Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Dissabte 8 de juny 18h Pl.Creu Alta] Manifestació contra la repressió al moviment llibertari i als moviments socials
06 jun 2013
Com molts ja sabreu, el passat 15 de maig, els Mossos d’esquadra amb 12 furgonetes i desenes d’agents, van irrompre a l’Ateneu Llibertari de Sabadell, esbotzant la porta, registrant l’Ateneu i emportant-se els discs durs de l’ordinador i una bandera roig i negra.
CARTEL SABADELL.jpg
En cap moment els Mossos van informar a què es devia tot aquell exagerat desplegament policial i registre de l’Ateneu, només es van limitar a dir-nos que tenien una ordre de registre de l’Audiència Nacional. Més endavant tot i les informacions errònies de gran part de la premsa, vam anar sabent que hi havien hagut un total de 5 detinguts: 1 a Sabadell (al barri de Gràcia), 3 a Avinyonet (Vilafranca del Penedès) i 1 a Cantallops.

Més endavant, alguns mitjans de comunicació van penjar l’auto de la operació del jutge Pedraz de l’Audiència Nacional. Segons aquest, l’operació es basava en que aquestes 5 persones detingudes hauríen realitzat comentaris desde diversos grups del facebook d’enaltiment del terrorisme (amencaces a la Corona, representants polítics, i a les forces i cossos de seguretat de l’estat), aquests grups del facebook serien: elFront Solidari, després Bandera Negra i per últim, aquest hauria patit una escissió anomenada Células Autónomas de Combate (C.A.C). Segons Pedraz aquestes amenaces s’haurien pogut traduïr en algun resultat concret contra interessos capitalistes a l’àrea metropolitana de Barcelona. O sigui, 5 persones que formen 3 grups, un dels quals és una escissió i que a partir d’unes amenaces potser haurien realitzat accions concretes.

Aquí podeu observar el gran arsenal incautat pels Mossos: http://www20.gencat.cat/portal/site/mossos/menuitem.b2ad9ea273248607aacf


¿Qué es una prueba de terrorismo para un policía? Sobre el material incautado a los anarquistas detenidos en Catalunya: http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/24698

Deixant el tema dels 6 kg de fluoranfetamina de qui s’acusa de tenir a una de les detingudes, tota la operació es basa en uns comentaris i fotos en grups del facebook, i el greu del cas és que per aquests comentaris i fotos a aquestes persones es troben en règim FIES (totalment aïllats de l’exterior) i els hi poden arribar a caure 9 anys de presó. És per això que cal exigir la seva absolució.

Pàgina web per la llibertat dels 5: http://freedomforthefive.wordpress.com/

Sabem que aquest exagerat operatiu policial i la deformació informativa dels mass media relacionant, Ateneu Llibertari-CNT-15M-Terrorisme, no contrastant la informació que els arribava desde els Mossos d’Esquadra, afirmant que tots els detinguts éren de Sabadell,etc. Es deu a l’interès del poder de criminalitzar al moviment llibertari i als moviments socials i sembrar la por entre la gent que lluita per una societat més justa. Saben que davant aquesta crisi capitalista, les protestes socials s’intensificarant i cal frenar-ho de l’única manera que saben, reprimint i sembrant la por.

En els últims temps s’estan produïnt un augment dels episodis de criminalització i repressió sobre els moviments socials i les persones que lluiten contra les injustícies d’aquest sistema. Recordar que dies abans la cadena SER ja havia alertat sobre la infiltració d’anarquistes al 15M i sobre una suposada estratègia comuna entre anarquistes de l’estat espanyol, italians i grecs, reproduïnt un suposat triangle anarquista mediterrani: http://www.cadenaser.com/espana/articulo/grupos-anarquistas-espanoles-di, com si tots els anarquistes actuessin de la mateixa forma i tinguessin una mateixa estratègia. Anteriorment el govern i els seus mass media més afins, s’havien encarregat d’iniciar una campanya de criminalització contra la PAH.

És per tot això, per oposar-nos a tot aquest augment de la repressió i criminalitzazió contra el moviment llibertari i els moviments socials i per deixar ben clar que la repressió no ens aturarà, que us convoquem a manifestar-vos el proper dissabte 8 de juny a les 18h a la Pl. Creu Alta.

Llistat dels últims casos repressius a l’estat espanyol contra la CNT i el moviment llibertari, l’esquerra independentista, la PAH, el moviment estudiantil, periodistes de mtijans alternatius, immigrants de CIE’S que denuncien els abusos:

Imputats Mercat Central de Sabadell: http://cntsabadell.wordpress.com/2013/05/09/treballadors-i-mercat-centra/

Absolució Vaguistes 29M el Clot: http://solidaritat29m.noblogs.org/

Absolució encausades 29M Les Corts: http://29mlescorts.blogspot.com.es/

http://www.genisabsolucio.blogspot.com.es/

Mònica absolució: http://sat-terrassa.cat/gie-dissolucio

Solidaritat detinguts CNT Logroño (petició de12 anys de presó): http://aragon.cnt.es/cnt-logrono/stop-represion-solidaridad-detenidos-14/

Repressió contra la CNT de Granada: http://www.cnt.es/noticias/granada-comunicado-sobre-la-nueva-criminaliza

Carga policial i detenció CNT Valladolid: http://www.cntvalladolid.es/spip.php?article1281

Multa company CNT Alacant per pintar un mur: http://malaga.cnt.es/spip.php?article797

Detenció activista a Mataró: http://mataro.cnt.cat/article/146

3 detencions maresme: http://rereguardaenmoviment.org/comunicat-de-suport-maresme-per-les-3-de/

Detenció activistes PAH: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/03/21/madrid/1363886543_504428.html

Absolts membres PAH Sabadell: http://www.afectatscrisisabadell.cat/2013/05/sabiem-que-teniem-rao-ara-l/

Repressió policial contra els estudiants de València: http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/19736

Detenció de dos periodistes: http://www.kaosenlared.net/territorios/item/57880-comunicado-conjunto-an

Deportat per denunciar els maltractaments al CIE de Barcelona:http://www.diagonalperiodico.net/libertades/deportado-interno-habia-denu
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com
http://ateneullibertarisbd.weebly.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat