Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[17 al 23 de Juny] Setmana de Solidaritat Internacional amb el company Alexey Gaskarov
12 jun 2013
Convocatòria de solidaritat internacional amb l'antifeixista rus Alexey Gaskarov i els represaliats del 6 de Maig a la plaça Bolotnatya.
tumblr_inline_moa6n5QF1j1qz4rgp.jpg
Alexey Gaskarov llibertat!

Setmana de solidaritat internacional, del 17 al 23 de Juny de 2013

Llibertat per Alexey Gaskarov i les preses del 6 de Maig!

Qui és l'Alexey Gaskarov?

Alexey Gaskarov, un activista social i economista rus, va ser arrestat a Moscú el 27 d'Abril de 2013. Primerament, el seu nom es va fer famós tant a Rússia com a l'estranger l'any 2010 com un dels “Detinguts de Khimki” arrel de la seva detenció un dia després d'una acció de protesta al suburbi moscovita de Khimki, aparentment degut al seu paper com a portaveu dels moviments antifeixista i ecologista. Després de tres mesos en presó preventiva i una triomfal absolució de tots els càrrecs en contra seva, en Gaskarov no va abandonar el seu activisme. Al contrari, encara es va involucrar més en nombroses causes i campanyes. Havent guanyat fama com a antifeixista, durant els dos últims anys l'Alexey ha esdevingut una figura pública visible gràcies a la seva energia, inteligència, passió i compromís.

En Gaskarov ha invertit una bona dosi de temps i energies en intentar que la seva ciutat natal de Zhukovsky, a la regió de Moscú, es desenvolupi de forma més sensible a les necessitats dels seus habitants ordinaris. Amb aquesta finalitat, ha prosseguit amb la feina iniciada per les campanyes per a la defensa dels boscos de Khimki i Tsagovsky, fomentant la creació de grups cívics de base i un club de debat independent. Al Març de 2013, en Gaskarov va ser escollit membre del Consell Popular alternatiu de Zhukovsky, rebent així el reconeixement dels seus habitants pel seu esforç.

L'Alexey ha buscat constantment altres recolzaments per articular la seva postura. Ha treballat com a periodista i analista per l'Institut per l'Acció Col·lectiva, ha sigut portaveu del moviment antifeixista, és membre de la xarxa autogestionada d'Acció Autònoma i ha estat involucrat en la coordinació del moviment ecologista. Des de Desembre de 2011, ha estat implicat activament en el moviment anti-Putin, apareixent regularment als mitjans i assistint a manifestacions i debats públics. A l'Octubre de 2012 va ser escollit membre del Consell Coordinador de l'oposició russa, on ha intentant impolsar conseqüentment la creació d'un moviment social de base.

El “Centre E”, la notable divisió “antiextremista” de la policia russa creada sota el govern del president Medvedev, no pot perdonar Gaskarov pel seu rol central dins els moviments socials. Després que Gaskarov fos absolt pels càrrecs del cas de Khimki, la policia l'ha sotmés a una pressió constant, incloent-hi diversos intents de provocació. Aquest cop, la policia acusa l'Alexey d'estar relacionat amb els “disturbis” del 6 de Maig de 2012, durant una manifestació legal de l'oposició a la plaça de Bolotnaya de Moscú el dia abans de la investidura de Putin. Aparentment, la policia espera que aquest cas d'alt nivell resulti en una dura condemna de presó per en Gaskarov.

Perquè han sigut detingudes l'Alexey Gaskarov i dotzenes de persones innocents?

El 6 de Maig de 2012, unitats especials de la policia antiavalots i d'altres cossos policials van emprar la violència contra manifestants a Moscú en un intent deliberat de provocació, violant de manera clara la llibertat de reunió pública. El 22 d'Abril de 2013 l'audiència pública sobre aquest incident va demostrar tant la culpabilitat de la policia com l'existència de nombroses violacions de la llei comeses el 6 de Maig, basant-se en el testimoni de més de 600 observadors independents i l'anàlisi d'una gran quantitat de vídeos i fotografies.

