Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Neix la «Patronal d'Esquerres»
13 mai 2013
Es constitueix una nova organització empresarial que "fomenta un teixit productiu horitzontal" pensant en "l'economia del bé comú"
576_1367491980quarto-stato.jpg
"L'antic paradigma on l'empresa és concebuda bàsicament per a la generació i acumulació de capital és obsolet". Així comença la Carta Fundacional de la Patronal d'Esquerres per a la Transformació Social, a la qual ha tingut accés Nació Digital , que posa en marxa una nova organització empresarial que defensa "un canvi de model de gestió empresarial" davant un "capitalisme agressiu en l'excés i el consum irracional".

La Patronal d'Esquerres, segons han declarat a Nació Digital dos dels seus impulsors, Oriol Pons i Xavier Romeva, està dirigida a les empreses que fomentin un "teixit productiu horitzontal basat en el treball cooperatiu, la petita empresa familiar, el treball autònom, la microempresa, la banca ètica", i defensa "el control estatal de les empreses estratègiques i de serveis públics". "Hi ha empresaris que defensen models diferents als actuals, amb sensibilitat social", apunten els impulsors de la iniciativa que ha nascut a Lleida i que viu molt allunyada de les grans patronals actuals.

Segons la Carta Fundacional, els seus integrants fomenten un decàleg de principis entre els que s'inclouen "generar riquesa en pro del benestar per a les persones i no a l'acumulació indefinida", "oferir productes de qualitat, útils, ètics i en condicions justes i sense enganys", "guiar-se per paràmetres de sostenibilitat ecològica i social", "compromís de redistribuir la riquesa" així com han de "respectar els drets humans i afavorir la salut i la seguretat laboral". Fins i tot, aquesta patronal preveu "penalitzar i reconvertir" les empreses que no compleixin els deu principis que s'imposen.

Així mateix, la Patronal d'Esquerres no només vol defensar els interessos dels autònoms i micro i petits empresaris, sinó també dels consumidors i dels treballadors "ja que el seu benestar és el requisit indispensable per construir un teixit productiu rendible i responsable socialment".

La nova patronal encara no s'ha presentat amb tots els honors en societat. Per ara només ho ha fet en petit comitè i a llocs com la darrera assemblea general d'ICV, celebrada fa dos caps de setmana. Els organitzadors esperen que un cop del tot arrencada, l'organització agafarà embranzida, perquè "hi ha molta gent que s'hi trobarà còmoda".
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/54299/neix/patronal/esquerres

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neix la «Patronal d'Esquerres»
13 mai 2013
S'ha presentat a l'assemblea d'ICV. No fa falta dir res més. L'enèsim intent de la podrida socialdemocràcia per salvar el capitalisme.
Re: Neix la «Patronal d'Esquerres»
15 mai 2013
aixo apesta

crec que indymedia hauria de posar remei a aquest allau de merda socialdemocrata, partidista, capitalista...

entre la CUP, Arran, ICv, els sindicats, la patronal... aixo cada cop fa mes pena

crec que algun tipus de filtre estaria be, es patetic haver de llegir aquestes noticies
Sindicat Terrassa