Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: @rtivisme : un altre món és aquí : mitjans i manipulació : altres temes
Deu anys ja
24 mai 2013
I van deu anys a la xarxa, ho celebrem. I gairebé com a excepció parlotearemos una mica de nosaltres mateixes.
somos.jpg
¿D'on venim?

Corria maig de 2003 i, a part de ser l'any internacional de l'aigua dolça, i l'any de la cabra segons l'horòscop xinès, també va ser un any en què els carrers del món es van omplir d'indignació amb la bestial invasió contra l'Iraq i l'inici d'una guerra d'ocupació encoratjada pel trio de les Açores.

A la península ens trobàvem encara netejant el "chapapote", aquells "petits fils de plastilina" com va dir qui ara mateix no volem esmentar. També va ser el famós "Tamayazo" i l'any del Pla Hidrològic Nacional, un nou invent per malbaratament de l'aigua que no teníem, però estaven posant maons per tot arreu.

A sobre, a un altre ministre d'aquell contuberni se li va ocórrer posar una bandera (la dels colors del cop feixista, la de ¡campions!) De proporcions delirants enmig d'una plaça madrilenya. El mateix ministre que era responsable de l'accident en aquest mateix mes de l'Yak 42, i que avui segueix treballant per a l'Estat en una còmoda ambaixada.

Aturem d'evocar aquell 2003, que no està gens malament per contrastar amb moltes situacions que tenim ara en 2013, i per descomptat aquells polítics calamitat que segueixen, són, aquí i ara.
Doncs això, que fa deu anys ens vam 03:00 amics que manteníem inquietuds, rebel · lies i ganes de ... sumar per canviar les coses, amb esperit republicà, amb memòria històrica.

A on anem?

A comunicar, ho vam dir des del principi: "partidaris i partidàries de la llibertat de comunicació"

Comunicar bé és una mica més enredat que expressar-se bé. No sempre una expressió és sinònim de bona comunicació. Uns detalls:
- Amb l'expressió (del llatí expressus que significa esprémer, sortit) exterioritzem els pensaments, ideologies, formes o sentiments per mitjà gestos, actuacions o vocables. El que no vol dir que aquesta expressió sigui captada o entesa per un altre / s.

- Comunicar (del llatí comuniqui que significa fer comú, compartir), és transferir, transmetre i rebre, acollir. La comunicació és sempre cosa de, almenys, dues, és un enllaç entre dos punts, és tenir correspondència unes persones amb altres.
Perquè es doni un procés d'expressió només cal que hi hagi transmissió, sense que l'emissor atengui les circumstàncies de la recepció, en canvi, perquè es doni una comunicació ha d'existir a més la recepció del que es transmet.

Transmissió + recepció = comunicació

Ens has entès: "partidaris i partidàries de la llibertat de comunicació i defensor @ s de la Llibertat d'expressió".

I dit això, seguim pretenent ser un espai de reflexió crítica, un aparador obert d'opinions raonades i diverses, una anàlisi de dignes lluites, una cita amb la memòria i un fuet amb la "Transició" i els seus còmplices.

Ara, en aquest 2013, es dupliquen els mitjans digitals en comparació amb deu anys enrere, però, amb la portada dels "mass media" i les capçaleres dels Telenotícies, el poder continua controlant la informació.

Hem de seguir lluitant i seguim aportant el nostre petit gra de sorra ¡construint platja!

¿Qui som?

Doncs està clar "Els Que Som" , un petit grup de ciutadans que realitzen aquesta web, coordinant el millor que poden, ficant hores de militància informativa, recol · lectors de temps de opinades reflexions ... i gent del carrer normal.

A més som i ens considerem del carrer, perquè, que quedi molt clar, per a nosaltres Internet és una bona eina però la lluita és al carrer, a la concentració, en la manifestació, al escrache, en la vida quotidiana i al costat de les altres, de les meves veïns, dels meus companys, de les ciutadans i ciutadanes.

I ¡al carrer, que sempre és hora!

I som els que estuvierón, i les que estan, i les que vindran i els i que es van anar.

I encara que no està "el pati" per a moltes commemoracions, no ens falta l'alegria, un dels pilars de la sempre buscada felicitat.

Estem d'aniversari, Salut i alegria!
Mira també:
http://www.loquesomos.org/
http://www.loquesomos.org/index.php/es/la-calle/33-especiales/8683-diez-anos-ya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Deu anys ja
24 mai 2013
Bona web, bona gent, felicitats!
Sindicato Sindicat