Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Audiència Nacional demana 5 anys de presó per 20 indignats imputats per fets 15J a Parlament
17 mai 2013
La Fiscalía de la Audiencia Nacional ha solicitado una pena de cinco años y medio de cárcel y 7.500 euros de multa para cada uno de los 20 acusados del asedio al Parlament de Cataluña el 15 de junio de 2011 en las protestas contra los recortes de la Generalitat. El ministerio público acusa los procesados de un delito contra las instituciones del Estado en “concurso ideal” con un delito de atentado contra la autoridad.
Mira també:
http://politica.elpais.com/politica/2013/05/17/actualidad/1368791065_737141.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Audiència Nacional demana 5 anys de presó per 20 indignats imputats per fets 15J a Parlament
17 mai 2013
Que se lo pidan a quien era responsable de los mozos, ellos fueron quienes utilizaron la violencia de forma premeditada, ellos fueron quienes controlaron todo lo que ocurrió allí ese dia.
Re: Audiència Nacional demana 5 anys de presó per 20 indignats imputats per fets 15J a Parlament
17 mai 2013
Me alegro un montón.
Re: Audiència Nacional demana 5 anys de presó per 20 indignats imputats per fets 15J a Parlament
18 mai 2013
Andresico, hijo, tu p.. madre tambien se alegró un montón cuando te cagó (¡menudo lastre tóxico!)
Re: Audiència Nacional demana 5 anys de presó per 20 indignats imputats per fets 15J a Parlament
18 mai 2013
La Fiscalia demana 5 anys i mig de presó pels 20 acusats d’envoltar el Parlament el juny de 2011
Els atribueix un delicte contra les institucions de l’Estat i d’un altre d’atemptat contra l’autoritat.
R. T.
La Fiscalia de l’Audiència Nacional s’ha despenjat amb una petició de condemna de 5 anys i mig de presó i una multa de 7.500 euros de multa per a cadascun dels 20 acusats d’intentar bloquejar l’accés dels diputats i membres del govern al Parlament de Catalunya el 15 de juny de 2011. La fiscal Teresa Sandoval els considera autors d’un delicte contra les institucions de l’Estat i d’un altre d’atemptat contra l’autoritat.

En el seu escrit d’acusació, Sandoval afirma "diversos parlamentaris van ser envoltats i increpats per grups de persones que els impedien l'accés a la cambra amb empentes, cops i llençament d'objectes i insults". Segons la fiscal, això va provocar "un fundat temor en la seguretat" dels diputats que intentaven entrar en la cambra.

Els fets van passar en el marc d’una concentració convocada sota el lema 'Parem el Parlament. No deixarem que aprovin retallades’, coincidint amb la celebració del ple de pressupostos a la cambra catalana. En l’acció van participar centenars de persones i alguns diputats i membres del Govern van acabar accedint a la cambra en helicòpter, després que els accessos del Parc de la Ciutadella fossin bloquejats.

El jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco va continuar l'abril amb la instrucció de la causar després de dictar una sentència on assenyalava que delictes menors i fins i tot faltes, com els atribuïts als imputats, es converteixen en greus si existeix un component d'"intimidació ambiental". Per ordre de la sala penal de l'Audiència Nacional, Velasco va enviar la causa als jutjats de Barcelona el febrer del 2012 tot i que el Suprem va resoldre el novembre que l'Audiència Nacional era la competent per investigar aquests fets perquè considera que el Parlament ha de considerar-se una institució de l'Estat.
Sindicato Sindicat