Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
Catalunya Plural
Ada Colau avisa a Mas que si la Generalitat no fa res, seran ells els que obligaran als bancs a negociar








Jordi Mumbrú - Barcelona
21/06/2013 - 22:18h

La PAH demana que s'obri un nou termini per demanar suspensions de desnonaments La PAH s'ha reunit aquesta tarda amb Artur Mas, tot i que no ha aconseguit cap compromís en ferm del govern català.
más INFOLa PAH ocupa una seu del BBVA per exigir-li que es comprometi a concedir lloguers socials
ETIQUETAS: Habitatge, PAH, Els responsables de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van aconseguir ahir arrencar algun compromís del president de la Generalitat, Artur Mas, en la reunió que van celebrar per primera vegada. Tot i així, la seva valoració de la trobada és “molt decebedora”, segons va explicar la portaveu de la PAH, Ada Colau, a catalunyaplural.cat.

Els responsables d’habitatge de la Generalitat van començar la reunió detallant totes les ajudes públiques que l'Administració dóna als ciutadans per accedir a un habitatge, com facilitats per pagar el lloguer o mediació amb entitats bancàries. L’objectiu era demostrar a la PAH que fan tot el que poden per solucionar el problema de l’habitatge. Però ningú no s’ho va creure. “Vam dir-li al president que fa molts anys que s’apliquen aquestes mesures i el problema continua igual. Li vam explicar que vivim una situació excepcional i que calen solucions excepcionals”, segons Colau.

De fet, Espanya és el país amb més habitatges buits d’Europa i, al mateix temps, és el país amb més desnonaments. Tot un indicador. La portaveu i ànima de la PAH va explicar que el president va reconèixer que és “un escàndol” que els bancs tinguin tants pisos buits, mentre hi ha tantes persones sense un lloc on viure i es va comprometre a fer alguna cosa, però no va concretar. “Va escoltar tot el que li vam dir, però fins ara és evident que aquest problema no ha estat prioritari pel Govern”, segons Colau. Des de la PAH li van recordar que la Junta d’Andalusia expropia els pisos dels bancs que no es posen de lloguer, però no van aconseguir cap compromís per part d’Artur Mas. Segons les xifres de la PAH, a Catalunya hi ha 8.000 pisos buits que són propietat de bancs rescatats amb diners públics.

L’únic acord a què van arribar les dues parts és que el Govern eliminarà les plusvàlues municipals sobre les dacions i condonacions d’hipoteques. Després de gairebé una hora de reunió i veient que els compromisos per part del president eren mínims, Colau li va recordar que el que no faci el Govern ho faran els ciutadans afectats, que cada cop són més: “Li hem dit que si ells no actuen, augmentarà la dissidència, les ocupacions. Si ells no ho fan, nosaltres forçarem als bancs a negociar”.


FONT ORIGINAL : http://www.eldiario.es/catalunyaplural/PAH-aconsegueix-Govern-comprometi

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
La generalitat te raó, "fan tot el que poden per solucionar el problema de l'habitatge", ho podeu veure a:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/469857/index.php
Re: Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
Es un debate recurrente y que gana presencia a medida que los efectos de los recortes y la crisis afectan a capas de población cada vez más amplias. Las organizaciones sociales llevan un tiempo advirtiendo que la situación de muchas familias es desesperada, lo que podría desencadenar un estallido de violencia. Ada Colau, una de las caras más visibles de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), ya ha transmitido en varias ocasiones su preocupación al respecto. “A nuestras plataformas viene gente diciendo que va a poner una bomba, que le van a sacar de casa con los pies por delante, que se va a matar”, ha llegado a afirmar. En este sentido, Colau ha aludido también al papel de la organización de afectados a la hora de frenar la violencia en las calles: “La Plataforma no sólo está conteniendo eso, sino que lo está canalizando de forma positiva”.
Re: Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
i continuaran okupan mes edificis sencers!!!
lo que es del poble per al poble!! i sansacabo
no esperarema que ens ho donin
Re: Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
“A nuestras plataformas viene gente diciendo que va a poner una bomba, que le van a sacar de casa con los pies por delante, que se va a matar”, ha llegado a afirmar. En este sentido, Colau ha aludido también al papel de la organización de afectados a la hora de frenar la violencia en las calles: “La Plataforma no sólo está conteniendo eso, sino que lo está canalizando de forma positiva”.

pots posar l'enllaç d'on surt aquest fragment?
gràcies
em semblen molt significatives, per dir-ho d'alguna manera, aquestes declaracions
Re: Artur Mas despatxa a Palau amb divers@s activistes de la Plataforma d' Afectades per la Hipoteca PAH
23 jun 2013
http://ecodiario.eleconomista.es/interstitial/volver/acierto-abril/socie
Sindicat Terrassa