Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
Crida urgent a la solidaritat dels moviments urbans amb Istanbul
06 jun 2013
Organitzacions internacionals de drets humans i estimats amics, companys, Premsa membres de tot el món;
Organitzacions internacionals de drets humans i estimats amics, companys, Premsa membres de tot el món;


Aquesta és una crida urgent dels defensors dels drets humans, activistes, organitzacions no governamentals, càmeres professionals, organitzacions de base, associacions de veïns i habitants d'Istanbul.

Des del 27 de maig de Istanbulites de tots els orígens i edats socials i polítics, i d'arreu de la ciutat havien seguit una resistència pacífica a Gezi Park, el parc públic de la ciutat, que aviat serà demolit a causa d'un projecte de renovació. Segons el projecte, les dècades vells arbres al parc seran tallats i un gran centre comercial a la rèplica de la altre temps Casa de la Otomà (Topçu Kışlası) s'instal · laran:




La policia va intervenir al parc 3 vegades, cadascuna més violenta que l'altre;

La primera intervenció va ser en el matí del 28 de maig, un grup d'uns 50 manifestants van ser llàgrima GASED
directament a la cara:

http://stream.aljazeera.com/story/201305302148-0022796

Per donar solidaritat als manifestants, centenars arribar a la nit i el moviment d'ocupació es feien grans. Just després, la segona intervenció va arribar d'hora al matí del 30 de maig a les 5 am, la policia va calar foc antiavalots a les botigues i gasos lacrimògens i aerosols de pebre s'utilitza sense parar, provocant lesions de gravetat:




Contra aquesta inhumanitat i violència extrema, la reacció va ser l'ocupació del parc, aquest cop per milers.

I aquest matí resultar ser la culminació de la violència i la barbàrie que no hi ha paraules per descriure, amb una utilització desproporcionada de la força. La sortida del parc va ser bloquejat, el grup es el va tancar al parc i va ser presa sota el foc creuat de gasos lacrimògens i bombes de pebre, es va ennuegar amb death.The única manera va ser trencant les parets i molts van ser ferits:



De moment les intervencions brutals contra manifestants continuen, després de la crida de la premsa, mentre que el grup s'anava, va ser ruixat amb gas pebre i desgast GASED un cop més!
De moment, alguns membres del grup es troba a Divan Hotel a Elmadag.

Literalment, gairebé totes les parts de Taksim (a Gezi Park) és gasejats lacrimogen i gas pebre ruixat especialment els carrers al voltant de Taksim estan sota núvols de gas

Estimats amics, no necessitem res més a afegir, les escenes parlen a si mateixos.

No es va acabar la resistència de la democràcia i els drets humans, estem decidits a continuar la nostra lluita contra un govern decidit a aixafar a tots i cadascun oppositon, un govern que no pot tolerar ni tan sols una oposició pacífica per salvar arbres. El govern turc ha violat totes les convencions internacionals de drets humans i mecanismes és una part.

El seu valuós suport i la solidaritat de fet enfortir la nostra determinació i resistència. Si us plau, comparteixi, el nom i la vergonya i culpa pel que aquesta bogeria i brutalitat exercida contra els defensors dels drets humans es poden acabar amb la pressió Intrnational.

TRUQUI AL COMITÈ OLÍMPIC INTERNACIONAL

Aquest és també una crida a la COI a prendre a Turquia fora de la llista de 2020.

Si Olimpíades significa amistat, si els Jocs Olímpics signifiquen pau i companyonia, aquests vídeos són prova suficient de la forma en què el govern viola els ideals dels Jocs Olímpics. Tenir Istanbul a la llista serà equivalent al pebre gasing aquests ideals.

En nom de la solidaritat i de l'amistat




Moviments socials urbans d'Istanbul / Coalició Internacional per l'Habitatge

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida urgent a la solidaritat dels moviments urbans amb Istanbul
06 jun 2013
COMUNICAT DEL COMITÈ CENTRAL DEL PARTIT COMUNISTA DE TURQUIA


Amb tota certesa es crearà l'alternativa per a la classe obrera


1. Des de fa dies Turquia està sent testimoni d'un genuí moviment popular. Les accions i protestes, que van començar a Istanbul i s'han estès per tot Turquia tenen un caràcter de masses, legítim i històric. El més important de tot és el canvi en l'ànim de la gent. La por i l'apatia s'han superat i la gent ha guanyat autoconfiança.

2. El Partit Comunista de Turquia ha estat part del moviment popular des del començament i ha mobilitzat totes les seves forces, intentant incentivar el caràcter proletari i revolucionari del moviment, esforçant-se per impregnar d'una actitud madura de disciplina, ha organitzat nombrosos actes i manifestacions. En aquest procés, les forces policials han dut a terme forts atacs contra la nostra seu a Ankara. En tot Turquia, diversos membres del partit han estat ferits i detinguts. Hi ha hagut diversos intents de segrest de quadres del nostre partit. Però les provocacions contra el nostre partit han estat derrotades.

3. El nostre èmfasi sobre el paper del TKP no pretén subestimar la naturalesa espontània del moviment o la contribució d'altres actors polítics. Al contrari, el TKP insisteix que aquest moviment té un aspecte que va més enllà de l'impacte d'un o altre actor polític o de qualsevol tipus d'oportunisme polític.

4. El missatge de les masses al govern perquè dimiteixi és una absoluta veritat d'aquest moviment. Encara que és obvi que una alternativa d'esquerra no es pot construir "ara mateix", aquesta exigència s'ha d'expressar amb claredat. Aquesta opció per al poble treballador pot generar únicament mitjançant l'aprofitament de l'energia que ha sorgit en aquest moment històric. El TKP se centrarà en això i denunciarà el veritable sentit d'alternatives com "la formació d'un govern nacional", que és segur que es plantejarà per enganyar les masses treballadores en fer-los pensar que la crisi es pot superar d'aquesta manera.

5. Sens dubte, els detentors del poder polític intentaran calmar la gent, instituir major control i fins i tot intentaran utilitzar la situació per al seu propi benefici. És possible que aconsegueixin èxits temporals. Fins i tot en aquest cas, el moviment popular no hauria estat inútil. El TKP està preparat per a un període de tenaç però intensa lluita.

6. Per actuar de forma concertada, diferents branques del moviment socialista que comparteixen objectius i preocupacions han d'analitzar l'aparició d'aquest moviment popular immediatament. El TKP, sense interrompre les seves tasques i activitats diàries, va a actuar amb responsabilitat pel que fa a això i s'esforçarà per crear un terreny comú en línia amb les exigències urgents que s'expressen més avall.

7. Per anul · lar els plans del govern tendents a classificar i dividir al moviment popular entre legítim i il · legítim, totes les forces han d'evitar fer passos que puguin causar dany a la legitimitat del moviment. És el poder polític qui ataca. La gent ha de defensar, igual que actua correctament, però mai caure en els paranys de la provocació governamental.

8. Mentre les masses canten la consigna "govern dimissió", les negociacions limitades al futur del parc Taksim-Gezi no tenen sentit. El govern pretén no entendre el fet que l'antiga balança ha estat alterada de manera fonamental i que no pot restaurar. Tothom sap que el moviment popular no és el producte de la susceptibilitat cap als arbres del parc Gezi. La ira del poble va més enllà dels projectes de transformació urbana: es tracta del terrorisme de mercat, de les obertes i directes intervencions en els diferents estils de vida, l'americanisme i la subordinació als EUA, les polítiques reaccionàries o l'enemistat amb el poble sirià. L'AKP no pot enganyar la gent amb un discurs del tipus "plantarem més arbres dels que talaremos".

9. Mentre ens posem mans a l'obra per crear una alternativa del poble treballador, el moviment necessita recolzar-se en algunes demandes concretes. Aquestes demandes són vàlides en el cas que dimiteixi el govern o Erdogan:

a) El govern ha d'anunciar la cancel · lació dels projectes que impliquen la demolició del parc Gezi i del Centre Cultural Atatürk.

b) Llibertat per als detinguts durant la resistència i retirada immediata de tots els càrrecs contra ells.

c) Tots els funcionaris els crims contra el poble siguin demostrats pels informes de les comissions que ha format la Unió de Col · legis d'Advocats i els Col · legis locals han de ser rellevats de les seves tasques.

d) Han de cessar els intents de dificultar el dret de la gent a obtenir notícies veraces sobre els esdeveniments.

e) Han cessar totes les prohibicions relatives a reunions, manifestacions i marxes.

f) Han de retirar tots els obstacles de facto o de iure que impedeixen la participació política del poble, incloent la barrera electoral del 10% i els articles antidemocràtics de la "llei de partits polítics".

g) S'han cessar totes les iniciatives posades en marxa per intentar imposar un estil de vida únic a tot el poble.

10. Aquestes demandes urgents en cap cas afectaran al nostre dret i obligació de continuar amb l'oposició al poder polític. La reacció popular al govern ha de reforçar i s'han de centrar els esforços en plantejar una veritable alternativa a l'escenari polític.

11. La bandera turca de l'estrella i la lluna, en què s'embolicaven els que realitzaven els atacs reaccionaris i xovinistes contra els treballadors, la gent d'esquerra i el poble kurd després del cop militar feixista del 12 setembre 1980 ha estat treta ara per el poble de les mans del feixisme i lliurada a les honorables mans de Deniz Gezmis i els seus camarades, com a bandera en mans del poble patriòtic.

12. El moviment popular, des del seu inici, ha ignorat la sinistra estratègia tendent a enfrontar a una comunitat amb una altra a Turquia. Aquesta actitud s'ha de mantenir amb molt de compte, deixant sense espai al xovinisme o al vulgar nacionalisme.

13. Als nostres germans i germanes kurds, ja els vam dir que "No pot haver-hi acord de pau amb l'AKP". No pot haver-hi acord amb un poder polític a qui la seva pròpia gent ha donat l'esquena, i la veritable cara ha estat revelada. Els polítics kurds han de deixar de "tenir esperances de continuar parlant amb l'AKP" i convertir-se en un fort component d'un moviment popular unit, patriòtic, laic i treballador.

14. Els nostres ciutadans que han perdut la vida a mans de la policia o del poder polític, han sacrificat les seves vides en nom d'una lluita justa i històrica. El poble mai oblidarà els seus noms, i els que són responsables de les seves morts respondran davant la llei.

Comitè Central Partit Comunista de Turquia, 4 juny 2013
Sindicato Sindicat