Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Moviment de Solidaritat amb Palestina
26 mai 2013
Enguany, el moviment de solidaritat amb Palestina de Catalunya, format per Coordinadora d’Entitats: Amb Palestina al Cor, BDS Catalunya, Plataforma: Aturem la Guerra, Rumb a Gaza i Dones en Rebel·lia, denunciem el rol capdavanter que juga Israel en el disseny, investigació, implementació i venda a nivell mundial dels diferents sistemes de seguretat i repressió.

Concretament, el govern de Catalunya té contractes comercials en l’àmbit de la seguretat, gran part dels quals, no es fan públics. Catalunya adquireix a Israel part del material anti-disturbis que fan servir el mossos d’esquadra com les armilles antibala.

Les relacions estretes del nostre govern amb Israel ens fa còmplices de la vulneració sistemàtica dels drets humans als territoris ocupats a Palestina. Per això, l ‘exigim que interrompi immediatament qualsevol tipus de relació comercials i/o acadèmica.

La població Palestina no està sola i no l’oblidem, avui un any més, li mostrem la nostra solidaritat!

ACCIÓ NAQBA 2013, VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=GZn0fj1Sihc
Digues “No més complicitat amb Israel”, i signa el manifest
Prou repressió contra els moviments socials
Prou col·laboració policial i militar amb Israel


Nosaltres, els moviments socials ens organitzem per fer front a un sistema que ens deixa en l’atur, que desnona una família cada 15 minuts, que persegueix a les persones emigrants, que ens precaritza, que ens explota. Volem una vida digna i justa per a totes les persones. I, en front nostre, l’estat s’organitza per reprimir-nos, per respondre amb intimidació i violència al nostre desig de canvi.

Denunciem la creixent repressió i la violència que es practica contra els moviments socials a Catalunya. Denunciem que aquesta estratègia vulnera l’estat de dret i vol mantenir les actuals injustícies.

Denunciem que la repressió que vivim a Catalunya està profundament interconnectada amb la repressió global que pateixen els moviments socials i, concretament, amb la infraestructura de seguretat i militar israeliana. El mateix exèrcit i empreses de seguretat i militars privades que mantenen sota ocupació a Palestina, han utilitzat la població Palestina com un enorme camp d’entrenament i investigació que els ha permès crear empreses, industries, productes i serveis que compren els nostres governs i s’utilitzen per controlar i reprimir els moviments socials. Aquests productes es venen amb la “garantia” d’haver estat provats en situacions reals, en els Territoris Palestins Ocupats.


Denunciem que el Govern de la Generalitat de Catalunya i el de l’Estat Espanyol fomenten les relacions econòmiques i empresarials amb un Estat que vulnera sistemàticament la legislació internacional sobre Drets Humans. Quan aquesta col·laboració s’estén al camp del comerç en matèria de seguretat i militar resulta legal i èticament del tot inacceptable.
Per això

Exigim al Govern de Catalunya que interrompi immediatament la compra de materials anti-avalots i de seguretat a empreses israelianes i suspengui tots els acords signats amb RABINTEX Industries i empreses intermediàries per la compra de material de seguretat i anti-avalot.

Exigim al Govern de Catalunya que informi sobre els centenars de milers d’euros (dels nostres impostos) que han pagat a l’empresa de seguretat israeliana “Hancal System Engineering” per assessorament en matèria de seguretat i control a les presons.

Exigim al Govern de Catalunya que retiri immediatament el seu suport institucional a l’empresa “Guardian Homeland Security”, que forma a cossos militars i policials en matèria de seguretat en camps d’entrenament a la Palestina ocupada i utilitza el logo dels Mossos d’Esquadra per publicitar els seus serveis.

Exigim al Govern de Catalunya i al de l’Estat Espanyol que no autoritzin a empreses a importar i exportar material militar a Israel (torpedes, cartutxos i armament divers), com per exemple Tyco electrònics o Indra, amb seu a Barcelona.

Exigim al Govern de Catalunya que les empreses privades israelianes del megagrup de seguretat ICTS no realitzin tasques d’identificació i interrogatori de viatgers a l’Aeroport del Prat.

Exigim a les nostres Universitats, la UAB, la UPC i la UPF, i institucions com ACC10 que suspenguin la seva col·laboració en projectes de recerca amb Israel en matèria de Seguretat i Defensa.En l’aniversari del 15 de maig de 1948, data de la Nakba (el desastre), quan Israel va expulsar per la força a centenars de milers de palestins i palestines de les seves cases, terres i pobles, ens mobilitzem en defensa de la justícia i la dignitat, saludem al Poble palestí en resistència i el fem arribar la nostra solidaritat: no està sol i no l’oblidem.
http://naqba2013.files.wordpress.com/2013/05/cartell_1_juny.jpg
ACCIÓ DE CARRER: NO MÉS COMPLICITAT AMB ISRAEL


Moltes gràcies a totes les persones voluntàries que van participar en l’acció de denúncia “No més complicitat amb Israel”. Sense elles no hagués estat possible! Aquí teniu unes quantes imatges de l’acció de diumenge a Gràcia, en breu veureu vídeo on s’explica, entre altres, com el cost de formar un mosso d’esquadra a Israel és de 4.000 euros, finançats en part pels sindicats de policia.


Israel és un dels Estats més militaritzats del món. L’ocupació de Palestina és un negoci que li genera molts beneficis, ja que li ha permès perfeccionar tot un ventall de tàctiques i models de seguretat privada, que després exporta a altres països.

L’ocupació de Palestina, es perpetua i retroalimenta amb aquest negoci.

Els nostres governs participen indirectament en aquesta ocupació, ja que compren material repressiu israelià que després fan servir de forma indiscriminada contra nosaltres


DIMECRES 15 DE MAIG : Video de la campanya BDS, Boicot , Sancions i Desinversions a l’Estat d’Israel

http://www.youtube.com/watch?v=oqEHgSOrJNI&feature=player_embedded

twitter

RT @AGrogaTrs #TERRASSA avui #25M Advocades i víctimes parlaran de la repressió policial tinyurl.con/qykunj9 al @TerrassaRespon
22 hours ago

RT @Palestina_cat: Posem sobre la taula q la situació de la població desplaçada i l'ocupació es manté des de fa 65 anys http://t.co/mUhTCZ…
1 day ago

RT @Palestina_cat: El volum de les importacions no s'ha pogut calcular perquè el Govern Espanyol no publica aquestes dades http://t.co/mUhT…
1 day ago

Contacta

naqba2013 ARROBA gmail.com
ambpalestinaalcor ARROBA gmail.com
C/ Girona 25

This work is in the public domain
Sindicat