Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Can Piella: Valoracions post-desallotjament
24 mai 2013
Can Piella viu.
Serà difícil esborrar dels nostres cors el dolor i la ràbia que ha produït el tràgic desallotjament de Can Piella, però és moment de reflexionar i extreure’n conclusions de cara al futur, perquè la lluita és llarga i va molt més enllà d’una masia en particular.

D’entrada, hem pogut comprovar d’una forma crua i real com l’Estat i les elits econòmiques són dues cares d’una mateixa moneda, i en realitat treballen colze a colze per a perpetuar la seva raó de ser: desposseïr el poble del poder de construïr un futur basat en la solidaritat i l’autonomia.
I no és que Alcaraz sigui especialment malvat, no ens enganyem ni simplifiquem… Alcaraz, forma part d’un engranatge molt mes gran, del qual tots també en som part en major o menor mesura: es tracta d’un sistema d’organització social pervers des de la seva base, que contraposa l’interès particular d’unes elits que volen mantenir i augmentar els seus privilegis davant d’un poble cada cop més individualista i submís. Mentre la nostra societat es basi en la lluita competitiva entre les persones, mentre l’Estat segueixi exixtint i fent de “policia bo” per a evitar que el poble s’autoorganitzi, mentre el poble segueixi cedint davant la comoditat degradant que proporciona ser governat, Alcaraz i tot el que simbolitza seguirà impedint que les idees que mouen Can Piella es depleguin i donguin els seus fruits.

D’altra banda, hem pogut comprovar també com, malgrat que les elits tenen el monopoli de la violència i molt poder per a execir-lo, encara estan molt lluny de tenir la paella pel mànec. El desplegament policial va ser impressionantment costós (uns 100.000 euros en un moment de “polítiques d’austeritat”) : nombroses patrulles de la guardia urbana i mossos locals, unes 20 furgonetes de la BRIMO, alguns cossos especials, maquinària pesada… Davant d’això, una resistència feta practicament a cost zero però amb molta ilusió i col·laboració de centenars de persones, desplaçades al terreny per a defensar l’espai, va posar les coses molt dificils a les elits, i el desenllaç hauria pogut ser molt diferent si la sort hagués estat una mica més amable en petits fets determinants per la resistència… no ho sabrem mai, però el que si que sabem és que el matx contra les elits (econòmiques i estatals) va ser més ajustat del que va semblar.
En tot cas, el desallotjament pot ser pres com una petita derrota de la qual aprendre. Com sempre hem dit, el moviment de transformació social en el qual s’integra Can Piella va molt més enllà d’una masia o d’uns terrenys.

Can Piella Viu en els múltiples projecte autogestionaris que estan florint i que floriran arreu, i que ja avui constitueixen una xarxa molt forta basada en el suport mutu (i aprofitem per agraïr tot el suports rebuts en els darrers dies).

Can Piella Viu en les consciències que el projecte ha contribuït a despertar

Can Piella Viu en la necessitat de compartir- front a competir

Can Piella Viu en les ganes creixents, de cada cop més gent, de construïr una nova societat amb uns patrons radicalment oposats als actuals

Can Piella Viu en la gent, cada cop més, que se n’adona que és el moment de deixar de demanar als poderosos que renunciin als seus privilegis i construïr un contrapoder popular. És el moment de que mil Can Pielles es preparin per florir… potser la primavera vinent…

Can Piella Viu!
Mira també:
http://www.canpiella.cat/?p=1332

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Can Piella: Valoracions post-desallotjament
25 mai 2013
Endavant Can Piella i la seva gent! Ánims per seguir com tots aquests anys, ara vénen dies de reflexionar i agafar embranzida per més endavant. Tornem, seguim, seguirem!

Salut
Re: Can Piella: Valoracions post-desallotjament
26 mai 2013
una abraçada a tots i totes
alla estarem kuan calgui
Re: Can Piella: Valoracions post-desallotjament
26 mai 2013
Basta de llorar, la okupación NO es un fin sino una herramienta de lucha. K bien k han gastado miles de $$ para conseguir el desalojo! Que vais hacer ahora? Hay muchas casas abandonadas, ahí seguir y crecer, nada mas. Mucha suerte, salut y revuelta a-social!Nos vemos tras las barrikadas y en el huerto.
Re: Can Piella: Valoracions post-desallotjament
26 mai 2013
un hort no pot ser a-social, necessites les llavors dels companyes i veïnes per fer creixer les plantes i el saber de qui ja ho ha fet abans per ajudar-te en el procés.

No t'ho creus? intenta fer un hort sense suport social, és a dir, sense ningú més que et recolzi ni t'ajudi ni t'informi (internet no conta i les enciclopèdies tampoc, les ha escrit algú altre per fer més gran el saber social).
Re: Can Piella: Valoracions post-desallotjament
28 mai 2013
revolucioX te recomendaría q te releyeras el comunicado pq no va para nada en la linea de llorar sino más bien de mirar palante con mas fuerza y experiencia... en una lucha cuyos fines van mucho más allá de la okupación (100% de acuerdo en que es un medio)
saludos
Sindicat