Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Dos independentistes banyolins condemnats a quatre mesos i mig de presó
08 mai 2013
L'advocat de la defensa, Benet Salellas, considera la condemna "absolutament desproporcionada" perquè es tractava d'una "acció merament simbòlica i inofensiva" i recorrerà la sentència.
-3-59591.jpg


L'Audiència de Girona ha condemnat a quatre mesos i mig de presó els dos joves independentistes i membres del Casal Popular del Pla de l'Estany, Pau Costa i Kibilly Camara, per una temptativa de delicte electoral a l'hora de travar els panys dels col·legis amb massilla i agulles i fer pintades a les façanes incitant a l'abstenció. D'altra banda, l'Audiència els ha absolt de la falta de deslluïment de béns immobles perquè ha prescrit.

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, considera la condemna "absolutament desproporcionada" perquè es tractava d'una "acció merament simbòlica i inofensiva" i recorrerà la sentència.

Solidaritat

Durant els darrers mesos, els dos independentistes han rebut mostres de solidaritat del veïnat de Banyoles i altres entitats i organitzacions canalitzades per la plataforma Absolució Hagi i Pau.

Abans de judici, en roda de premsa, els independentistes banyolins van assumir la seva actuació com "una acte legítim de protesta política en l'actual context de regressió dels drets socials, laborals i nacionals, assenyalant que les institucions polítiques del capitalisme espanyol no són més que una formalitat amb la qual es pretén justificar el que en essència constitueix la dominació d'uns grups oligàrquics sobre la majoria social i la negació del dret a l'autodeterminació del nostre poble". En aquesta línia van recordar "el servilisme dels grans partits del sistema respecte la banca i el poder econòmic i el seu total descrèdit per la seva naturalesa corrupte".



que van sabotejar col·legis electorals al Pla de l'Estany durant les eleccions generals del 2011. La sentència conclou que els dos nois, Pau Costa i Kibilly Camara, van cometre una temptativa de delicte electoral a l'hora de travar els panys dels col·legis amb massilla i agulles i fer pintades a les façanes incitant a l'abstenció.

El fiscal els acusa de temptativa de delicte electoral i d'una falta continuada de deslluïments d'immobles per haver fet pintades i posat silicona a les portes de set col·legis electorals dels municipis de Porqueres i Banyoles, al Pla de l'Estany. "No votis", "No votis, lluita" o "Ningú et representa", deien les pintades.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2013/05/dos-independentistes-banyolins-condemnats-a-quatre-mesos-i-mig-de-preso-21627

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more