Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
“Em van clavar cops i em van asfixiar”
07 mai 2013
La CUP du al Parlament el testimoni d’un detingut que denuncia maltractaments a la comissaria de Les Corts
arru_457.jpg
La CUP ha dut aquest dimarts al faristol del Parlament un testimoni de l’organització juvenil de l’esquerra independentista ‘Arran’ que ha explicat el tracte “vexatori” que va rebre a la comissaria de les Corts, després d’haver estat detingut durant la manifestació de l’1 de maig.

“Em van empènyer contra la paret, em van posar els dits al nas, el colze contra el clatell, em van agafar del coll, vaig sentir asfíxia i durant uns segons em va semblar perdre el coneixement”, ha exposat Sergi Richards a la sala de premsa del Parlament.

Acompanyat del diputat Quim Arrufat, el jove ha relatat com agents de la Brigada Mòbil, després de veure’l tirar-los fotos, el van tenir retingut durant hora i mitja en un portal d’un habitatge del barri barceloní de Gràcia, on, segons ell, va rebre cops a la cara i al cos. Posteriorment, va ser traslladat a la Comissaria de les Corts, on va passar la nit.

Richards, que fins al moment no ha denunciat el succés al jutjat, ha explicat que la presumpta repressió policial va continuar a la comissaria, on va rebre un “tracte denigrant” en ser despullat davant diversos agents.

Arrufat ha pres la paraula del testimoni per criticar la “brutalitat” i l’”excés de violència” de la policia autonòmica catalana. El parlamentari ha avançat que la CUP demanarà explicacions al govern per “l’exhibició intimidatòria” dels Mossos en les darreres manifestacions celebrades a Barcelona.
Mira també:
http://societat.e-noticies.cat/em-van-clavar-cops-i-em-van-asfixiar-75562.html
http://www.naciodigital.cat/noticia/54493/maig/va/ser/violent/insisteix/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “Em van clavar cops i em van asfixiar”
07 mai 2013
Aquí una crònica d'un periodista (no estic d'acord amb els seus plantejaments ni amb com legitima la policia, però serveix per explicar, amb vídeos inclosos, el que va passar):

http://www.eldiario.es/catalunya/Cronica-desproposit-policial_0_12808719
Re: “Em van clavar cops i em van asfixiar”
07 mai 2013
No enllaçeu la merda de web protofeixista de l'e-brutícies... de res.
Re: “Em van clavar cops i em van asfixiar”
07 mai 2013
Aquí s'han enllaçat webs protofeixistes com el mundo, tv3, el pais, etc.

No veig perquè si per variar fan una crònica mínimament acceptable, donant veu a l'oprimit, s'ha de rebutjar. Si ens hem de posar a rebutjar totes les notícies no acabem.
Re: “Em van clavar cops i em van asfixiar”
07 mai 2013
Fora partidets d´indymedia. Si el curita o el herrera denuncien tortures, doncs al canal parlament o a les seves putes pàgines.
Si una organització juvenil anticapitalista denuncia tortures, doncs a imc. No?
Sindicato Sindicat