Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
Solidaritat amb les treballadores de Bangladesh
22 mai 2013
El dimecres 24 d'abril milers de treballadores van anar a treballar les fàbriques de roba situades a l'edifici Rana Plaza, a Dhaka, Bangladesh. Se les va obligar a tornar a treballar tot i que van aparèixer greus esquerdes a l'edifici el dia anterior. Aquell dia, l'edifici es va esfondrar causant 1.126 mortsi provocant que més de 1.600 resultessin ferides. Aquest no és un cas aïllat d'accident laboral en el sector tèxtil. En els darrers cinc anys han mort més de 2.000 persones en esfondraments i incendis a fàbriques de Bangla Desh.

I per què? Aquesta massacre és tristament evitable, els costos de la pèrdua periòdica vides de treballadores son menors que el costos d’instaurar mesures de seguretat i prevenció de riscos laborals eficaços. L'opció més barata sempre guanya. Aquesta és la lògica dels capitalistes responsables - els caps de les fàbriques, les marques de roba occidentals i el govern del país. Tots els involucrats saben que les morts laborals als incendis i ensorraments de fàbriques són conseqüència de les condicions actuals de les fàbriques a Bangla Desh.

Les mateixes situacions de misèria que hi ha darrera els baixos salaris i les llargues jornades creen aquestes trampes mortals. Calen preus "competitius" per mantenir els guanys milionaris dels empresaris locals i de les marques internacionals. Aquestes són les condicions de misèria que permeten que als països enriquits es pugui comprar roba barata compulsivament.

Un país on es treballa sis dies a la setmana en jornades laborals de 12 hores, per salaris que no arriben als 30 euros mensuals. On l'organització de les treballadores és sistemàticament represaliada i criminalitzada per l'estat.
Així és com les marques de moda occidentals produeixen i exploten amparades en la legalitat que els blinda la seua impunitat. Així és com veiem que el realment important és la impossició d'una classe sobre l'altra, la dictadura del capitalisme sota les falses promeses del desenvolupament econòmic.

Cal demostrar la nostra solidaritat amb les treballadores de la confecció. La seva explotació és també la nostra. Els espais de lluita que s'obren ara per a les treballadores gracies a la pressió i a la solidaritat internacional fan possible estendre l'autoorganizació assembleària, la consciència i la perspectiva de classe, la solidaritat, la clarificació dels interessos col•lectius i la reconstrucció del proletariat i el seu projecte revolucionari.

La Campanya Roba Neta dóna suport a totes les demandes de les treballadores bengalís:

- Reclamem la indemnització immediata per part de les marques responsables a les víctimes (a l'estat espanyol Mango i el Corte inglés)
- Instem a que les empreses transnacionals signin immediatament l'Acord de Seguretat laboral i contra els incendis totes les part implicades
- Assenyalem a les marques de moda perquè es responsabilitzin de les seves treballadores, les que, a causa d'una globalització capitalista depredadora, són peça clau per a l'obtenció dels seus beneficis.

El dia 24 de Maig es convoca una jornada d’accions per exigir a les marques internacionals el pagament immediat d’indemnitzacions a les víctimes de l’esfondrament del Rana Plaza a Bangla Desh.

ASSENYALEM CULPABLES

NO SÓN ACCIDENTS, SÓN ASSASSINATS
Mira també:
http://robaneta.wordpress.com/2013/05/21/24-de-maig-jornada-daccions-per-les-victimes-de-lesfondrament-del-rana-plaza/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more