Les autoritats russes, però, continuen rebutjant obrir una investigació en torn a les accions de la policia. Al contrari, el Comitè Federal Investigador Rus ha sigut emprat de forma creixent com una eina per intimidar les persones involucrades als moviments contestataris de base. El muntatge del règim contra els manifestants i vianants que es trobaven aquell dia a la plaça Bolotnaya es va iniciar el 27 de Maig de 2012, quan la primera sospitosa, Alexandra Dukhanina (18 anys), va ser detinguda. Des d'ençà, la policia ha arrestat 27 persones més en relació amb aquest cas, aparentment sense cap raó ni criteri. Els detinguts inclouen estudiants, empresaris, científics, activistes, pensionistes i ciutadans corrents.

Alexey Gaskarov ha sigut la última persona detinguda. El 6 de Maig de 2012 ell era a la manifestació de la plaça Bolotnaya, on va ser ferit: un policia el va llençar a terra, etzibant-li una puntada de peu a la cara. En Gaskarov va haver de buscar atenció mèdica (li van haver de tancar la ferida amb punts) i després va interposar una denúncia davant la fiscalia. Però, d'igual manera que amb els altres casos de violència policial d'aquell dia, les autoritats no han volgut investigar la denúncia d'en Gaskarov.

Aproximadament un any després que s'iniciés l'autodenominada investigació dels “disturbis” del 6 de Maig, s'ha fet evident l'existència d'un patró en la manera com la policia, els fiscals i els jutjats estan tractant amb els detinguts del cas de la plaça Bolotnaya. Tots els acusats són posats immediatament sota custòdia policial durant 2 mesos, després dels quals els jutjats decideixen allargar vàries vegades el període de presó preventiva. Els jutjes a càrrec prenen aquestes decisions sense tenir en compte els arguments dels advocats de la defensa, ignorant la falsedat patent de les proves presentades per investigadors i fiscals.

Diversos detinguts han aconseguit provar, sense cap mena de dubte, que ni tan sols estaven a Moscú el 6 de Maig de 2012. Tot i així, ells també han hagut de seguir sota custòdia policial.

Hi ha molt pocs dubtes que les autoritats utilitzaran les mateixes tàctiques amb el cas d'Alexey Gaskarov, a menys que prenem accions decisives per mostrar la nostra solidaritat amb ell. Almenys vàries dotzenes més de persones que es van manifestar el 6 de Maig de 2012 es troben també sota l'amenaça imminent de ser detingudes i jutjades. A la seva pàgina web, el Comitè Investigador ha anunciat que continuarà treballant en “la identificació de totes les persones involucrades en els disturbis”. Però està al nostre poder posar fi a aquesta onada de repressió política.

Setmana Internacional d'Acció Solidària, del 17 al 23 de Juny de 2013

La solidaritat internacional ha demostrat repetidament la seva eficàcia fins i tot als casos més difícils. Gràcies al vostre recolzament els “Detinguts de Khimki” van ser alliberats a l'Octubre de 2010. Aquesta va ser una victòria genuïna per la campanya solidària internacional. Des d'aquell esdeveniment, diversos activistes socials russos han sigut jutjas, provocant en alguns casos contramesures i reformes per part d'organitzacions i governs. Per exemple, funcionaris russos culpables de corrupció massiva i d'altres actes criminals han vist prohibida la seva entrada a alguns països. El vostre suport en aquest moment és especialment vital per les dotzenes de persones que ja han sigut engarjolades pel Comitè Investigador i per aquelles a les que té intenció d'arrestar en el futur sota falsos càrrecs. La vostra involucració vocal i visible és essencial, per que els hi ensenya a la policia i autoritats russes que els seus crims no passaran desapercebuts. El 18 de Juny és l'aniversari de l'Alexey Gaskarov. Un jutjat il·legítim i il·legal ha decidit que passi el dia a la presó.

Hem d'actuar per assegurar el seu alliberament i el de la resta de presoners innocents d'aquest muntatge repressiu. El grup de suport http://gaskarov.info ha declarat la setmana del 17 al 23 de Juny com a setmana internacional d'acció solidària. Uneix-te i juntes ens oposarem a la il·legalitat i la persecució política a Rússia.

Com podeu ajudar?

1. Utilitzeu tots els mitjans que tingueu a l'abast per difondre aquesta crida a la solidaritat i a la informació sobre el cas d'en Gaskarov i els altres presoners del 6 de Maig. Demaneu la seva posada en llibertat immediata. Aixequeu les vostres veus en contra de les detencions polítiques i les tàctiques policials opressives a Rússia.

