Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El Camp ho té clar; cal superar el capitalisme
04 mai 2013
La manifestació de l'Esquerra Independentista pels carrers de Tarragona aplega 600 persones.
camp01.jpg
Sota el lema 'Nosaltres produïm, nosaltres decidim. Cal superar el capitalisme' l’Esquerra Independentista va convocar a Tarragona la manifestació de l’1 de maig. Amb la intenció que no fos una manifestació més contra les retallades, l’Esquerra Independentista va convocar una marxa que qüestionés obertament el capitalisme com a sistema econòmic, i defensant que la humanitat és capaç d’organitzar la seva economia d’una manera racional. La manifestació va iniciar-se a la Rambla Vella, davant l’hospital de Santa Tecla, i va aplegar unes 600 persones. Es dirigiren pel carrer d’Estanislau Figueres fins la cruïlla amb l’Avinguda Pau Casals mentre cantaven proclames com ara: 'Repartim la riquesa i el treball', 'L’acomiadament que es faci al Parlament', 'No és crisi, se’n diu capitalisme', 'Contra el capitalisme, independència i socialisme', 'Menys pactar i més lluitar' (en clara referència a l’actitud claudicant de sindicats com UGT i CCOO).
La manifestació arribà a la Rambla Nova, on les persones manifestants assenyalaren durant el recorregut els culpables de la crisi que estan patint les treballadores i els treballadors catalans. Els vitralls de cases d’oficines bancàries quedaren plens de pancartes i cartells reivindicatius, que denunciaven la seva participació criminal en aquesta gran estafa i hi presentaven alternatives. En passar per la seu del Partit Popular, alguns manifestants llançaren ous a la façana assenyalant també el paper d’aquest partit com a responsable polític de la situació vergonyant que pateix la classe treballadora (acomiadaments, desnonaments, mala qualitat dels serveis públics, especulació amb la salut pública, agressions a la llengua i cultura catalanes...).

La manifestació enfilà el camí cap a la Plaça de la Font pel carrer de Sant Agustí. A l’alçada de la plaça Verdaguer es desplegà una pancarta on s’hi podien veure les dramàtiques xifres de la crisi als Països Catalans: 41.640 desnonaments, 44.890 acomiadaments, 1.648.200 persones aturades, 2.705.113 persones sota el llindar de la pobresa i 106 mortes per accidents laborals, dades de l’any 2012.

Recorrent a la plaça de la Font, els manifestants arribaren a l’Ajuntament de Tarragona on s’havia instal·lat una tarima on es féu l’acte polític de l’Esquerra Independentista. Míriam Armora, militant d’Endavant i Josep Maria Martorell de la Coordinadora Obrera Sindical feren els seus parlaments no només assenyalant els culpables de la crisi sinó també explicant que el poble treballador català “no necessita passejos, sinó manifestacions que no s’aturin davant res ni ningú”, manifestacions “a les que encara no hem arribat però de les que cada dia som més a prop”.

L’acte, on als 600 manifestants s’hi afegiren moltes persones que eren a la plaça, s’acabà amb el cant d’Els Segadors, un himne de reivindicació de les classes populars, donant per closa la jornada de manifestació i lluita que anualment se celebra a Tarragona.
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_k2&view=item&id=1984:el-camp-ho-t%C3%A9-clar-cal-superar-el-capitalisme&Itemid=92

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Camp ho té clar; cal superar el capitalisme
04 mai 2013
VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gpat1znwv6o

A destacar que els sindicats CO.BAS i CGT van decidir anar a la mani de CCOO i UGT.
Sindicato Sindicat