Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[Rússia] Els fets de la Plaça Bolotnaya i Alexey Gaskarov
12 jun 2013
Traducció d'un parell de textos sobre les protestes polítiques a Rússia i la seva repressió per part de les autoritats. Llibertat als presos polítics del 6 de Maig!
400675_585322698152965_2053184536_n.jpg
6 de maig del 2012, Plaça Bolotnaya (Moscou)

Actualment 28 persones estan sent jutjades acusades de participar en els disturbis orquestrats del 6 de Maig del 2012. Altres 12 persones estan en presó preventiva i tots ells estan a l'espera de judici, amb acusacions que poden suposar-los anys de presó.

De què se'ls acusa?

El 6 de maig del 2012, la vigília de la presa de possessió del President Vladimir Putin, més de 12000 manifestants es van manifestar pacíficament a Moscou. Aquesta va ser la setena protesta massiva des del frau electoral de desembre del 2011, que va fer esclatar una onada de protestes polítiques que sacsejaren tot el país. La gent sortí al carrer per protestar contra el règim polític autoritari, contra la corrupció, la arbitrarietat de les autoritats i la violència política. Les protestes democràtiques comptaven amb el suport d'un ampli ventall de grups polítics, tot i que el gruix de manifestants eren activistes de base sense afiliació concreta, gent corrent de totes les edats.

El 6 de Maig, la policia blocà l'accés a la plaça Bolotnaya, on estava convocada la manifestació, provocant així els primers enfrontaments amb els manifestants. Després la policia anuncià que suspenia la manifestació i atacà als manifestants dispersant-los violentament amb porres, gasos lacrimògens i armes. Molta gent va ser agredida i es detingué a 600 persones de manera il·legal. D'aquestes, moltes hagueren de passar la nit a comissaria, dues dotzenes de manifestants van ser ferits i milers van marxar atordits i en estat de xoc pel que havia ocorregut.

Malgrat això, no es va obrir cap procediment judicial contra la policia ni contra cap agent concret. El judici es va efectuar contra manifestants acusats de presumpte participació en “disturbis massius”. La resposta de les autoritats davant les manifestacions pacifiques de rebuig al frau electoral, va ser la mentida descarada, presentant els culpables de la violència com a víctimes i les autèntiques víctimes com a criminals.

De milers de persones se'n van seleccionar 28 aleatòriament i 18 d'elles van ser empresonades durant el temps de la investigació. La seva única culpa va ser exercir el seu dret a participar en una manifestació pacifica i defensar les persones del seu voltant davant l'actuació brutal de la policia. Aquest es precisament el cas d'Alexey Gaskarov que va ser detingut un any després de la manifestació.

L'anomenat “Cas 6 de Maig” es una prova evident que el govern recorre cada cop mes a la repressió política i que res sembla aturar-lo.

Si volem plantar cara a la violència de les autoritats russes contra la societat civil i acabar amb la repressió il·legal. de qualsevol manifestació de dissidència i oposició a l'actual govern rus, primer hem de lluitar per a que s'aturi la repressió del 6 de Maig.

Si creus que pots col·laborar, uneix-te a les nostres exigències. Volem:

1. La llibertat immediata dels empresonats i la indemnització de totes les persones jutjades pels fet del 6 de Maig

2. Una investigació i una condemna justa per als caps policials responsables de les carregues i les detencions il·legals de manifestants.

Hem fet també una crida internacional de solidaritat. Pots seguir les novetats al respecte a gaskarov.info

També pots difondre la informació del cas i escriure cartes de protesta i peticions a les autoritats russes i els seus representants diplomàtics. A qualsevol país del mon pots ser de gran ajuda per a les víctimes de la repressió política a Rússia, exigint al govern local i a les organitzacions internacionals que pressionin a les autoritats russes per tal d'evitar casos de supressió de llibertats i de violacions de drets humans.

Els noms dels presos polítics són: Vladimir Akimenkov, Oleg Arkhipenkov, Andrei Barabanov, Fyodor Bakhov, Yaroslav Belousov, Alexandra Dukhainina, Stepan Zimin, Ilya Gushyn, Nikolai Kavkazskii, Alexander Kamesnskii, Leonid Koviazin, Mikhail Kosenko, Sergei Krivov, Konstantin Lebedev, Maksim Luzianin, Denis Lutskevich, Aleksei Polikhovich, Leonid Razvozhaev, Artem Savelov i Alexey Gaskarov.

-

Alexey Gaskarov llibertat!

Alexey Gaskarov, Antifeixista rus, detingut

El Diumenge 28 d'Abril de 2013, el conegut antifeixista rus Alexey Gaskarov va ser detingut a Moscú. Alexey és membre electe del Consell Coordinador de l'oposició russa. El Comitè Investigador rus l'acusa d'estar involucrat als disturbis i la violència contra agents de la policía que pressumptament van succerïr el 6 de Maig de 2012, quan l'OMON (antiavalots russos) van atacar una manifestació autoritzada i pacífica a Moscú.

El 6 de Maig era el día anterior a la investidura de Putin i una manifestació massiva va ser convocada per l'oposició. L'hivern i la primavera de 2011-2012 van veure la major onada de manifestacions polítiques a Rússia dels últims vint anys, amb milers de persones prenent els carrers per protestar contra el frau electoral. El 6 de Maig va ser, també, la primera vegada que les autoritats van reaccionar per aplastar aquestes protestes. Segons dades de l'oposició, més de 600 persones van ser detingudes aquest dia i 28 més han sigut arrestades posteriorment connectades amb el mateix cas, restant sota custòdia policial, sent sotmeses a arrest domiciliari o veient-se obligades a emigrar.

El 6 de Maig de 2012, agents de l'OMON van colpejar Alexey Gaskarov amb les seves porres i botes. Alexey va interposar una denúncia contra els agents que el van agredir, però cap d'ells va ser processat. Ara, un any després i pocs díes abans de l'aniversari de la manifestació del 6 de Maig, quan Gaskarov s'estava preparnt per encapçalar una columna d'esquerres i antifeixista per les protestes del Primer de Maig, Alexey ha sigut detingut sota un llistat de càrrecs absurds en contra seva.

Alexey Gaskarov va nèixer el 18 de Juny de 1985 i ha sigut actiu políticament des de els seus díes a l'institut.

Gaskarov es va fer famós a l'estiu de 2010 quan, durant la campanya de protesta contra la destrucció del bosc de Khimki, va ser detingut conjuntament amb Maxim Solopov i acusat d'haver orquestrat l'atac de 400 joves antifeixistes a l'ajuntament de la ciutat de Khimki en recolzament al moviment ecologista. A la tardor de 2012, Gaskarov i Solopov van ser alliberats de la presó, gràcies a una massiva campanya internacional a favor dels “Detinguts de Khimki”. A l'estiu de 2011, Gaskarov va ser absolt de tots els càrrecs en contra seva.

Alexey ha estat involucrat activament a les massives manifestacions en contra del frau electoral a Rússia des que van començar a Desembre de 2011. Ell va ser un dels portaveus de la major de les manifestacions, el 24 de Desembre de 2011, al Boulevard Sakharov de Moscú. Alexey va estar a càrrec de la seguretat d'aquesta protesta, tenint que aturar les provocacions dels neonazis.

Gaskarov segueix, a data d'avui, dins la presó i a l'espera de judici a la ciutat de Moscú.

Informació adicional

gaskarov.info ARROBA gmail.com
http://gaskarov.info
https://twitter.con/gaskarov_info
Svetlana Sidorkina (advocada de Gaskarov): +7 (926) 557-9016
Mira també:
http://gaskarov.info
http://gaskarov.info

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat