Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La delegada del Govern commemora els combatents espanyols a l'exèrcit nazi
16 mai 2013
El 8 de maig passat, mitja Europa commemorava, un any més, la capitulació del Tercer Reich i, per tant, la fi de la Segona Guerra Mundial al continent. Tres dies després, en canvi, una representant destacada de l’Estat espanyol reconeixia de nou una part dels combatents de l’exèrcit nazi. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, del Partit Popular, va entregar dissabte passat un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul. Aquesta entitat de veterans i nostàlgics de la divisió d’infanteria número 250 de les tropes hitlerianes va ser una de les participants en el primer homenatge a la guàrdia civil que rep aquest cos policial a Catalunya amb motiu del seu aniversari, celebrat a la caserna de Sant Andreu de la Barca. En l’acte, una dotzena de nostàlgics de la División Azul van representar la ‘Hermandad’ vestits de falangista.
llanos_DA.jpg
Entre ells, els dirigents de PxC Carlos Oliva i Joan Garriga

Vestit amb la camisa blava joseantoniana i tocat amb la boina vermella carlista, és a dir amb l’uniforme de la Falange Española Tradicionalista de las JONS, el partit únic del règim franquista, l’home estreny la mà dreta amb la delegada del govern a Catalunya. Llanos de Luna sosté a la seva esquerra el diploma que es disposa a entregar a l’ultra, representant de l’entitat d’excombatents i nostàlgics de la División Azul. La flanquegen l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, del PSC, un militar i Ángel Gozalo Martín, general en cap de la guàrdia civil a Catalunya. L’escenari: el pati interior central de la caserna principal d’aquest cos a Catalunya, la de Sant Andreu de la Barca. Aquesta escena es va produir dissabte i va quedar immortalitzada en una foto que membres de l’entitat ultra han penjat a Facebook.

En altres imatges, també difoses en aquesta xarxa social, es pot apreciar que els membres de l’entitat nostàlgica de la División Azul eren una dotzena, tots ells vestits de falangistes, i que entre ells hi havia Carlos Oliva, dirigent de les joventuts de Plataforma per Catalunya (PxC), i Joan Garriga. Garriga va ser militant del PP i va donar suport a Montserrat Nebrera quan l’exdiputada va voler prendre el control del partit a Catalunya, però ja fa uns anys que milita a PxC, i assisteix assíduament a les reunions dels òrgans de direcció de la formació. Un altre dirigent de PxC amb vincles amb el PP, Nacho Mulleras Vinzia, portaveu dels ultres a l’ajuntament d’Olot i germà del portaveu adjunt dels conservadors al de Barcelona, Javier Mulleras Vinzia, va saludar aquesta acció dels seus companys de formació: “Visca la ‘Hermandad de la Divisón Azul’ de Barcelona!!! Excel·lent la vostra desfilada de dissabte”, ha comentat a Facebook el Mulleras de PxC.

Les camises blaves de la Hermandad es van mesclar dissabte al pati de la caserna de Sant Andreu amb la parafernàlia d’altres entitats militaristes. Un miler de persones en total, es va vantar en un comunicat el Ministeri de l’Interior segons Europa Press, van homenatjar la guàrdia civil en el 169è aniversari de la seva creació, el 1844. Aquesta mena d’actes se celebren des de fa anys en altres indrets, i de fet el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va participar en l’acte d’aniversari central, celebrat aquest dimarts a Valdemoro (Madrid). Però era el primer cop que s’organitzava al Principat.

Llanos de Luna, amiga dels ultres

No és el primer cop, en canvi, que Llanos de Luna es retrata compartint escenari i afalacs amb ultradretans catalans. Gerard Bellalta, condemnat pel Tribunal Suprem per falsificar contractes de treball amb immigrants, excandidat de PxC a Vilanova i la Geltrú i actual dirigent del grupuscle Catalunya Desperta Ya! i Armando Robles, director del pamflet ultra Alerta Digital, acompanyaven una somrient delegada del Govern en una foto que aquest mitjà va publicar el 22 de novembre passat.

La División Azul, referent d’una ultradreta antiindependentista

D’altra banda, la División Azul ha rebut ja diversos homenatges per part d’una ultradreta excitada arrel de l’onada independentista que s’està vivint al Principat. El nou de febrer passat, uns quants centenars d’ultradretans es van manifestar a l’entorn i dins del cementiri de l’Almudena de Madrid en el marc d’un homenatge a aquesta tropa hitleriana convocat per La España en marcha. En aquesta plataforma unitària estan convergint des de fa uns mesos diversos grupuscles destacats d’una ultradreta espanyola per ara molt fragmentada. L’auge del sobiranisme ha galvanitzat la confluència a La España en marcha de La Falange, Nudo Patriota Español, Movimiento Católico Español-Acción Juvenil Española i Alianza Nacional, el partit pel qual fou candidat l’assassí convicte de Guillem Agulló.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/llanos-luna-fa-un-reconeixement-als-combatents-espanyols-l%E2%80%99exercit-nazi-lhomenatge-guardia-c

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat