Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Juan Gómez Montero: Agulló era “com aquest nano de París, que no anava repartint flors”
07 jun 2013
“Jo estava responent alguns tuits i m’han suspès el compte”. Així, amb un pam de nas, s’ha quedat el regidor portaveu de PxC a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, la tarda de dijous. “Ho sentim, aquest usuari ha estat suspès”, informa la xarxa social quan hom vol accedir al compte @JuanMontero__. El regidor ha confirmat a la Directa que no ha estat ell qui l’ha suspès. Twitter ha pres aquesta mesura després que, la passada mitjanit, Juan G. Montero piulés que “Guillén [sic] Agulló era un fill de puta que està molt bé on està ara mateix”, tal i com va avançar la Directa.


“De cop ja no podia respondre”, ha explicat un Montero que diu sentir-se “impotent” i s’ha estilitzat com una víctima: “aquesta és la democràcia de Twitter”, ha etzibat. Les respostes que estava emetent Montero eren, sobretot, befes d’Agulló i amenaces als usuaris que el criticaven per emetre-les. “Sí, he anat a una escola monolingüe i parlo 5 idiomes, aquest Agulló crec que ja no en parla cap”, ha piulat per exemple Montero, que als plens té serioses dificultats per expressar-se oralment en català. Pel que fa al personatge d’Agulló, l’ultradretà ha declarat: “Jo no estic a favor del que feia aquell en vida”. Però a preguntes d'aquest mitjà sobre què feia en vida el valencià, Montero només ha sabut dir que era de “l’extrema esquerra radical; com el nano aquest de París, que no anava repartint flors”. Es referia a Clément Méric, un jove de 18 anys assassinat aquest dimecres per caps rapats neonazis.

Cap mesura disciplinària de PxC, per ara
Mentre que Twitter ha decidit suspendre-li el compte, Montero no ha hagut d’afrontar per ara cap represàlia per part del seu partit. El regidor ha assegurat que, per ara, no té coneixement d’haver rebut cap mail del president de PxC, Josep Anglada. En declaracions a la Directa, Anglada ha confirmat que la formació encara no ha decidit si expedientarà el regidor, però ha assegurat que ell, com a president, sí que li ha enviat aquest correu electrònic. L’ultra vigatà també ha respost públicament, piulant que “tant jo com #pxc reprotxem enèrgicament el twitter que ha fet el regidor de Sta. Coloma referent a Guillem Agulló”.

Anglada circumscriu la discrepància oberta a un cas puntual
Montero ha injuriat la memòria d’Agulló precisament per criticar que el president i la resta de regidors del seu partit a Vic s’adherissin, al ple municipal de dilluns passat, a l’acord de l’Ajuntament de la capital d’Osona de dedicar un passatge a la víctima del feixisme de l’Horta Nord. “Al partit tenim 3.000 militants i alguns pensen blanc i altres pensen negre”, ha declarat Anglada.

Malgrat expressar obertament la seva discrepància en aquest cas puntual, tant el president de PxC com el seu portaveu a un dels majors ajuntaments on té representació (tres regidors), el de Santa Coloma de Gramenet, que té 120.000 habitants, han negat que la seva discrepància vagi més enllà. Han sortit al pas d’aquesta forma al sentiment d’incomoditat amb el lideratge d’Anglada, populista i marcat pels escàndols, que alguns membres i regidors del partit expressen en privat. En mitjans digitals ultradretans s’ha arribat a parlar d’"una operació Walkiria”, en record del nom que va rebre l’intent d’un grup de militars alemanys d’atemptar contra Hitler al final de la Segona Guerra Mundial. Anglada i Montero, però, han restat importància a aquestes expressions de descontent.

Montero és l’únic dels tres regidors de PxC escollits el maig del 2011 a Santa Coloma de Gramenet que exerceix fins ara la responsabilitat que li van encomanar els seus votants: els altres dos han marxat i han estat substituïts. Als plens, aquest portaveu destaca pel seu to virulent. I, fora d’ells, ja té almenys una condemna ferma per haver-se estrenat, el juny del 2011, clavant un cop a un membre de l’assemblea local d’indignats després de jurar el càrrec. El gener passat una militant antifeixista el va denunciar per haver-lo agredit i l’abril tots els partits del consistori el van acusar d’haver clavat un cop de puny al secretari del grup municipal de Gent de Gramenet. Originari del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat), abans Montero ja havia estat regidor a Torelló (Osona).
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/juan-gomez-montero-agullo-era-%E2%80%9Ccom-aquest-nano-paris-que-no-anava-repartint-fl

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat