Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
Quan es compleixen 35 dies des del seu empresonament els cinc anarquistes detinguts pels Mossos d'Esquadra a Sabadell i Avinyonet del Penedès continuen en règim de dispersió i aïllament a les presons de Soto del Real, Estremera, Alcalá Meco, Estremera i Aranjuez. El grup de suport creat a Barcelona ha obert una pàgina web on expliquen la seva situació actual i la manera de mostrar-los suport.
BNTiqNiCYAEpTMM.jpg_large.jpeg
BNTd8iyCEAMBVut.jpg_large.jpeg
BNTXbHsCAAAn-26.jpg_large.jpeg
La manifestació convocada ahir divendres a Barcelona va sortir des de la font de Canaletes i va aplegar més de 200 persones. Les pancartes que anaven a la capçalera deien "La llibertat és el crim que persegueixen" i "Yolanda, Silvia, Juan, Xabier i Jose. Llibertat". La marxa va circular per les Rambles de Barcelona mentre es cridaven lemes contra la repressió de l'Estat i en defensa de la llibertat d'expressió. Cal recordar que les cinc persones empresonades pel jutge Santiago Pedraz estan acusades de formar part d'un grup de Facebook (anomenat Bandera Negra) on es penjaven missatges contra els principals líders polítics, monarques i empresaris. També se'ls acusa de participar a manifestacions on es van produir aldarulls, com la de la vaga general del 14 de novembre, però curiosament sense atribuir-los cap incident en concret. Durant la protesta d'ahir es va denunciar precisament aquest caràcter de persecució ideològica contra l'anarquisme de l'operatiu impulsat per la policia catalana i l'Audiència Nacional. Després de circular pel carrer Ferran i arribar a la plaça de Sant Jaume (seguits per 7 furgons de la Brigada Mòbil), van enfilar la Via Laietana, passant per l'avinguda de la Catedral i acabant al Portal de l'Àngel. En diversos punts del recorregut van llegir el manifest on s'exigeix la seva posada en llibertat immediata.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/mes-200-persones-denuncien-persecucio-lanarquisme-exigeix-lalliberament-dels-5-empresonats
http://freedomforthefive.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
En la manifestación del Viernes eché en falta a muchxs amigxs y compañerxs anarquistas.

Después de tanto tiempo señalando y preguntando porqué en Barcelona no se convocaba nada por las cinco personas encarceladas, se demostró que el "activismo" virtual ha desplazado al de la calle.

Y pese a todo, unas 200 personas participamos en la manifestación que en todo momento visibilizó y llamó la atención, con sus gritos, sobre la situación de encarcelamiento de lxs 5 compañerxs.

Harold Thompson, anarquista norteamericano que murió por la prisión, dijo que un movimiento que olvida a sus compañerxs presxs, es un movimiento muerto.

Vienen tiempos complicados y hay que abrir las ventanas de nuestros chiringuitos para que se renueve el aire. Nos hemos acostumbrado tanto a respirar el mismo aire viciado, que sentimos que nuestro veneno es la vida.

Como decimos lxs anarquistas, la solidaridad no es palabra escrita., y es de esperar que situaciones como las de ayer, sólo sean circunstanciales, no vaya a ser que ya no sepamos vivir sin las actividades de esta sociedad del espectáculo.

Libertad para todxs lxs compañerxs presxs y palabras de aliento y fuerza para quienes se esforzaron para hacer posible esta manifestación. No olvidemos la lucha, que es todo.
a
22 jun 2013
1010187_365089243614377_703519239_n.jpg
Què penseu d'aquesta imatge?
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
Pues me parece muy bien la imagen. Me parece muy bien la manifestación, necesitamos muchos gestos como ese y por todo el mundo para que sientan que los presos saldran caros! Pero sobretodo seguir lucando contra el capitalismo y los estados!
Animos y solidaridad!
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
que satanás está entre nosotrxs
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
"per l'Esquerra Independentista


Zero implicació i hermetisme per part de l’Esquerra Independentista en el cas dels 5 Anarquistes de BCN, l’únic comunicat de suport conegut ha estat el d’Arran Sabadell, per proximitat i passant de puntetes sobre el tema. Estem parlant de 5 empresonades per l’Audiència Nacional, en règim Fíes3 que se’ls acusa d’organització terrorista, segrestats per l’Estat espanyol. Em dol de manera més propera l’absolut mutisme dels joves independentistes de l’Ateneu de l’Eixample Dreta, ja que molts de nosaltres compartim amb vosaltres aquest espai al barri. Hem anat plegats a diverses convocatòries de vaga colze amb colze, sempre que hem pogut hem donat suport als vostres detinguts i repressaliats, recolzant manifestacions i concentracions, inclús a la Ciutat de la Justícia. Hi ha una paraula anomenada Solidaritat que va lligada a la mateixa naturalesa humana, el Suport Mutu, es una de les màximes expressions dintre el Moviment Llibertari, (d'això nosaltres si en fem bandera, gairebé l'única). Estic convençuda que aquests dos termes, per desconeixement, per omissió, per tenir el punt de mira només en el vostre melic, per tenir una estructura interna de partit, per immaduresa, no els teniu suficientment assimilats. No heu estat capaços ni tant sols d'enviar un dels vostres "representants" a la manifestació d'ahir, quan sabeu de primera mà que la Xarxa de Suport Mutu del barri forma part del grup de treball i suport als 5 de BCN. Allò de “Si ens toquen a una, ens toquen a totes” no es tant sols una frase amb la que omplir-se la boca.

Sosa Kàustica, (una llibertària de l’Eixample Dreta)"
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
Doncs ja comences a veure quin peu calça la gentussa aquesta. Solidaritat? no saben el que es. Manipulació? la que vulguis i més.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
"difonc", aquesta merda te la pots estalviar i deixar-la pels canals necessaris, que aquí tothom aprofita la mínima per generar conflicte i despotricar. Totes ens podriem tirar moltes coses en cara les unes a les altres (TOTES, repeteixo) i aquesta intervenció em sembla d'allò més fóra de lloc i oportunista, sincerament.

En la vida se m'ha acudit tirar en cara a companys/es llibertàries que no van moure ni un dit i que no van dir ni una paraula davant les detencions de companyes independentistes del Komando Barcelona sota la llei antiterrorista, algunes de les quals segueixen a la presó i per les quals se segueixen fent moltes mostres de solidaritat en les quals no hi assisteixen gaires anarquistes precisament. Així que no aprofiteu ara això per a fotre merda als altres i analitzeu per què la vostra gent no va assistir a la manifestació, que és molt fàcil culpar a les altres de les mancances pròpies.

SOLIDARITAT PELS 5 ANARQUISTES!
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
La verdad es que el movimiento libertario en catalunya esta en decadencia y MUY desestructurado, por eso el día 29 de este mes colectivos anarquistas catalanes se encontraran en barcelona para fortalecer el movimiento libertario.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
Ei ei ei! Prou ja no? Els anarquistes sou la polla, els anarquistes sou els que més us solidartizeu del món i tal. Va, que ens coneixem tots i aquí NINGÚ, es un messies de la solidaritat, que a tots ens costa sortir del xiringo eh? I no parlo de casos individuals i particular, perquè són això, particular.
Si s'ha de donar lliçons aneu a les esglésies.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
Opino que el caso de los 5 de Sabadell/BCN pone de manifiesto la falta de una organización antirrepresiva libertaria. No sólo fue poca gente para mi gusto, sino que la mani además se convocó a 40 días de las detenciones. ¿El motivo? Que se ha tenido que esperar hasta que se ha creado un grupo de apoyo con los colegas y compas de lxs detenidxs. ¿Resultado? que si no estás en el meollo y dependes de tus colegas, puede que estxs no sean capaces de estar a la altura.

En estos casos es cuando se necesita una estrategia antirrepresiva bien planteada, con abogadxs, con pasta, con una metodología hablada y asumida, una estrategia comunicativa y de difusión, que haga que en el momento de los casos represivos ya se cuente con un grupo de personas que están trabajando el tema y vayan centralizando la información, que contacten con lxs colegas de lxs detenidas y que vayan estableciendo un plan de acción.

Después de la HG del 29M ocurrió que las detenciones en los barrios pillaban a lxs militantes sin una estrategia antirrepre, que hubo que reinventar casi desde cero. Y como alternativa surgieron los grupos de apoyo, con poca experiencia y pocos recursos. Es básico acumular estos conocimientos prácticos que se han adquirido en este año y aunarlos en una organización/colectivo estable para estos temas.

Respecto a la estrategia comunicativa, en este caso, por ejemplo, parecía salido del manual de los maderos cuando la prensa sacó toda la mierda aquella sobre lxs detenidxs para desprestigiarlas por un lado y por el otro para paralizar nuestra respuesta y para dividirnos en debates secundarios (drogas y trapicheos) mientras lxs compas se están pudriendo en el talego. La estrategia comunicativa sirve para saber lo que hay que transmitir desde el primer día, para saber si hay que hacer o no hay que hacer un comunicado. Para contrarrestar la mierda que difunde la policía a los medios, para hablarle al movimiento y movilizarlo cuando sea preciso, para lograr nuevas alianzas con otros anticapitalistas que también sufren o sufrirán la represión.

Si los indepes nos hacen este feo ahora, es en parte por esto mismo. No sabemos cómo transmitir que nos apoyen también en estos casos. Y luego también es que viven en un ghetto igual que nosotrxs, aunque no se lo crean.

Espero que en estos meses se den los pasos hacia esto.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
La culpa siempre es de los indepes.

Pero a parte de eso, aquí lo que os deberíais preguntar es por qué se ha tardado un mes para hacer una cosa de sólo 200 personas, cuando el movimiento libertario en Barcelona puede movilizar a mucho más.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
22 jun 2013
En el movimiento libertario de Barcelona hay demasiada gente que toma medicación potente... y demasiado nene atontao.
Igual los problemas vienen por ahí
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
23 jun 2013
Yo creo que los libertarios ni vencen ni convencen. Con sus derivaciones nihilistas y con el paternalismo ongtero del todo vale y todos son compañeros en los psiquiatricos y prisiones la llevan clara.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
23 jun 2013
yo estuve en la mani, y en el liceo cuando gritaban el unico terrorista el estado capitalista, me equivoque y grite el unico terrorista el estado comunista, menos mal que habia vigilando un amigo del jonas y me dijo que eso no, con cara de poli bueno, me volveran a dar medicacion? joder es que no entiendo muy bien entre estado capitalista y estado comunista o estado catalanista, es que a mi mi abuela me explico que la mona aunque se vista de seda, mona se queda y estado aun que se haga el enrrollado estado terrorista se queda, pero ya el jonas nos ha dicho el problema, es que mi abuela era rara no rezaba, tenia orgasmos y cantaba hijos del pueblo, no como las de ahora que van a misa, son voluntarias en caritas, y salen en la prensa con la pah o pha que no se muy bien por lo de atontao, y les llaman yayasflautas y esas si que hacen la revolucion y no mi abuela, ah. por cierto los yayosflautas se medican? por lo de la libido o es otra mentira de los atontaos.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
23 jun 2013
... Donçs lo que deiem... La medicació...
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
23 jun 2013
Si juntem : familiars , amics/gues, solidàries ,ateneus,CSO's,individualitats,col.lectius llibertaris de facultats, grups de suport i gent de CNT's i CGT aconseguint una mica més de 200 persones ( moltes gràcies !!! ) per demanar la llibertat per les 5 anarquistes empresonades , hauríem de mirar que passa , no???. Aquesta part ens afecta a nosaltres (entorn llibertari) i només a nosaltres , no s'hi valen excuses.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
24 jun 2013
Aqui no hi ha excuses, si un cas insolidaritat i elitisme dins del propi moviment. Per totes era sabuda l'existencia d'un grup de suport, inclos m'atreviria a dir que moltes sabiem que les integrants del grup no tenien mitjans per tirar endavant una campaña a l'alçada del succes; Tot i aixi casi be ningu s'ha apropat a donar un cop de mà, com si al no ser persones asidues dels espais llibertaris (els colegues i familiars) no mereixessin el suport dels superrevolucionaris de turno. Jo encara estic flipant amb la actitud de moltes davant el que ha passat. Molt parlar de solidaritat y fer jornades anticarcelaries pero tanquen a 5 persones acusades de terrorisme i vinculades a l'anarquisme i no son suficientment "guays" per apoyarles. Espero que fem una mica d'autocritica de tot el que ha passat i de com ha passat, sino anem apanyades. Salut!
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
25 jun 2013
Mira anarchista, hay un problema de fondo en el anarquismo, y es precisamente la falta de medios orgánicos para convocar nada, para llamar a la solidaridad. Cuando una persona individual o un pequeño grupo quiere "proponerle" algo al movimiento no tiene forma de hacerlo, a no ser que conozcan a alguien influyente en el mundillo anarquista.

Aquí funciona mucho la "meritocracia" es decir que "manda" quien ha demostrado en otras ocasiones compromiso, militancia, capacidad organizativa, tener contactos, etc. Todo esto hace que si no estás en la onda no te puedes comunicar eficazmente con el mundillo libertario de Barcelona, puesto que surgirán desconfianzas, "quién monta esto?".

También quiero decir que la solidaridad es un ejercicio. Y que hay que ejercitarla en todas las ocasiones posibles. Esto habla de la calidad del movimiento.

Pero también que hay que tener una forma de que la información llegue al movimiento. Una estructura antirrepresiva pensada para estos casos. Que conecte grupos, recursos y personas afectadas. No está bien que cada cual dependa de sus fuerzas, porque así, solo tendrán apoyo los "guays" del movimiento, mientras que otrxs se pudrirán en la cárcel. Por aquí va el tema.
Re: 200 persones a la manifestació per la llibertat de les 5 anarquistes preses
26 jun 2013
"Cuando una persona individual o un pequeño grupo quiere "proponerle" algo al movimiento no tiene forma de hacerlo, a no ser que conozcan a alguien influyente en el mundillo anarquista."

ke no hay excusas, cada unx vera lo ke hace y el papel ke toma en esta cuestion como en otras, pero donde tenia ke haber 20.000 personas o 2000 habia solo 200, interesantisimo tu oir la chapa de joan del grupo de reflexion para la autonomia (menuda panda de frikis, el joan este y la laia... como todxs vayan del mismo palo esperate sentado para cuando estxs dejen de reflexionar y flexionen) mientras hay una mani por 5 compis ke estan en fies 3... revolucion social y personal! wuau espera ke me corrooo!! revolucion por aki revolucion por alla, pero oye tu, ni mantener 2 horas de enfrentamiento con la madera, sencillamente muertos de miedo escondidos en ratoneras armadxs de cientos de excusas, ¿revuelta, insurreccion? aki si ke les entra ya del todo la cagalera...

no solo insolidarixs con 5 compas cercanxs, sino con francesco, con la revuelta en turkia, en brasil... realmente insolidarixs se keda corto, cuando lo ke se esta haciendo es jugar el papel de reaccionarixs apagafuegos

pendejos! a lxs demas... nos vemos en el infierno
Sindicat Terrassa