Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
[Mallorca] Manifestació: Que es foti la troika! 1 de JUNY: Pobles units CONTRA LA TROIKA!
30 mai 2013
MÉS per Mallorca dóna total suport a les

mobilitzacions convocades pel proper 1 de juny

sota el lema

"Pobles Units Contra la Troilka"







PALMA, DISSABTE 1 DE JUNY 19:00








Manifest Pobles Units contra la Troika:

1 de juny Manifestació Internacional MAREA EUROPEA Contra les retallades i per una veritable Democràcia

Les brutals i inhumanes polítiques d’ajust imposades per l’odiosa Troika (el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea) amb l’ajuda dels governs còmplices estan causant a Europa la major crisi de la democràcia de les darreres dècades. Milions de persones estem sent condemnades a l’atur, la pobresa i fins i tot a la mort per un deute il·legítim i impagable, que en la seva major part és privat; de bancs, grans empreses i entitats financeres.

El rescat Europeu a la banca, avalat i garantit per l’Estat, una vegada més privatitza els beneficis mentre socialitza les pèrdues i a canvi exigeix retallades sagnants. Amb l’excusa de la crisi del deute han modificat la Constitució (Art.135.3) sense escoltar la nostra veu en referèndum, imposant el desmantellament dels serveis públics com la Sanitat o l’educació que són lliurats al sector privat com a "oportunitat de negoci", vulnerant així els drets socials i laborals difícilment conquerits. Amb això s’ha provocat, a més, que milers de famílies dels països afectats perdin el seu habitatge i la seva vida diària

La dissolució de les fronteres entre allò públic i allò privat alimenta una corrupció impune que envileix la nostra societat i perverteix la política en el seu paper insubstituïble d’instrument d’acció ciutadana. L’objectiu de les privatitzacions és l’espoli, la concentració de la riquesa i l’aprofundiment en les reformes neoliberals. Ja sigui a través dels memoràndums imposats per la Troika a Grècia, Irlanda, Portugal o Xipre o del rescat financer en el cas de l’Estat Espanyol, s’està produint un transvasament de diners públics a les entitats financeres a costa de la pèrdua de drets bàsics, l’empobriment generalitzat de la població i l’augment de la desigualtat social en tota Europa.

Sabem que el model de desenvolupament insostenible de les darreres dècades basat en un alt consum de recursos energètics i matèries primeres ha arribat a la seva fi. Enfront del creixement il·limitat de l’economia financera i especulativa és necessari un canvi de rumb, però no per salvar als bancs sinó a les persones, a les generacions futures i al planeta.

Aquest canvi de rumb ha de partir d’una democratització d’Europa, des dels seus ciutadans i ciutadanes, perquè els drets de les persones i les decisions polítiques democrpatiques s’imposin a l’avarícia de les institucions i mercats financers i de les grans multinacionals.

Quan celebrem el segon aniversari del 15M, de la presa de consciència política de la ciutadania, dels nous moviments socials que estan construint des d’abaix alternatives a les polítiques neoliberals a través de les assemblees, les marees i les plataformes, sabem que la nostra lluita és internacional i exigeix la convergència de la ciutadania de tots els països afectats.

A Europa, diversos col·lectius procedents de l’Estat espanyol, França, Itàlia, Grècia, Xipre, Irlanda, Anglaterra, Escòcia, Alemanya i Eslovènia reunits a Lisboa el passat 26 d’abril convidats pel moviment portuguès ’Que se Lixe a Troika’ , fem una crida a una protesta internacional descentralitzada el proper 1 de Juny contra les polítiques d’ajustament del dèficit sota el lema "Pobles Units contra la Troika".

Aquest és el començament d’un procés descentralitzat, inclusiu i participatiu. Volem construir col·lectivament, unint les nostres forces i accions, protestant internacionalment contra la Troica. Cridem a totes les persones, amb o sense partit, amb o sense treball, amb o sense esperança, a unir-se a aquesta proposta el proper 1 de Juny. Animam a totes les organitzacions polítiques, moviments socials, sindicats, partits, col·lectius, grups informals, a unir-se en aquesta jornada internacional.

Volem seguir ampliant les nostres aliances, tant a nivell nacional com a internacional, ja que som conscients que sols la suma de les nostres veus podrà aturar les noves onades de retallades que s’estan preparant. Els pobles d’Europa han demostrat que no estan disposats a assumir sacrificis inútils. Ha arribat el moment de demostrar la nostra capacitat per coordinar la lluita per una altra Europa, l’Europa de les persones.

De nord a sud, d’est a oest, prenguem els carrers en tota Europa contra la Troika Per la Democràcia, la Llibertat i els Drets socials. No al cop d’estat financer. No devem, no paguem!

Hi ha alternatives. Hi ha solucions:
Per la Justícia social i ambiental
Per la Transparència i la Democràcia Participativa
En defensa d’uns Serveis Públics i Universals
Per una Auditoria Ciutadana del Deute.
Contra el Deute il·legítim!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat