Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
05 mai 2013
Vídeo-resum amb imatges de la manifestació de la COS i l'EI per aquest 1 de maig

VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MBpFVJmLzdA
601.jpg
602.jpg

VÍDEO:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MBpFVJmLzdA
Mira també:
http://coseducacio.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
05 mai 2013
m'agrada les banderes rojes i de la COS, però em costa d'entendre que hi hagi tan poca presència d'estelades.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
05 mai 2013
a mi em passa el contrari
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
05 mai 2013
Doncs a mi el que hem costa d´entemdre es que un sindicat agermanat amb estalinistes (pame grec), fagi un homenatge a Salvador Seguí de la C.N.T.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
"un que passava", la COS va portar les seves banderes i l'EI va portar les seves, més ideològiques. De totes maneres, cal pensar que l'1 de maig és el dia indicat per potenciar el sindicalisme i que a la COS s'està començant a afiliar molta gent i fent seccions sindicals que NO són de l'EI, a federacions de treball com lleure, bombers, educació, hosteleria, TMB, etc).

Realment, el debat sobre quina bandera era més comú o no és bastant intrascendent, l'important és que la COS cada cop té més força com a sindicat i arriba a més sectors, fora de l'autoconsum polític.

"..", no està "agermanat", es forma part de la mateixa federació, la Federació Sindical Mundial (FSM), on entre altres hi ha LAB (Euskal Herria), CUT (Galiza), USB (Itàlia), CGT (França), i un llarg etc. de sindicats de tot el món. Mira-ho tu mateix:
http://www.wftucentral.org/?page_id=870&language=es

PS: De totes maneres també he de dir que molta gent que està obrint seccions sindicals de la COS prové de l'anarcosindicalisme, més que de militància de l'EI
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
A mi em sembla molt bé que li feu un homenatge a Salvador Seguí, però estaria bé que diguessiu que era un anarquista. Quan ell parlava de sindicalisme no existía el terme anarcosindicalisme, però només cal llegir les seves conferències sobre "sindicalisme i anarquisme" o tantes altres que va fer a la presó sobre anarquisme.

Citar una i altra vegada, el discurs aquell de l'Ateneu de Madrid que no va ser transcrit fins un grapat d'anys després per Pere Foix en un llibre, quan ja havia passat a les files de la ERC és un xic tendenciós. Més inclòs quan, la premsa de la època al famós viatge a Madrid el 1919, va transcriure un altre manifest, força oposat al citat de memòria per Pere Foix, afirmant que "a Catalunya l'únic problema és el problema universal del Capitalisme".

I ja dic, si voleu citar que Seguí va dir que no haviem de tenir por a la independència cap problema però no amagueu la seva condició d'anarquista, així ho va ser tota la seva vida: des del seu grup d'afinitat "Els Fills de Puta" en la seva joventut, fins a la seva mort quan anava de la mà amb els sectors llibertaris de l'època enfront dels bolxevics de la III Internacional, per exemple.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
Ep treballador, a l'acte d'homenatge sempre es diu que era anarquista que jo sàpiga, els 2 anys que s'ha fet ha estat així.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
victor, els altres anys no ho se. Però al video penjat on està grabat el parlament commemoratiu del Noi del Sucre el defineix com un "sindicalista combatiu i de classe militant de la CNT".

Seguí s'està convertint en el nostre propi "James Connolly", sindicalista revolucionàri de la IWW, socialista i catòlic que al final el reivindica tothom ressaltant un aspecte o un altre en funció del que interessi políticament des de cada facció.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
Aviam quan un dia convideu a algún ponent de la CNT per a parlar en el homenatge que li feu, això si seria un acte d'unitat popular.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
Cut, doncs repeteixo: "Doncs a mi el que hem costa d´entendre es que un sindicat QUE FORMA PART DE LA MATEIXA INTERNACIONAL QUE estalinistes, per a mi, FEIXISTES (pame grec), fagi un homenatge a Salvador Seguí de la C.N.T.

