Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El Maresme avança cap l'empoderament col·lectiu
04 mai 2013
Al migdia, manifestació a Mataró i a la tarda, marxa entre Pineda de Mar i Calella.
maresme01.jpg
Després d'un temps d'inacció en la mobilització de la classe obrera del Maresme, es constata una pujant conscienciació en la població maresmenca a l'hora de defensar els drets que com a treballadores tenim. En els darrers anys, arran de les dues convocatòries de vagues generals durant l'any passat, l'elevada taxa d'atur que pateix la comarca (sobretot a la ciutat de Mataró) o la constatació de que aquesta crisi sistèmica representa una enorme estafa per a les classes populars, han fet incrementar la consciència obrera en un territori que semblava adormit en la lluita per la defensa dels interessos de la classe treballadora.

Aquest increment fou del tot palpable durant el migdia del 1r de maig, ja que gairebé un miler de persones ens manifestaren pels carrers de Mataró, responent a la convocatòria feta per l'Assemblea dels/les marroquins/es, l'assemblea de la CGT al Maresme, l'assemblea territorial del Maresme de la COS i les diverses seccions sindicals agrupades a l'IAC. La manifestació es va iniciar davant l'estació de trens de la capital del Maresme, al principi i al final de l'Avinguda Recoder es realitzaren accions simbòliques de tancaments d'ETTs (per explotadors) i d'una oficina de Bankia (per lladres), acció que es va repetir quan la marxa va arribar davant l'Ajuntament, en aquest cas el motiu de tancament fou per les polítiques de retallades perpetrades per les institucions. L'acte va finalitzar a la Plaça de Santa Anna, on fou llegit, a tres veus, el manifest de la convocatòria. També cal remarcar l'organització d'un bloc juvenil dins de la manifestació, un bloc del tot actiu que va llegir un manifest mentre es tancava l'ETT de l'Avinguda Recoder i va desplegar una enorme pancarta des d'un edifici del Carrer de Sant Josep.

Durant la tarda es va celebrar una marxa entre Pineda de Mar i Calella, convocada per Antifeixisme Alt Maresme - La Selva, Assemblea de Drets Socials de Pineda, Assemblea d'Unitat Popular de l'Alt Maresme, SOS Ensenyament Públic de qualitat, CNT, COS, Gong Pineda, PAH i USTEC·STEs. Unes 300 persones tallaren la carretera N-II durant la marxa. Tant al principi, davant l'Ajuntament de Pineda de Mar, com en el final, davant de l'Ajuntament de Calella, fou llegit el manifest on es denunciava el sistema corrupte que impera actualment, un sistema controlat per les grans empreses i els mercats financers.

Durant la nit del 1r de maig, l'assemblea d'Arran de Mataró va tapiar oficines de La Caixa. També volem mencionar que durant aquella mateixa nit, la seu del PP a Mataró fou atacada, segons informen diversos mitjans de comunicació, el vidre principal del local fou abatut i va aparèixer una pintada amb la frase 'Hem perdut la por'.

Noticia a La Directa
http://www.directa.cat/noticia/dues-manifestacions-mataro-pineda-mar-com

Vídeo de M1TV
http://www.youtube.com/watch?v=_PVQhiPQcaE

Vídeo de l'acció d'Arran Mataró
http://www.youtube.com/watch?v=JObdXiTbU78

Noticia i vídeo de Radio Calella
http://www.radiocalella.cat/noticies/1-de-maig-reivindicatiu-i-de-lluita

Noticia a Nació Digital
http://www.naciodigital.cat/noticia/54266/assalten/seu/ppc/mataro
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=1983:el-maresme-avan%C3%A7a-cap-lempoderament-col%C2%B7lectiu&Itemi

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat