Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Victòria de la PAHC: Denegat el desallotjament del Bloc okupat a Sabadell
09 mai 2013
http://www.afectatscrisisabadell.cat
Dimecres 08/05/2013 Per Manel Ros.

Unes 300 persones s'han concentrat aquest matí davant els jutjats de Sabadell per donar suport a la PAHC de Sabadell en la seva petició per aturar el desallotjament d'una desena de famílies del bloc de pisos ocupats el passat dissabte 13 d'abril. Durant la roda de premsa també s'ha fet palès el suport que ha rebut aquesta acció per part de més de 70 entitats, col·lectius, organitzacions i partits.

El bloc de pisos que es va ocupar, el tercer recuperat per la PAHC Sabadell i el vuitè per les diverses PAHs dins de la campanya L'Obra Social la PAH, portava quatre anys buit, i han resultat ser propietat de la Sareb, més conegut com a Banc Dolent. Banc on la seva presidenta cobra 33.000 euros al mes i amb el 45% de participació pública, per tant, tal com a recordat Pau Llonch, membre de la PAHC Sabadell, “un banc que estem pagant entre tots i totes”. És aquest mateix banc que pretén desallotjar a les famílies, el que avui havia de comparèixer davant el jutge, cosa que finalment, gràcies a la pressió popular, no ha fet.

Durant la roda de premsa Llonch ha insistit en que esperen “que s'aturi aquest desnonament i que tornem a aconseguir una victòria popular com les moltes que hem aconseguit fins ara”. El membre de la PAHC ha recordat també que “la campanya L'Obra Social de la PAH s'està estenent per tot el país” i que mentre no es solucioni el problema de l'habitatge “les ocupacions es generalitzaran de forma massiva”. Alhora ha assenyalat que si els jutjats de Sabadell consideren “que les vides de les persones valen menys que quatre electrodomèstics” resistiran al desallotjament “amb totes les forces que puguem”. Entre aplaudiments i crits de “Sí se puede” i “Visca la PAH” Llonch ha recordat que si finalment les famílies són desallotjades “tardarem hores en tornar a ocupar un altre bloc”.

La PAHC a recordat també que aquestes accions no només no són il·legals, sinó que són totalment legals, ja que tant les lleis internacionals com la Constitució espanyola recullen el dret de totes les persones a l'habitatge. Per Pau Llonch si els poders públics no el garantitzen, “el garantirem nosaltres, no tenim més remei”. Per la seva banda, l'Urimari, presidenta del bloc i membre d'una de les famílies que estan ocupant, ha recordat que “no tenim cap lloc on anar” i que “continuarem lluitant per tenir un habitatge digne”.

Mentre el fiscal de l'estat s'ha sumat a la demanda de desallotjament del Sareb, mostrant un cop més la posició de l'estat en aquesta problemàtica.

Aquesta mateixa tarda s’ha conegut l’auto en que la jutgessa dóna la raó a la PAHC i rebutja el desallotjament de bloc ocupat. Aquesta ha estat una victòria rebuda amb alegria i crits de “Sí se puede” a l’assemblea. La jutgessa s’ha remès a jurisprudència dels anys 80 que qüestiona la propietat privada en casos d’emergència social, com comenta en Pau Llonch “és una auto valent, que critica al SAREB per mantenir tants pisos buits en la situació actual” . A més assenyala que “aquest és un revés a la voluntat del SAREB”. El de Sabadell, és el primer Bloc ocupat propietat del SAREB i aquesta victòria, tal com comenta l’activista sabadellenc “podrà servir per reforçar tant la PAHC com altres PAH’s d’arreu del territori”.

This work is in the public domain
Sindicat