Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
[Tarragona] Xerrada de la Teresa Forcades i primera Assemblea local del grup promotor del Procés Constituent
06 jun 2013
crònica:


Teresa Forcades ha fet la presentació de la iniciativa del Procés Constituent el diumenge 2 de juny a la ciutat de Tarragona. La sala de l’Antiga Audiència, on s’havia convocat l’acte, ha quedat petita abans de començar davant l’allau de públic i l’organització ha fet traslladar l’acte a la Plaça de la Font. La coincidència amb la processó del Corpus, però, ha permès que l’Ajuntament decidís obrir l’auditori del Camp de Mart, on finalment s’ha pogut escoltar les paraules de la Teresa gràcies a un equip de megafonia improvisat.




Teresa Forcades a Tarragona


Davant de gairebé un miler de persones, el Jordi Martí Font ha presentat l’acte i ha cedit la paraula a la Teresa Forcades que ha exposat els arguments per iniciar aquest procés constituent i no ha estalviat crítiques al model socioeconòmic imperant. Forcades ha destacat la necessitat de lligar la qüestió social a la nacional juntament amb la pràctica d’una democràcia radical que no es regeixi pels principis del sistema capitalista. Els assistents li han brindat una ovació quan, en aquest sentit, Forcades ha dit “animo tothom que estimi la llibertat a fer-se anticapitalista”.

Així mateix, ha remarcat que cal construir aquest procés entre tots i totes, des de baix, i que aplegui la pluralitat de l’esquerra, ja siguin organitzacions polítiques, col·lectius, moviments socials, activistes, o altres entitats i persones particulars que aspirin a fer possible un canvi de model a favor de més justícia social. Ha insistit en la idea que aquesta unitat ha de ser plural i que, a més, ha de tenir un contingut de ruptura amb el model perquè es pugui arribar a redactar una constitució nova que des de les institucions democràtiques permeti aconseguir la sobirania econòmica, política i social del poble de Catalunya.


Al final de la intervenció s’ha obert el debat, s’ha reflexionat s’obre el paper de l’església i sobre la necessitat d’aplegar esforços des de la base per fer possible aquest canvi. L’acte ha acabat amb el públic aixecat i amb una forta i efusiva ovació.

L’acte ha servit, també, per fer públic que el dijous dia 13 de juny a les 19h, al local www.sindicat.net del sindicat USTEC (c/August nº21 entresol 1) , tindrà lloc la primera assemblea local del grup promotor del Procés Constituent a la ciutat. Així doncs, s’espera que el màxim nombre de persones s’hi sentin convidades i s’hi impliquin. Seria un altra bona notícia el fet que el local també quedés petit.

En aquest enllaç web podeu veure la noticia sobre l’acte al 3/24 http://www.324.cat/video/4597953

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat