Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Iª Marxa contra les presons a Tarragona. Diumenge.
16 mai 2013
Manifest-convocatòria de la Primera Marxa contra les presons Tarragona- El Catllar. Diumenge 19 de maig.10h Plaça Imperial Tàrraco.

ateneutgn.ourproject.org/
Manifest-convocatòria de la Primera Marxa contra les presons Tarragona- El Catllar. Diumenge 19 de maig.10h Plaça Imperial Tàrraco.

Aquest dilluns 6 de maig, ha començat a l’Audiència Provincial de Barcelona el procés contra 9 carcellers de la presó de Quatre Camins responsables de torturar a 17 reclusos. Els fets van ocórrer al 2004 però no ha sigut fins 10 anys després, que els funcionaris encausats per practicar maltractaments (inclòs el subdirector mèdic del centre de Quatre Camins, Xavier Martínez) s’exposen a un judici. Molts interns van ser apallissats i 56 d’ells dispersats a altres presons. Un exemple més que demostra fins a quin punt el món de la presó esdevé el búnquer de la impunitat i de la tortura quotidiana. Així, dins del sistema penitenciari tothom està esquitxat. Tant se val si es tracta de funcionaris d’uniforme, d’alts directius o personal administratiu, de representants sindicals de CC.OO. i UGT o, fins i tot, del mateix cos mèdic dels centres.

El cas de Quatre Camins està, a hores d’ara, al epicentre de l’atenció pública. Però, no és l’únic cas que mereix la nostra atenció. Al nostre territori trobem la presó de Tarragona, un magatzem indigne per a persones amuntegades (més de 450 interns en una presó amb una capacitat per 250). Persones al capdavall, exposades a violència gratuïta i permanent, a humiliacions constants en presons que sobrepassen amb escreix la seva capacitat. I de tant en tant, suïcidis o morts inexplicables sota la tutela del sistema judicial i carcerari. L’últim suïcidi, per cert, el passat dilluns 6 de maig. Aquest suïcidi es tracta d’un fet força greu, un nou incident mortal eclipsat, tanmateix, per la fugida de tres presos detinguts als pocs dies. Així, l’espectacle mediàtic girava al voltant de la crònica de la detenció dels presos escapolits, en tan que el mort a la presó passava en un segon pla.

La violència i la impunitat són trets constitutius de les presons i mai en seran extirpades. Com va dir el metge i torturador de la presó de Quatre Camins Xavier Martínez durant la seva declaració al judici fa uns dies, sempre són necessàries accions de “certa contundència”. Així, dia rere dia, dins de les presons es viu una realitat amagada, desconeguda i incòmoda. On la tortura no forma part de cap ficció literària. On una incontrolada explotació laboral es veu multiplicada rere els murs. On es practica l’experimentació de nous fàrmacs amb els reclusos. Una realitat que molt sovint no acabem de reconèixer que hi és, ja sigui per ignorància triada, per desconeixement involuntari o per conveniència no reconeguda. Així, de vegades triem ignorar la realitat. El nou centre de Mas Enric, al municipi del Catllar i a 10 kilòmetres de Tarragona, n’és un exemple. La propera inauguració (sembla que al voltant del 2014) d'aquest nou monument a la impunitat, és una instal·lació gegantina. Sense dubte, un avenç pel que fa a la modernització de la repressió. Tanmateix, la violència no s’evapora rere murs més alts, només es concentra. Les presons més discretes i allunyades del centre de les ciutats contribueixen a fer invisible allò que senzillament és lleig, que fa nosa als “ciutadans d’ordre”.

Pel contrari, nosaltres no volem girar l’esquena davant aquesta realitat. No volem fer el ulls grossos: volem fer-li front. És per això que, des de diferents col·lectius de suport a les persones preses, s’ha convocat una setmana d’accions descentralitzades (13-19 de maig) per denunciar les tortures practicades als centres penitenciaris. Des de l’Ateneu Llibertaria Alomà volem contribuir amb la convocatòria de la Primera Marxa contra les Presons aquest diumenge 19 de maig a les 10h, i que sortirà des de la Plaça Imperial Tàrraco (Tarragona) i acabarà a la macro-presó de Mas Enric (El Catllar), un macro-magatzem infrahumà amb una capacitat de 1.500 “unitats”. Es tracta en definitiva d’engegar una marxa popular on puguem visibilitzar la violència estructural del sistema de presons, el nostre rebuig davant la tortura i on expressar la nostra repulsió a la industria carcerària que ens envolta.

    No volem macro-presons on ens practiqui la mateixa violència de sempre. Volem la     seva desaparició. Ja sigui a El Catllar, a Tarragona, o a Quatre Camins. I el diumenge     19 tots i totes ho cridarem ben fort.


Presó=Tortura

A terra els murs de les presonsTarragona, maig de 2013

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Iª Marxa contra les presons a Tarragona. Diumenge.
16 mai 2013
las torturas, punta de iceberg de las mafias, sindicatos y bco. de santander el negocio de las carceles    
per anticensura     16 mai 2013
Modificat: 09:45:05
no se da el numero de cuenta, pero vaya si lo qyuieres saber, es
Cuenta Banco Santander 0049 5532 90 2295036412,no tiene ninguna importancia el numero, o tu que censuras vas a poner dinero para los torturadores, menos censura y mas mente abierta. indymedia no es tuya, trata de comprender lo que se escribe, aunque tengas que esforzarte, ante la duda no censures.
Amagat amb codi "Un altre"
(FRACÀS de la publicació (redacció incomprensible, no es dona cap compte))
Notícies :: corrupció i poder
bco. de santander quiere legitimar la tortura y abre una cuenta
per emilio botin 15 mai 2013
la sociedad tiene la oportunidad de crear un precedente para erradicar la impunidad de la tortura en las carceles, el monopolio que ejerce el baco. de santander con todo el movimiento monetario en las carceles quiere evitarlo, que salga a la luz todo el complejo mafioso que ha convertido las carceles del estado en un lucrativo negocio, en que las torturas son la punta del iceberg. de las complicidades de sindicatos, jueces como garzon y el bco. de santander. vaya beca le pago el botin en nueva york al paladin de los derechos humanos.
Se ha abierto una cuenta bancaria para ayudar a varios compañeros que han visto muy incrementado el coste de su defensa penal, más allá de lo que los sindicatos han podido cubrir, en el juicio que se lleva a cabo en la Audiencia de Barcelona por el motín de Quatre Camins de 2004.

Queremos destacar la importancia de la solidaridad entre compañeros en momentos como este. Todos nos podemos ver en la terrible situación en que se encuentran nuestros compañeros y reconforta saber que hay todo un colectivo que responde, que apoya y que no se esconde. Las palmaditas en la espalda no son suficientes y ayudar a que los imputados tengan una buena defensa penal es lo mejor que se puede hacer.

Queremos hacer un llamamiento a todos los funcionarios de prisiones de Cataluña, del resto de España y, en especial, a los compañeros del centro penitenciario donde ocurrieron los incidentes, de los cuales esperamos el mayor esfuerzo.

Podéis ingresar las cantidades que queráis. Es preferible que haya muchos compañeros que aporten pequeñas cantidades, de esta forma se consigue no sólo el objetivo deseado, cubrir el coste de las defensas, sino que los afectados sientan que tienen un potente y caluroso respaldo. Podéis poner el nombre o no, las iniciales, nombre e iniciales de apellidos, vuestro centro o lo que deseéis. La cuenta es manejada exclusivamente por compañeros del C.P. Quatre Camins pero no directamente por los imputados. Que políticos, periodistas, perroflautas y toda la pandilla que nos quiere doblegar sepan que nos tienen a todos enfrente.

Cuenta Banco Santander
Colera camping CNT