Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
20 jun 2013
La cadena humana per la independència recorrerà més de 400 quilòmetres per 86 municipis

Enllaçarà desenes de municipis del Principat entre el Pertús i Alcanar ·

L'organització convida valencians i nord-catalans a continuar el recorregut
baltic.jpg
De http://www.vilaweb.cat


L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van fer public ahir el recorregut de la cadena humana per la independència que organitza per a l'Onze de Setembre vinent. Començarà a les 17.14 i la cadena enllaçarà el Pertús (Alt Empordà) amb Alcanar (Montsià), passant majoritàriament per municipis arran de la costa i per unes quantes capitals de comarca, com Figueres, Girona, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Tarragona, Reus i Amposta, i farà un recorregut per dins de la ciutat de Barcelona, passant per uns quants carrers principals, com la Diagonal, i recorrent la Ciutat Vella (plaça de Sant Jaume inclosa) i l'Eixample, entre més barris.

Aquests són els municipis per on passarà la cadena humana: El Pertús, la Jonquera, Pont de Molins, Figueres, Santa Llogaia d'Àlguema, Bàscara, Orriols, Bàscara, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Girona, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Tordera, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Vallirana, Ordal, Cantallops, Sant Cugat Sesgarrigues, Olèrdola, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, la Ràpita, Castellet i la Gornal, Bellvei, l'Arboç, Coma-ruga, Creixell, Clarà, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, L'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, El Perelló, l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar.

L'ANC ha activat la web via.assemblea.cat, amb informació sobre l'anomenada 'Via Catalana', que ja té l'etiqueta #viacatalana a Twitter. La setmana vinent es podran fer les inscripcions per a poder formar part d'algun dels diversos trams de la cadena humana.

Amb quins criteris s'ha triat aquest recorregut?

L'ANC ha explicat per què s'ha triat aquest recorregut, que passa sobretot per comarques litorals, deixant de banda comarques interiors, pirinenques i de ponent, i tampoc allargant la cadena humana cap a Catalunya Nord i el País Valencià. 'És la columna vertebral dels Països Catalans, seguint l'antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i Catalunya Nord, tot i ser dia laborable, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània', explica l'entitat.

També diu: 'Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda; arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés.' A més, diu l'ANC que d'aquesta manera es garantirà la mobilitat de vehicles que van a o vénen d'Europa, sense interferir en la seva activitat normal. I, finalment, apunta que 'segueix el recorregut d'exemples clars de la manca d'inversió de l'estat espanyol en infraestructures a Catalunya, com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari'.

400 quilòmetres, 86 municipis

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, va explicar ahir que la manifestació de la passada Diada havia estat perfecta i que aquest any calia fer un pas més. 'La Via Catalana és un repte polític i logístic', va afegir. Forcadell va desctar que la Via Catalana representava la unitat del poble català a favor de la independència de Catalunya i ha reclamar que els catalans poguessin 'votar la independència en una consulta al més aviat possible'.

A la conferència de premsa, celebrada al Museu d'Història de Catalunya, també hi van intervenir la vocal d'Òmnium Cultural, Rita Marzoa, els membres del Secretariat Nacional, Ferran Civit i Ignasi Termes; i dos dels organitzadors de la cadena bàltica del 1989, els estonians Ülo Laanoja i Henn Karits. Marzoa, en representació d'Òmnium, va destacar la unitat de la societat civil en el procés cap a la independència.

Civit i Termes, per la seva banda, van explicar els detalls logístics i de contingut de la cadena. Civit va destacar la importància que s’omplissin tots els trams de la cadena i va explicat que si aquesta si s'aconseguia que la cadena fos un èxit logístic, també seria un èxit polític. Civit també va explicar que el recorregut, que passarà pel litoral de Catalunya i recorrerà d'Alcanar al Pertús, també permetria a la resta dels Països Catalans sumar-se al projecte simbòlicament encara que fora del Principat no fos festiu. Per la seva banda, Termes va afirmar que aquest procés no es podia dilatar més en el temps, i va explicar que el recorregut de la cadena superaria els 400 quilòmetres i passaria per 86 municipis del Principat.


-------------------------------------------------------------
De http://via.assemblea.cat


Amb la Marxa cap a la Independència i la manifestació del passat Onze de Setembre, els catalans vam evidenciar l’existència d’una majoria social favorable a la independència i vam empènyer a la classe política a fer les passes necessàries per a la consecució d’un Estat independent.

Aquest 11 de Setembre, cal convertir la Diada en l'avantsala de la independència. El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014. Ara és l'hora de la Via Catalana. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa.


Recorregut

El circuit de la Via Catalana recorre el litoral del Principat i discorre entre La Jonquera i Alcanar. Un traçat que ha estat escollit sota diferents criteris:
- És la columna vertebral dels Països Catalans seguint l'antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i la Catalunya Nord, tot i ser dia laborable, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània.
- Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda.
- Arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés.
- Garantim la mobilitat de vehicles que van a o vénen d'Europa, així no interferim en el seu dia a dia.
- Segueix el recorregut d'exemples clars de la manca d'inversió de l'Estat espanyol en infraestructures a Catalunya com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari
thumb_474__4.jpg
Mira també:
http://www.balticway.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
20 jun 2013
¡Vivan las cadenas!
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
20 jun 2013
las humanas, las que quieras. Será que no hay paises donde la gente ha hecho cadenas humanas por ejemplo alrededor de cárceles como simbolismo...

Menos catalanofobia neng y mas leer.
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
20 jun 2013
Ei indepes deixieu de utilitzar els mitjans anarquistes per a les vostres xorraes.

Per aixó ja hi teniu llibertat.cat.
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
22 jun 2013
No, si es el simbolismo lo que me ha hecho gracia.

De hecho, creo que la gente que ha preparado esta acción ni se ha parado a pensar en la disparidad de lecturas contradictorias (y la vez significativas) que tiene reclamar un ESTADO a través de la construcción de una CADENA.

Que quieres que te diga, a mí me ha hecho mucha gracia...

Y de catalanofobia nada, dejad ya esa vena de victimismo facilón y comenzad a entender que nacer en un sitio en concreto no tiene porqué convertirte en un estúpido integral. Eso siempre será una elección individual... vuestra elección.

No es tan complicado.
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
23 jun 2013
bueno ahora sale este con lo del estado... ahi encuentra una base solida para dar rienda suelta a su voraz españolismo y catalanofobia

-"neng el del bombo", yo soy español, español, español... yo soy anarkista, anarkista, anarkista...

-"jornalero andaluz en el tractor", tu lo ke eres es un idiota!
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
24 jun 2013
Pues para jon sí que parece complicado...

Vamos a hacer un esfuerzo pedagógico a ver si desde el fondo de tu catxi y sorteando el kalimotxo puede dislumbrarse algún tipo de actividad neuronal.

¿Quién organiza el acto?
La ANC y Omnium,
¿sabes quienes son y que grupos hay detrás?
Pues entre ellos está el Cercle Català de Negocis (patronal catalana), Mossos per la independencia, amén de entidades etnocentristas como Ómnium, pagadas con dinero público para difundir el mensaje nacional de las clases dirigentes.

¿pero tú donde coño vives, jon?

Dudo que sea en Catalunya, se me hace difícil creer que semejantes comentarios puedan ser escritos por alguien mínimamente informado de lo que está pasando aquí.

O eres un ignorante o un puto troll, y ninguna de las dos posibilidades te hace inocente.
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
24 jun 2013
Quotidianidad delirante:

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/auge-soberanista-impulsa
Re: 11-Setembre-2013: Cadena Humana per la Independència
25 jun 2013
wuauuu! me va explicar el neng kienes estan detras de la anc y omniun al loro!

si a ti te da igual kien este detras o delante, chalao, lo tuyo es un españolismo rancio ke aflora por todos los poros de tu piel, lo dicho

-"neng el del bombo, "lo que está pasando aquí"", yo soy español, español, español... yo soy anarkista, anarkista, anarkista...

-"jornalero andaluz en el tractor", tu lo ke eres es un idiota!
Sindicat Terrassa