Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Regular el treball sexual
15 jun 2013
(Article escrit fa dos anys)

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha dit que podria propiciar la regulació del treball sexual. Benvinguda idea, després de la preparació d’un esborrany per part de la consellera Montserrat Tura i la seva preterició per part del conseller Saura. Ara el tema torna a estar d’actualitat.

El treball sexual correspon a una necessitat social important. En la societat, al voltant d’una meitat de les persones adultes no tenen parella, per una raó o una altra. I d’alguna manera o altra s’ho han de fer. Tota persona adulta necessita que li facin petons, que l’abracin, poder despullar una altra persona, poder-la tocar, poder-hi tenir una relació íntima, etc. Una altra cosa és que no se sigui conscient d’aquesta necessitat.

Amb una autorepressió de tota la vida, a base d’una educació rigorista, pot ser que la consciència d’aquesta necessitat quedi difusa. Fins i tot que es consideri una cosa immoral. Però la necessitat hi és. El cristianisme tradicional, amb el tracte (mal tracte) que ha donat al cos i al sexe, ha fet molt de mal en aquest sentit.

I si hi ha unes persones (generalment dones) que es presten a resoldre aquesta necessitat, doncs fantàstic. Si no existissin s’haurien d’inventar. Pot ser que moltes d’aquestes persones ho facin per necessitat econòmica... de la mateixa manera que és per necessitat econòmica que moltes persones treballen d’administratives o de dependentes... Molt poques persones treballen en una activitat que els agradi.

Doncs aquestes persones, que fan una activitat tan necessària, han de ser ben considerades, lluny d’un rebuig hipòcrita, i ser anomenades d’una manera no menyspreativa (treballadores del sexe). I han de tenir la seva activitat regulada, inclosa en la Seguretat Social, i ser protegides per una legislació laboral justa.

Naturalment, el treball sexual no té res a veure amb l’alta delinqüència d’enganyar unes persones i de forçar-les a fer aquesta activitat contra la seva voluntat. Això és un problema de persecució policial i de càstig rigorós.

Algunes persones, amb una visió molt idealista, voldrien l’abolició del treball sexual. Però això és impossible avui, excepte que arribés un dia (un dia en un futur) en què l’evolució dels costums en les relacions humanes hagués arribat a un punt en què trobar ocasions d’afecte i intimitat entre les amistats i les coneixences resultés fàcil per a tothom. Avui no ho és gens, de fàcil, encara que entre la població juvenil ho és molt més.

De vegades s’argumenta que a Suècia han prohibit aquesta activitat. Però alerta! Tots sabem que a Suècia els costums són molt diferents, i des de fa temps. Potser allà el treball sexual no és tan necessari. No es pot pretendre pas tenir les lleis de Suècia amb els costums de Catalunya. De cap de les maneres.

Antoni Ferret

http://bonainformacio.blogspot.com
https://twitter.con/AntoniFerretSoe

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Regular el treball sexual
15 jun 2013
Tot i que puc estar d'acord amb la necessitat de legalitzar la prostitució, l'argumentari d'aquest senyor em sembla delirant. Especial menció a la dualitat tenir parella - anar-se de putes.
Re: Regular el treball sexual
15 jun 2013
Antoni Ferret deixa d'anar de putes i feste palles a casa teva!
Re: Regular el treball sexual
15 jun 2013
Es pot estar per legalitzar la prostitució, com es pot estar a favor de la defensa d'alguns drets laborals, per la conjuntura actual,

però defensar èticament la prostitució? (mercantilitzar les relacions i interaccions entre persones, barrejar afecte i sexe amb diners)

és com defensar èticament el treball assalariat.

(recordatori que no hauria de caldre: criticar èticament alguna cosa no vol dir estar a favor de la discriminació social ni de la prohibició per part de cap oligarquia estatal)
Re: Regular el treball sexual
15 jun 2013
És comprensible que et sembli delirant, a tu que ets jove, lliurepensador, i subcultural (aixo darrer no es un insult).

Però si llegeixes el text pensant que l'escriu una persona de més de 60 anys, i et fas una idea del context cultural-generacional en el que ha crescut, potser no t'ho sembla tant.

Salutacions.
Re: Regular el treball sexual
16 jun 2013
Això va per A!:

Si tant comprens a l'Antoni Ferret, fes-li un perfil a Badoo o a Meetic, que ha de pagar una mica per inscriu-res però desprès no pararà de follar!

Per cert, si no tens parella... t'en vas de putes?
Re: Regular el treball sexual
16 jun 2013
A ver si lo entiendo, este señor sigue la lógica de que como tiene unas necesidades "afectivo-sexuales" quiere que se "regule el trabajo sexual".¿ quien lo va a regular ? el estado ¿ bajo que parametros ? los del capital. Es curioso la definición que hace de que el trabajo sexual no tiene que ver con el proxenetismo, cuando la realidad nos indica justamente lo contrario. La prostitución es una consecuencia mas del sistema patriarcal asi como una forma mas de esplotación, o autoesplotación en el mejor de los casos. Cuando se reguló el trabajo asalariado se aceptó la propiedad privada y toda la lógica derivada de esta. Cuando se regule la prostitución se aceptará la logica perversa que nos cifra el articulo, es decir que si hay la demanda se ha de cubrir la oferta. Una cosa es despenalizar la libertad de una mujer ha hacer con su cuerpo lo que le dé la gana, cubrir las necesidades sanitarias, sociales etc y otra muy distinta es frivolizar con regularizaciones hechas por estados capitalistas que impliquem patrones, jornadas laborales etc,etc. Puede ser "idealista" la abolición de cualquier forma de esplotación ahora bién tal como está enfocado, desde la empatia, yo te propongo otra solución, que la apoyes en el suelo y le des un buen golpe con una piedra.
Re: Regular el treball sexual
16 jun 2013
“La empresa más urgente a realizar en la nueva estructura social es la de suprimir la prostitución”

Mujeres Libres

http://es.convdocs.org/docs/index-1015.html?page=20

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more