Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat nou espai alliberat Can Botxí
16 jun 2013
Comunicat davant de la possibilitat de desallotjament de Can Botxí.
Us convidem a totes i tots a l'esmorzar demà Dilluns 17 de Juny a les 06.30 del matí.
Diumenge 9 de juny, un grup de 20 persones vam entrar a l’antiga caserna militar, buida i abandonada, del carrer Lepant nº 371, propietat de l’Ajuntament de Barcelona, amb l'intenció d’habilitar i donar vida a aquest espai.
Vam optar per ocupar fent ús de l’autoorganització i l’acció directa com a mitjà per a aconseguir autogestionar les necessitats de totes sense intermediàries. Estem cansades d’esperar, d’esperar que els de “dalt” ens diguin el que hem de fer, com ens hem de comportar, que ens diguin el que està bé i el que està malament Fartes del paternalisme hipòcrita de l’Estat opressiu, volem agafar les regnes de les nostres vides, som capaces de parlar entre nosaltres i decidir com volem conviure, sense imposicions ni coaccions. No acceptem que siguin les institucions governamentals les que ens condicionin el nostre dia a dia.
Per això, amb aquesta ocupació, pretenem crear un espai on posar en pràctica altres maneres de relacionar-nos, volem escapar de l’individualisme i l’alienació imperant. Apostem per resoldre els nostres problemes comunitàriament; Fent del suport mutu la millor eina per convertir les paraules en realitat. L’alliberament d’aquest espai pretén també fer partícips a famílies, a qui la manca de treball i, per tant, la falta de recursos econòmics els impossibilita poder pagar lloguers o hipoteques, i així juntes plantar cara als seus atacs.
De nou, l’Ajuntament, així com qualsevol estructura governamental, ens mostra quina és la seva veritable raó de ser. Lluny d’ésser els procuradors del nostre benestar, tal i com ens volen fer creure, existeixen per perpetuar el capitalisme, un sistema econòmic que avantposa l’enriquiment d’una minoria, condemnant a la majoria a la misèria i la precarietat.

Can Botxí
Comunitat de Vivendes "El Jardí"

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat