Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Gràcia militaritzada? Cassolada Dissabte 11 de Maig
07 mai 2013
Gràcia militaritzada?
Estat policial?
Per la llibertat de protesta, mossos no!
A3Cara copy.jpg
A6Cara copy.jpg
A6Darrera copy.jpg

"Les veïnes i veïns de la Vila de Gràcia vam viure el passat 30 d'abril el que moltes ja no recordàvem, els nostres carrers convertits en un estat policial.

El que havia de ser una manifestació unitària convocada per diferents organitzacions de Gràcia amb la finalitat de trobar la complicitat de les diferents visions de la lluita en una mateixa marxa, va acabar convertint-se en una desfilada policial. Aquesta va posar de manifest, un cop més, l'objectiu de la Generalitat, amb l'ajuda dels seus gossos de presa els Mossos d'Esquadra, de tenir-nos callades, desmobilitzades i atemorides.

Abans d'iniciar-se la manifestació el barri ja estava infestat amb la presència de més de 100 agents de paisà. La marxa va anar seguida, en tot moment, d'una processó al més pur estil militar de 280 Antiavalots armats fins a les dents, amb màscares antigàs i escopetes de bales de goma. Aquesta demostració de força estatal suposa una despesa de prop de 90.000€ de les arques públiques, unes dades paradoxals per un moment en el que ens diuen que no hi ha diners per a res. El seu pas pel barri va generar rebuig fins i tot per persones alienes a la manifestació. La gent dels bars s'aixecaven en veure'ls aparèixer. La solidaritat de les veïnes es va fer palesa quan llençaven ous des dels seus balcons mentre que, per altre banda, les nostres àvies increpaven amb força als mossos.

En els últims mesos estem veient l'increment de policies i control als nostres carrers. Només cal recordar que ara fa dos mesos es va produir una operació policial similar a Gràcia. Els antiavalots van assetjar el barri per tots els costats per a procedir al desallotjament del Casal de Joves. La manifestació de protesta va acabar amb càrregues i ferits.
La Vila de Gràcia, caracteritzada sempre pel seu esperit combatiu i demostrant projecte rere projecte que podem i sabem autogestionar les nostres necessitats, sempre ha estat al punt de mira de la repressió del Govern.

Finalment, per si no n'hi havia prou, al finalitzar la manifestació de l'1 de Maig, Gràcia es va veure assaltada un cop més per les “forces de l'ordre”. A més van retenir a un grup de persones a dins un bar durant dues hores per tal de fitxar-les, identificar-les i detenir-ne algunes.

Sabem que en moments de crisi i per tant de conflicte social, la mà armada de l'Estat és l'encarregada de fer-nos empassar a la força el que no volem. Ho assumim i seguirem lluitant. No pensem deixar que aquest barri es converteixi en un barri menjat pel control social. L'elitisme econòmic i la Policia aquí no seran benvinguts.

Per això, creiem necessari que siguem totes les que ens oposem frontalment als assetjaments policials ja sigui des del carrer, o bé, des dels balcons fent casserolades, llançant ous, pintura... només cal fer volar la imaginació. Fem que el suport mutu i la solidaritat siguin efectius."



Si voleu alta qualitat per a imprimir, teniu els arxius originals aquí:
http://www.4shared.com/zip/_O5h3nzO/Octaveta.html
Mira també:
http://www.4shared.com/zip/_O5h3nzO/Octaveta.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Gràcia militaritzada? Cassolada Dissabte 11 de Maig
07 mai 2013
18.00 Pl De La Vila, Cassolada
Re: Gràcia militaritzada? Cassolada Dissabte 11 de Maig
07 mai 2013
http://vivalaanarquia.espivblogs.net/files/2013/05/fotoanarquistasenmexi
Sindicato Sindicat