Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
El Moviment indignat 15M en el focus del Festival de Cinema Subversiu
14 mai 2013
El Moviment 15-M o "indignat" una lluita més de les protagonistes que omplen el "Subversive Film Festival" de Zagreb, on la pel·lícula del cineasta francès Sylvain George ha rebut el premi del públic.

"La utopia de la democràcia" és el lema de l'actual edició del certamen que se celebra a la ciutat de Croàcia del 4 al 18 de maig.

"Vers Madrid - The Burning Bright! (Scenes from the Class Struggle and the Revolution) "és un llargmetratge documental filmat a Madrid per George el 2011 durant les protestes del 15-M a les que ell mateix va participar.


Pel director i guionista de cinema nord-americà Oliver Stone, hi ha esperances de futurs canvis socials positius, que posen fi al que considera l'opressiu domini neoliberal de les masses.

"Ja hi ha hagut diversos moments històrics que ens van infondre esperances. Encara que no van aportar el que esperàvem, han mostrat que els canvis són possibles. Vénen noves generacions, nous líders, no cal perdre les esperances ", va dir Stone.

En una taula rodona d'aquest festival que li ha concedit el premi "Wild Dreamer" per la seva vida i obra, Stone va advertir no obstant que el 15-M s'ha d'organitzar i decidir-se per objectius polítics ben definits per aconseguir un veritable canvi.

"Sense passar a la pròxima fase, que és la formació d'un ampli moviment polític, amb demandes polítiques", aquests moviments no poden forçar canvis, va avaluar ahir a la nit el cineasta.

En aquest context, el guanyador de tres Oscar per "L'exprés de mitjanit", "Platoon" i "Nascut el 4 de juliol", va elogiar el difunt president de Veneçuela, Hugo Chávez, a qui va qualificar d'un "Don Quixot modern", així com de "personalitat amb un gran esperit".

I va criticar a una part de la premsa internacional per ser "parcial i fins i tot mentidera" a l'informar sobre Chávez.

Aquest certamen dedicat al cinema subversiu que se celebra des de 2008 inclou una part teòrica de conferències i fòrums en què participen nombrosos cineastes, intel·lectuals i polítics de molts països.

Aleida Guevara, filla del Comandant Che Guevara, així com l'actual vicepresident de Bolívia, Álvaro García Linera, i Alexis Tsipras, portaveu del partit grec Syriza, són alguns d'ells.

També són presents l'escriptor britànic-pakistanes Tariq Ali i el filòsof eslovè Slavoj Zizek.

Es preveu que García Linera i Guevara parlen el futur cap de setmana sobre l'actual moment que viu la regió americana.
Mira també:
http://www.subversivefestival.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more