Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral : altres temes
Toxo i Méndez de nou a la Moncloa
13 mai 2013
Crònica somiada d'un fet real ...
diana247.jpg
Rajoy no ha pogut aguantar més la pressió i s'ha decidit a convocar els líders dels sindicats majoritaris al palau de la Moncloa el proper dijous 16 de maig.

Finalment ha tingut en compte als empresaris que porten molt temps alarmats per la quantitat d'hores que es perden mensualment per vagues convocades per aquests sindicats, i pel boicot sistemàtic que mantenen a la negociació de qualsevol expedient de regulació d'ocupació (ERO), sigui per extinció total o parcial, el que està sembrant l'alarma entre molts empresaris que veuen que els seus beneficis no podran pujar tant com tenien pensat.

I no només això; Rajoy no ha estat insensible al lema de l'última manifestació de l'1 de maig, "No tenen límit", que, segons diuen els seus més pròxims, l'ha sumit en una profunda depressió. De fet ja havia quedat força tocat amb la consigna "Volen acabar amb tot" d'anteriors convocatòries, perquè el president del govern va considerar llavors que s'estava manipulant amb demagògia seves mesures de suport als sectors més desfavorits.

Per alleujar tanta pressió, que té molt preocupat als dirigents de la Troica, és pel que Rajoy ha decidit convocar als quals considera màxims responsables de la protesta al carrer, fins i tot enfrontant-se a alguns sectors mediàtics com "la desraó", "l'abecedari "o" el món "que qualifiquen a aquests líders com antisistema.

Segons cercles de Presidència que han preferit mantenir-se en l'anonimat, Rajoy estaria disposat a donar un gir significatiu, encara que passatger, a la seva política econòmica, el temps necessari per allunyar la constant amenaça a la Vaga General que aquests líders sindicals proclamen cada vegada que els posen davant un micròfon. I farà tots els esforços necessaris per no tocar cap de les mesures que ha decretat des que va accedir al govern, perquè és la condició que li han posat els empresaris.

Però el que Rajoy no sap és que Toxo i Méndez el primer que posaran sobre la taula, com a condició prèvia per començar a dialogar, és una sèrie d'exigències entre les que destaca:

La derogació de les últimes reformes laborals, i de les retallades en prestacions socials.

Paralització per llei de tots els processos en curs de privatització de serveis públics.
Restitució a tots els afectats (joves, immigrants, etc) dels seus drets a una sanitat universal.
Devolució a totes les persones desnonades del seu primer habitatge.

Encara que aquest plantejament no hagi transcendit ni fet públic (per cortesia cap a l'interlocutor), és un secret a veus que aquests dirigents sindicals, donada la seva trajectòria dels últims anys, no acceptaran negociar res sense que prèviament es restitueixin drets trepitjats des de maig de 2010 . Perquè a més, si ells no ho tinguessin clar, les bases els apearían del càrrec si percebessin qualsevol tipus de vacil · lació al respecte. La tradició combativa de la classe obrera va encunyar el que podria ser un dels seus principals manaments: "No pactarás amb qui t'està robant, almenys mentre no et torni el robat"

Per tot això, els analistes més perspicaços pronostiquen que la reunió no durarà més de 15 minuts, conegut el tarannà d'aquests dirigents sindicals que a les seves posicions de fermesa els agrada acompanyar-les amb gestos que no ofereixin cap dubte.

Divendres 17. Sona el despertador, i les ràdios informen "els líders sindicals ofereixen al Govern ...."


* Activista veïnal i membre del Ateneu Republicà de Carabanchel
Mira també:
http://loquesomos.org/
http://loquesomos.org/index.php/es/autores/133-pedro-casas

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Toxo i Méndez de nou a la Moncloa
13 mai 2013
"aquests dirigents sindicals, donada la seva trajectòria dels últims anys, no acceptaran negociar res sense que prèviament es restitueixin drets trepitjats des de maig de 2010"

Això ens ho hem de creure així tal qual, sense vaselina ni res?
Re: Toxo i Méndez de nou a la Moncloa
13 mai 2013
Para propaganda: lee hasta el final;)

Es buenísimo, de hecho deberíamos escribir más crónicas-ficción para demostrarles-nos que son muy predecibles!
Sindicat Terrassa