Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : sanitat : sexualitats : dones
Plataforma Nosaltres Decidim
12 mai 2013
#donesdecidim #milersderaons
08 maig 2013 Ahir es va reunir la plataforma ‘Nosaltres decidim’ davant els anuncis reiterats de reforma de la llei de l’avortament (la llei de salut sexual i reproductiva de 2010) per part del ministre de justícia Alberto Ruiz Gallardón, des de la que titllava de ‘pretext’ la salut de la dona per sotmetre’s a la voluntat de l’embaràs, que representa un retrocés de trenta anys, fins a les més recents del ministre d’interior que comparava a ETA amb l’avortament, després matisades, però, de gran repercussió social.

Davant aquest anunci d’agressió als drets de les dones, i als drets socials, la plataforma ha decidit engegar diverses accions de visibilització i sobretot, d’oposició i protesta davant l’agressió que suposa la vulneració de la llei en els termes que s’anuncien. La presentació del vídeo Nosaltres Decidim a Barcelona i la futura organització d’altres campanyes ‘a la xarxa i no a la xarxa’, tal i com ha expressat la presidenta de Dones en xarxa, Lourdes Muñoz, com la jornada del dia 28 de maig tot commemorant el dia internacional de la salut de les dones o el del dia 5 de juliol, en celebració del dia d’entrada en vigor de la llei de salut sexual i reproductiva que el Partit Popular vol modificar. I sota les etiquetes #donesdecidim i #milersderaons





Debat, declaracions

Aquesta reunió va tenir lloc just ahir en el que el partit que té majoria al govern va decidir rebutjar la proposta del PSOE d’aturar la reforma de l’avortament.

Durant el debat de la iniciativa, i mentre la diputada popular Beatriz Escudero defensava la posició del grup majoritari, Villalobos ha decidit aixecar del seu escó i abandonar l’hemicicle després que la portaveu popular afirmés, entre altres coses, que la majoria dels avortaments que tenen lloc a Espanya es registren entre les dones “amb menys formació“.

L’enuig de Villalobos va ser tan visible a l’hemicicle que fins a un diputat d’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el malagueny Alberto Garzón, ho va comentar a la xarxa social Twitter: “La intervenció (d’Escudero) ha estat tan terrible que Villalobos (PP), vicepresidenta, s’ha anat i porta protestant una estona “, va escriure.

D’altra banda, Celia Villalobos va qualificar d ‘”error gravíssim” les paraules del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre l’avortament i ETA, i ha considerat que comparar “qualsevol cosa” amb la banda terrorista és “impresentable”.

En declaracions als mitjans als passadissos de la Cambra Baixa, Villalobos ha emplaçat el ministre a “una rectificació en tota regla”. “Jo espero que s’hagi equivocat”, ha desitjat la diputada malaguenya.

La polèmica va sorgir ahir al matí quan el titular d’Interior va demanar a un periodista que li preguntava sobre l’avortament durant la roda de premsa per explicar els detalls de l’operació antiterrorista desenvolupada a França, que esperés al final, ja que els dos assumptes, assegurar : “Alguna cosa tenen a veure, però no massa”.

Posteriorment, i a través d’un comunicat de premsa, el ministre va aclarir que en cap moment va voler fer una comparació entre les persones que decideixen avortar i els etarres.

Fonts: Pròpies, RTVE, Público, Cadena SER,

DONES EN XARXA

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more