Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
#lleureencombat | La secció sindical de la COS a SCOLAREST ha convocat una vaga indefinida demanant l'adequació a la llei dels seus contractes i que s'acabin els problemes en el cobrament de les nòmines.

VÍDEO: http://www.youtube.com/watch?v=xCtzE6yty0o
BL5ntsDCQAAtMNb.jpg large.jpg
En el dia de la mediació entre l'empresa i les treballadores el sindicat ha convocat una concentració de suport. En la mediació hi han participat integrants de la secció sindical de la COS a SCOLAREST i Josep Garganté com a assessor de la Coordinadora Obrera Sindical. Després d'un llarg matí l'empresa ha cedit i s'ha compromès a complir les reclamacions de les treballadores, demostrant un cop més que lluitant és la única via per la qual podem fer respectar els nsotres drets laborals.

Altres victòries de la COS- Sectorial del lleure:

Segona victòria de la COS al Grup TENO
http://pobleviu.cat/2013/05/22/segona-victoria-de-la-cos-al-grup-teno/
Mira també:
http://coslleure.wordpress.com/
http://www.sindicatcos.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
Notícia a la Directa:

Deu treballadores d'SCOLAREST aconsegueixen una millora de les condicions laborals gràcies a la mobilització sindical

QUIQUE BADIA MASONI / @QBADIAMASONI | 05/06/2013

Una vintena de treballadores de menjadors escolars es van concentrar el 3 de maig al matí, a instàncies de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), a les portes del Registre d'Empresa i Ocupació per denunciar la seva situació a SCOLAREST, una empresa del sector de la restauració que opera, específicament, en l'àmbit educatiu. L'empresa forma part de COMPASS GROUP, una multinacional britànica del mateix àmbit la seu central de la qual es troba al municipi de Chertsey, al sud d'Anglaterra.

La protesta volia denunciar irregularitats en les nòmines, el fet que hi hagués treballadores que, després de mesos a l'empresa, encara no haguessin signat cap contracte i que bona part de la plantilla treballa en un règim d'obra i servei que permet a SCOLAREST pagar una indemnització menor en cas d'acomiadament: entre nou i deu dies per any treballat dels contractes d'obra i servei davant dels 20 o els 33 dies per any treballat dels contractes fixes discontinus, el règim contractual que reivindiquen per a si mateixes les monitores de menjador de l'empresa.

La llei espanyola considera que el contracte d'obra i servei solament es pot concertar per una causa lícita i legítima que, d'acord amb el dret laboral, només pot venir donada quan l'activitat implica perfils específics i diferenciats, quan la duració d'una activitat és incerta i que mai no pot tenir una durada superior als tres anys. La militant de la COS i treballadora del lleure Paula Morey, va afirmar que aquests requisits no es compleixen a l'empresa objecte de controvèrsia, ja que el treball als menjadors se circumscriu, exclusivament, a tasques de monitora, està molt ben delimitat pel període lectiu i que la necessitat de contractació és cíclica, situació que exigeix la imposició d'un règim fixe-discontinu i que, en aquest cas, situaria el contracte d'obra i servei al frau de llei. El treballador de SCOLAREST Ramon Pleguezuelos va assegurar que hi ha persones que han arribat a treballar fins a cinc i sis anys en aquest règim.

Pleguezuelos també va denunciar que hi ha grans diferències pel que fa els sous entre les treballadores dels centres amb els quals treballa l'empresa, dins d'un mateix centre, i que, fins i tot, la nòmina fluctua per a cada una, malgrat que en tots els casos es desenvolupi la mateixa feina. L'empresa al·lega motius de gestió per justificar aquesta situació, fet que, segons la mateixa font, es pot deure al fet que aquesta tasca s'ha externalitzat a d'altres territoris de l'Estat espanyol.

La secció sindical també va voler denunciar amb aquesta concentració que algunes de les treballadores de SCOLAREST no han cobrat alguns dels serveis que han efectuat i va amenaçar amb la convocatòria d'una vaga en el cas que no s'atenguessin les seves peticions.