"PS: De totes maneres també he de dir que molta gent que està obrint seccions sindicals de la COS prové de l'anarcosindicalisme, més que de militància de l'EI": si, esclar, comunistes independentistes que estaven a la cgt (per aixó ja de llibertària te ben poc, exceptuant barcelona), i ara que a la cos han deixat de ser 4 gats i en són vuit, s´han passat al seu lloc natural, un sindicat per a una pàtria de falç i martell.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
Ui t'equivoques força.

La gent que està entrant a la COS provinent de l'anarcosindicalisme no ve de l'EI, o no en la seva majoria, sinó que es gent cremada amb certes dinàmiques de la CGT. Però comparteix tant (o tan poc, depen de com ho vulguis mirar) discurs amb l'EI com amb l'anarcosindicalisme. Busquen sindicalisme alternatiu i no pactista. És trist i paradoxal que aquesta reflexió no la facin en canvi precisament gent de l'EI que està a la CGT (i penso en Lleida, Sabadell, Girona, Tarragona, etc.), que continuen a la CGT.

D'altra banda, culpar algú pel que fan sindicats a altres països (dels quals per cert no saps ni la meitat) és molt agafat amb pinces. Tu t'imagines que jo acusés a la CNT de "nazis imperialistes i ultranacionalistes francesos" pel fet que la CNT de Tolosa fa aquestes octavetes:

http://i146.photobucket.com/albums/r270/Ecspanya/CNT_AIT_Tolosa.jpg

(per si algú no entèn francès, és queixa fonamentalment de que es co-utilitzi l'occità al metro juntament amb el francès, amb frases com " "Cada matí i cada tarda hem d'aguantar el patois al metro" "l'ús del patois al metro és ridícul i retrògrad")

No ens enganyem, més enllà de la propaganda d'alguns, per la qual hi ha uns "bons molt bons i uns dolents molt dolents en l'àmbit de l'esquerra", el PAME és un sindicat que lluita, i que pateix també repressió com altres. Que no s'està d'acord amb la seva estratègia? no ho sé, jo no sóc d'allà. Tampoc sé si subscriuria el 100% del que fa LAB, o del que fa el SAT, o la CGT o qui sigui si ho coneguessim tot. però és gent que lluita als seus països des d'unes coordenades similiars, i malgrat les patinades (com la que pot fer CNT- Tolouse) hem d'anar junts.

Perquè sinó passa que mentre discutim el partit nazi grec puja dia rere dia i es fa fort als barris (i ja veurem a les europees que treuen). I aquí, per molt mediocre orangutan que tingui PxC, també poden acabar pujant.

Si ho fan, almenys que no sigui per que l'anticapitalisme es discutia no per tensions internes nostres, d'aquest país, sinó perquè "els meus" a milers de km. defensen allò i els teus allò altre ;)
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
06 mai 2013
Respecte el pame:

http://soliobrera.cnt.es/secciones/opinion/660-la-historia-se-repite-mis

http://www.elecodelospasos.net/article-en-grecia-los-estalinistas-fortal

http://www.fractioncommuniste.org/esp/bci07/bci07_3.php

Respecte la gent que arriba a la cos (que es un tema que no conec, perquè no pertanyo a aquest sindicat), suposo que es la cantarella de sempre: ´"al partit polític cup està ple d´anarquistes", i també "la cos es un sindicat ple de llibertaris". Cantarella que no hem crec, i per no tornar amb el mateix, matem el tema.
Re: Vídeo mani 1 de maig matí (COS)
07 mai 2013
Fixa't quines fonts estàs fent servir per parlar del PAME. És com si per conèixer l'independentisme em citessis intereconomia, libertaddigital y la Gaceta. No són fonts gens neutrals, sinó que prenen partit clarament. Per tant, voler-te fer una idea general a partir d'aquesta única versió resulta del tot improductiu... Això és el que no enteneu alguns quan se us acusa de dogmàtics, que només tireu d'una banda, del mateix, sense contrast.

Tendiu a simplificar tot en: "bons molt bons " que som nosaltres, immaculats, i dolents molt dolents que són tota la resta: l'estat, els nazis, els comunistes, els no se quantos....

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more