Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : fòrum 2004 : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat sobre la decisió del Tribunal: Ara, més que mai, cal accelerar la ruptura
19 mai 2013
Ara, més que mai, cal accelerar la ruptura amb l’Estat espanyol


COMUNICAT DEL MOVIMENT DE DEFENSA DE LA TERRA
Ara, més que mai, cal accelerar la ruptura amb l’Estat espanyol

La decisió del Tribunal Constitucional espanyol, que anul·la la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament d’amunt el 23 de gener d’enguany, demostra què ens espera si perdem el temps dialogant amb els carcellers de la nostra presó.

És il·lusori, doncs, construir un procés independentista sobre el pressupòsit que en algun moment o altre s’ha de demanar permís a aquests carcellers per trencar els barrots d’aquesta presó. Ans la contrari, el camí és accelerar la ruptura amb l’Estat espanyol exercint a la pràctica la sobirania proclamada el gener passat. Per això les úniques paraules que a partir d’ara s’haurien de pronunciar són les necessàries per convocar un referèndum vinculant políticament i/o per declarar la independència unilateralment.

En aquests moments històrics, enmig d'una crisi política i econòmica del sistema, l’Esquerra Independentista hauria de dur a terme dues tasques fonamentals:

D’una banda, hauria d’activar un pol d’esquerres de base, que no s’ha de confondre mai amb una plataforma electoral, perquè s’iniciï un veritable Procés Constituent que permeti que el possible nou Estat català estigui al servei dels interessos populars.

D’altra banda, cal prendre la iniciativa política i estendre el procés a la resta del país, cosa que passa ineludiblement per posar el dret a decidir en el centre del debat polític arreu del territori, un camí que ja han emprès alguns ajuntaments mallorquins.La sobirania no es dialoga amb els carcellers, s’exerceix!

Visca la terra!
Mira també:
http://www.defensadelaterra.org
http://www.defensadelaterra.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat sobre la decisió del Tribunal: Ara, més que mai, cal accelerar la ruptura
19 mai 2013
Totalmente d'acord amb:
"Ara, més que mai, cal accelerar la ruptura amb l’Estat",
"no es dialoga amb els carcellers" i "Visca la terra!"

La resta em sobra!
Sindicat Terrassa