2. Firmeu la petició online que serà enviada al Comitè Investigador i a l'Oficina del Fiscal (https://www.change.org/petitions/free-alexei-gaskarov-and-political-pris).

3. Porteu a terme les vostres pròpies accions solidàries. Podeu convocar concentracions i manifestacions de protesta davant les ambaixades i consulats russos de la vostra ciutat. Podeu mirar l'agenda cultural d'allà on viviu, a la busca d'actes connectats amb Rússia i organitzar-hi protestes. Podeu apel·lar a les autoritats del vostre país i a les autoritats internacionals, demanant que intervinguin a favor de l'Alexey i els altres presoners del 6 de Maig.
Expliqueu-nos les vostres accions solidàries i actes enviant descripcions, fotos i vídeos a aquesta adreça: gaskarov.info ARROBA gmail.com

4. Escriviu cartes a les autoritats russes en suport a l'Alexey Gaskarov i la resta de presoners del 6 de Maig, demanant la seva llibertat immediata, la retirada de tots els càrrecs en contra seva i una investigació exhaustiva de les accions de la policia contra els manifestants pacífics del 6 de Maig de 2012.

Envieu les vostres cartes a les següents direccions:

- Oficina del Fiscal de la ciutat de Moscú
ul. Novokuznetskaya, 27
115184 Moscú
Federació Russa
Centre de missatgeria online (http://www.mosproc.ru/ipriem/iemail.php)
Fax: +7 (495) 951-5040

- Departament d'Investigació Central del Comitè Federal Investigador de Moscú
ul. Arbat, 16/2, str. 1
19002 Moscú
Federació Russa
Centre de missatgeria online (http://moscow.sledcom.ru/internet-reception/)
Fax (després de les 16:00 h CET): +7 (495) 691-6315

- Comitè Federal Investigador Rus
Tekhnichesky pereulok, 2
105005 Moscú
Federació Russa
Centre de missatgeria online (http://en.gaskarov.info/post/ http://en.sledcom.ru/internet-reception/)
Fax: +7 (499) 265-9077
Telèfon: +7 (495) 986-7710

- Oficina General del Fiscal Federal Rus
ul. Bolshaya Dmitrovka, 15a
GSP-3 125993 Moscú
Federació Russa
Fax: +7 (495) 692-1725

- Defensor del Poble i Drets Humans de la Federació Russa
ul. Myasnitskaya, 47
101000 Moscú
Federació Russa
Mur de Facebook (https://www.facebook.con/pages/Уполномоченный-по-правам-человека-в-Российской-Федерации/147777845233293?v=wall&ref=mf)

Siusplau, envieu una còpia de les vostres cartes a la nostra adreça: gaskarov.info ARROBA gmail.com

5. Envieu missatges de suport a l'Alexey Gaskarov a gaskarov.info ARROBA gmail.com. Nosaltres els traduïrem al rus, els passarem a l'Alexey i els publicarem al nostre web http://gaskarov.info.

6. Podeu recolzar econòmicament la nostra campanya pública a favor de l'Alexey Gaskarov i els altres presoners del 6 de Maig i contribuïr així a la seva defensa legal. Envieu les vostres donacions al compte de PayPal dmitry.cw ARROBA gmail.com.

7. Si sou artistes, feu una obra gràfica en solidaritat amb l'Alexey Gaskarov i envieu-la a gaskarov.info ARROBA gmail.com: serà publicada al nostre web gaskarov.info. Les obres més cridaneres seran impreses en pegatines i enganxades per tot Moscú (amb l'acreditació pertinent com a artistes col·laboradors). Si sou periodistes o escriptors, envieu-nos els articles i posts dels vostres blogs que hagueu escrit i publicat sobre Alexey Gaskarov i la repressió política a Rússia. Si feu altres tipus de feines que creieu que poden ajudar a informar al públic sobre l'Alexey Gaskarov, escriviu-nos a gaskarov.info ARROBA gmail.com.

Gràcies per la vostra solidaritat! Estigueu atents a les notícies de la campanya i actualitzacions (en rus i diverses llengües més) al nostre web, http://gaskarov.info.
Mira també:
http://gaskarov.info
http://gaskarov.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa