Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
31 mai 2013
Feu circular aquest text.

El compte enrere comença...tic...tac...
Fa uns dies ens va arribar una carta de jutjats citant-nos a un judici civil contra el Banc Expropiat de Gràcia. No sabíem que hi havia un procés civil obert contra el nostre espai i, per tant, no esperàvem aquesta carta. La vista oral serà el proper dimarts 11 de juny, és a dir, no arriba a dues setmanes.

De totes maneres sabíem que aquest moment arribaria ja que tot espai ocupat, en un moment o altre, ha d'enfrontar-se a la justícia i a la defensa de la propietat privada. Perquè quan comencem a resoldre els problemes entre nosaltres, quan el suport mutu i l'autoorganització és el que ens mou el policia o el jutge sempre acaben trucant a la porta. És per això que no pensem quedar-nos amb el braços plegats.
   
En l'any i mig passat que porta ocupat el Banc Expropiat han sigut una gran quantitat de gent, activitats, assemblees i projectes les que han donat i donen vida a aquest espai. No volem que tot això es perdi i és per aquest motiu que volem evitar el desallotjament.
   
El nostre objectiu és clar que CatalunyaCaixa retiri la denúncia. Per a que això sigui possible cal que no només la gent que utilitzem l'espai ens posem en moviment sinó que tothom que cregui que aquest espai no ha de ser desallotjat que pugui mostrar la seva solidaritat de la manera que cregui convenient. Sabem que potser no sabeu com o que dubteu de què voldríem nosaltres. Aquestes són algunes idees:

- Difusió de la informació sobre el banc i la campanya contra el desallotjament: que corri la veu, que no quedi paret o racó a Internet on no es conegui el cas.
- Convèncer-los que desallotjar-nos no els serà rentable: Cada oficina bancària és una gran bústia de suggeriments, com els hi podríeu dir? penseu, penseu...
- Tirar la brossa a la porta de l'oficina: si generen merda que recullin merda.
- Deixar fluir l'art que hi ha dins vostre: els seus vidres clamen per la frase “El Banc Expropiat no es toca. Traieu la denúncia”.
- Concentracions o ocupacions de sucursals: que no puguin desenvolupar el seu funcionament habitual.

Els únics criteris sobre el suport que voldríem ve marcat pel mateix contingut polític que ha tingut el Banc Expropiat en tot aquest temps. Sempre hem apostat per l'autoorganització, l'autonomia i la horitzontalitat en la nostra lluita contra el capitalisme. Per tant, encara que és CatalunyaCaixa qui denuncia la nostra lluita continua sent contra el conjunt del sistema del que aquest banc forma part i en el qual nosaltres també englobem a partits polítics, medis de comunicació i totes les institucions de l'Estat. Qualsevol mostra de solidaritat serà ben rebuda sempre i quan es respecti això: no volem caure bé al jutge, no volem sortir a la tele i no volem el suport de cap partit.

Per qualsevol cosa no dubteu en passar pel banc.

Si vols rebre la informació, envia un correu a elbanc[at]riseup.net o segueix-nos a @Banc_Expropiat
o al blog http://bancexpropiatgracia.wordpress.comSi només entenen de beneficis els parlarem en pèrdues!
Que retirin la denúncia!
Mira també:
http://bancexpropiatgracia.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
31 mai 2013
També som conscients que inevitablement hi haurà qui traspassarà la barrera d'allò legal, com us animem a que ens feu arribar les vostres mostres de suport us volem donar alguns consells per a qui estigui una mica peix amb això de la seguretat informàtica.

- No ens enviïs res des de cap ordinador que es pugui relacionar amb tu (feina, casa, amistats, etc.). Sempre és molt millor fer-ho des d'un locutori.
- No ens enviïs res des de cap correu electrònic que es pugui relacionar amb tu. Obre un correu nou (amb dades inventades, és clar) i envia la notícia. No tornis a obrir mai més aquest correu.
Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
31 mai 2013
Per enviar correus de forma ràpida i eventual:

http://10minutemail.com/

10 minutets (prorrogables a 20) en que poder enviar i rebre resposta (per exemple per crear un usuari a una web que necessita confirmació via mail) i sense haver d'omplir formularis llarguíssims.

Quan s'acaba el temps l'adreça s'auto-destrueïx.

Això no elimina les necessitats de seguretat anteriors en quant al lloc des d'on connectar-se, només agilitza el procés.

Oju que molts locutoris tenen càmeres, i s'hi poden deixar emprentes. A tal efecte una capa extra de seguretat no està de més i s'obté descarregant i executant des d'un pendrive NOU el torbrowser:

Versió windows (per a locutori) aquí:

https://www.torproject.org/download/download-easy.html?os=Linux&arch=x86

Sort!
Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
31 mai 2013
Però si el local és del pare de l'Enric Duran!
Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
31 mai 2013
El local que en el seu moment va comprar l'Enric Duran és l'Infoespai. Més informar-se i menys tirar merda.
Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
01 jun 2013
en castellá https://es.contrainfo.espiv.net/2013/06/01/barcelona-el-banco-expropiado/
Re: El Banc Expropiat sota amenaça de desallotjament
01 jun 2013
en castellá https://es.contrainfo.espiv.net/2013/06/01/barcelona-el-banco-expropiado/
Sindicat Terrassa