser si va condemnar les revoltes
Re: la presidenta de la república proposa convocatòria de referendum sobre l'obertura d'un procès constituent al país
27 jun 2013
jajajamas un marxista ha condenado revueltas!!!
Sindicato Sindicat