Finalment, i després de quatre hores de negociació amb la mediació de la Generalitat, la secció sindical va aconseguir que nou treballadores passessin del contracte d'obra i servei a un contracte fixe-discontinu i que una desena persona que, des de feia sis mesos, estava sense contracte, també es pogués beneficiar d'aquest règim. Malgrat tot, Paula Morey va voler precisar que la seva reivindicació passa perquè tota l'empresa pugui gaudir d'aquest règim contractual, fet que no treu que valoressin com una victòria la fita assolida ahir.

Un episodi més d'una lluita que tot just comença

El passat dijous 23 de maig, CCOO i UGT van convocar una jornada de lluita per reclamar la renovació de 150 convenis que s'extingiran si no s'acorden abans del 7 de juliol. El sector del lleure, en concret, va optar per la vaga. Aquesta situació és el resultat de l'aplicació de la reforma laboral aprovada al Congrés espanyol amb els vots del PP i de CiU el febrer de l'any passat. Segons els sindicats, no renovar els convenis implica una precarització de les condicions laborals, ja que, aleshores, aquestes condicions passarien a estar subjectes a l'estatut de les treballadores. En aquest context, la COS va convocar l'àmbit del lleure a una jornada de lluita en què van denunciar un bloqueig de la negociació per part de les patronals del sector: l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) i La Confederació. Durant la jornada, el sindicat de l'Esquerra Independentista també va assenyalar l'administració catalana, que creu còmplice d'aquesta situació en tant que responsable dels concursos públics i dels plecs administratius i tècnics, així com els sindicats majoritaris CCOO i UGT, als quals acusen de dur a terme la negociació del conveni a porta tancada.

La COS va fer pública el dia de la concentració una carta a aquests sindicats exigint-los totes les actes de les reunions realitzades amb la patronal, informació detallada de la situació actual de la negociació i la convocatòria d'una assemblea oberta a totes les treballadores del lleure on decidir conjuntament la postura dels sindicats. La carta els fou entregada en mà ahir al matí.

En relació amb les demandes de la COS, la militant d'UGT i part de la mesa de negociació del conveni del sector del lleure, Norma Ràfols, ha declarat que aquestes assemblees obertes ja s'han dut a terme. “Malgrat que es facin a la seu d'UGT o CCOO, són assemblees obertes ja que hi pot anar qui ho vulgui, sigui del sindicat que sigui”, ha afirmat. Tot i això, Ràfols també ha assegurat que els responsables del sector del lleure del seu sindicat valoraran la proposta i que la respondran el més aviat possible.

Pel proper dijous 20 de juny a les 16h, el sindicat independentista ha convocat una plantada de tendes a la plaça Sant Jaume de Barcelona i una assemblea oberta per tal de decidir com continuar la seva lluita.
Re: VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
Anims i a seguir en la lluita!
Re: VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
Fa falta penjar un video de cada concentració, de cada enganxina que s´enganxa, de cada pet que us tireu??
Re: VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
Fa falta que a cada cosa que penja algun col.lectiu de l'EI, surti l'intoxicador de torn a vomitar? Molta enveja hi ha per aquí...

Endavant amb la COS!
Re: VÍDEO | COS Lleure aconsegueix que SCOLAREST accepti les seves demandes amb la convocatòria de vaga
06 jun 2013
Bona feina, i a seguir comunicant que és el que fa gran indymedia.

Fartes estem moltes dels censors no oficials d'indymedia:
"passo de currar-mo, passo de fer feina de base, passo d'ajudar en la gestió d'indymedia, passo dels moviments socials, passo de penjar noticies, passo de lluita, passo d'anar a assemblees... PASSO PASSO PASSO

SAPS QUÈ? ANIRÈ A INDYMEDIA A CRITICAR A TOT QUISQUI A TOTES HORES, QUAN ALGÚ PENGI ALGO EL CRITICARÈ PERQUÈ SI, QUAN ALGÚ FACI ALGO EL CRITICARÈ, LI DIRÈ REFORMISTA, LI DIRÈ POLITICATXO, LI DIRÈ QUE HO FA MALAMENT... PERQUÈ TOTES SABEM QUE INDYMEDIA ERVEIX PER ANAR A TIRAR MERDA..."

I així ens va!
Sindicato Sindicat