Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Punta Querandí: Amenaces contra indígenes, veïns i periodista d'Indymedia Argentina
26 mai 2013
Una nova agressió contra integrants del Moviment en Defensa de la Pacha i un periodista d'Indymedia Argentina per part de la firma Eidico, lligada a l'extrema dreta catòlica i agrupacions de recolzament a genocides detinguts per crims de lesa humanitat durant l'última dictadura militar. "Vostès són intrusos i pretenen tenir drets, per culpa de vostès el país està com està", va afirmar un dels directius de l'empresa.
VIA Indymedia Pobles Originaris.

Aquesta vegada va ser en el marc d'un operatiu d'inspecció del Municipi d'Escobar. La inspecció va ser realitzada a partir de la denúncia del veí Carlos Arrambide segons la qual l'empresa Eidico s'està apropiant de terra públic i traslladant-lo amb la seva maquinària a l'interior del Country San Benito. El terra està acumulat al costat del rierol Garín, on hi ha un carrer perimetral de tres quilòmetres que es troba bloquejat pels countrys San Marco i Sant Benito.

Els integrants del Moviment en Defensa de la Pacha van participar com a testimonis de l'operatiu, que va ser realitzat per l'inspector Oscar Álvarez acompanyat per personal policial.

Els directius de Eidico Félix Dufourq i Nicolás Camaño es van fer presents amb actitud prepotent i hostil. Primer van reclamar als efectius policials que s´endugueren detinguts als dos originaris (Valentín Callamullo i Humberto Díaz) i el periodista per trobar-se en "propietat privada". "A mi no em vulgui manipular", va respondre l'inspector Álvarez, que va ser increïblement increpat i menystingut pels directius, tot i l'escorta policial. "Fa dues hores que estic donant explicacions i no em deixen acabar l'acta", deia l'inspector.

Una persona que assegurava ser propietària de les màquines, en actitud hostil va convidar "a lluitar" a Valentín Callamullo, qui filmà quan aquesta ordenava als seus empleats que es retiressin amb una pala mecànica. Acte seguit va passar a treure´s un sobretot, deixant a la vista dos impactants feixos de bitllets de 100 pesos que apuntaven de les seves butxaques.

Després, els directius de EIDICO apuntaren les amenaces contra Pablo Badano, periodista d'Indymedia Argentina: "vós sabrà perquè està en aquest país, res més", va dir Nicolás Camaño. "Si estic en un altre país que passa, em segresten i em tiren a l'aigua?", Va respondre Badano. "Exactament, exactament", va respondre Camaño, i afegeix, assenyalant als indígenes originaris: "vostès són intrusos i pretenen tenir drets, per culpa de vostès el país està com està".





CONFLICTE DE LLARGA DATA

El veí de Punta Querandí, Carlos Arrambide, va iniciar accions contra Eidico el 2007 per l'apropiació del terraplè ferroviari, mitjançant el qual accedia a casa. El Moviment en Defensa de la Pacha es va formar al gener de 2009 per defensar l'indret ancestral Punta Querandí i altres llocs públics en perill degut als barris privats. En aquests anys hagueren amenaces de mort, atacs contra l'acampada de Punta Querandí, violacions de mesures cautelars per part d Eidico, entre d'altres fets. El periodista d'Indymedia, Pablo Badano, ja va denunciar amenaces de mort al novembre de l'any passat.
Mira també:
http://argentina.indymedia.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat