Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
L'Obra Social PAH reallotja cinc famílies en vivendes buides del banc BBVA
20 jun 2013
L'edifici es troba al c / Isaac Peral 21 de Badalona i feia quatre anys buit.



Ja ha arribat l'onzè edifici recuperat per la campanya de reallotjaments "Obra Social de la PAH". Avui la PAH Badalona ha reallotjat cinc famílies que es trobaven literalment al carrer o en risc imminent d'estar-ho.

Com elles mateixes diuen: "A Badalona cada dia són més les persones que acudeixen a la PAH a la recerca d'ajuda. Totes elles o bé estan en procés de desnonament o no poden pagar la quota hipotecària ja que s'han quedat sense feina. S'ha intentat negociar amb les entitats bancàries una solució que garantís el dret a l'habitatge de les famílies, però, ha resultat impossible trobar una solució. Denunciem la inoperància de les administracions locals davant d'aquesta situació de vulneració sistemàtica del dret a l'habitatge.

A Badalona, ​​com a tot el país, mentre hi ha gent al carrer, hi ha munts d'habitatge buits, molts d'elles propietat dels bancs rescatats amb diners públics. De les cinc famílies que han estat reallotjades en habitatges del banc BBVA, dos havien estat desnonades de les seves cases, una té amenaça de desnonaments, i les altres dues han aconseguit signar la dació en pagament, però el banc els ha negat el lloguer social .

Fa un mes de l'aprovació de la Llei 1/2013 d'"protecció als deutors hipotecaris", una llei que ha fracassat abans de començar i que no dóna solució a les centenars de milers de famílies afectades per l'estafa hipotecària. La llei va ser aprovada sense fer cas les demandes ciutadanes i rebutjant les mesures proposades per la ILP de la PAH. La tercera d'aquestes mesures era la relativa al lloguer social, un lloguer social cada vegada més urgent en la situació d'emergència habitacional en què ens trobem. Davant la inacció de la gran majoria de les administracions locals i el menyspreu del govern central, continua sent la PAH, la ciutadania organitzada la que dóna resposta a un escenari de violació sistemàtica dels drets fonamentals.

Amb la campanya Obra Social, la PAH actua per garantir i fer efectiu el dret a l'habitatge. Des de l'inici de la crisi, el nombre de desnonaments ha augmentat any rere any, tal com demostren les últimes dades del CGPJ, mentre que incomprensiblement, les entitats financeres continuen acumulant habitatges buits. És per això que de cada proposta de la ILP que han menyspreat farem una campanya al carrer. No podem permetre que famílies senceres acabin sota d'un pont. No ens deixen altra opció que ficar-nos en habitatge buit de bancs, recuperant els nostres drets i vides.

Per aturar l'emergència habitacional és urgent disposar d'un veritable parc públic d'habitatge, que podríem tenir demà mateix si el Govern mobilitzés pisos del SAREB i altres bancs.

Com diu la PAH de Badalona: "Aquestes cinc famílies volen un lloguer social, bé en aquests habitatges o en altres. El que no volen és continuar vivint en condicions inhumanes. Elles no són responsables d'aquesta crisi (és una estafa) i volem viure amb dignitat. "

Això mateix diem per a totes les persones que estan passant el calvari dels desnonaments i la pèrdua del seu habitatge habitual.





@ ObraSocial_PAH

@ PAH_BDN

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat