Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
03 mai 2013
Vergonya.
pegatina-torturas.jpg
http://www.ugtpresons.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2105

GREUS INCIDENTS AL CP QUATRE CAMINS

Ahir al matí van ocòrrer al CP Quatre Camins uns fets gravíssims que mai s’havien produït al llarg de la història penitenciària catalana.

Un grup nombrós de persones que s’autoproclamen contraris a institucions d’internament van concentrar-se a l’entrada del centre amb l’objectiu de provocar greus aldarulls, van realitzar llençaments de potents petards i cohets a l’interior del MSOB, van fer pintades inqualificables contra els treballadors penitenciaris, van insultar al personal que estava de servei i van dedicar-se a mantenir converses a crits amb els interns que estaven a les cel·les exteriors del mòdul semiobert, exhortant-los a resistir i a rebelar-se contra la seva situació.

Fa setmanes que UGTPRESONS va alertar a les àrees de Seguretat i d’Informació de la Direcció General, ja que havíem detectat, mitjançant diverses xarxes socials, que grups de perfil violent s’estaven organitzant per programar accions i concentracions dins i fora dels centres penitenciaris, donat l’imminent judici contra els nostres companys acusats injustament.

No cal molta experiència a l’àmbit penitenciari per deduir que si aquestes situacions no es tallen d’arrel, l’escalada de violència, tant a l’interior de les presons com a l’exterior, pot posar en greu risc la seguretat dels treballadors penitenciaris.

És del tot incomprensible que els nostres responsables polítics no actuessin ahir davant dels fets que es van succeir a Quatre Camins ni tampoc s’hagin pronunciat avui en cap sentit. És més que qüestionable la deixadesa que estan mostrant a l’hora d’adoptar mesures preventives que garanteixin la seguretat de la plantilla penitenciària en l’exercici de les seves funcions. I és del tot imperdonable que, per la desídia d’una Direcció General a la deriva, els ahir concentrats gaudeixin d’absoluta impunitat per planificar actes encaminats a generar conflictes i revoltes a l’interior dels nostres centres.

Mentre el Govern mobilitza al Departament d’Interior per impedir que els treballadors penitenciaris expressem el nostre rebuig a les salvatges retallades de drets i condicions laborals enviant els Antiavalots per dispersar-nos, i 24 companys som perseguits per la Fiscalia acusats de tot tipus de delictes, la Direcció General de Serveis Penitenciaris, el Departament de Justícia i el Departament d’Interior són incapaços de coordinar-se i planificar una intervenció efectiva per evitar accions violentes que posen en risc la seguretat dels treballadors encarregats de vetllar pel sistema penitenciari català.

Davant els greus fets que es van produir ahir i dels pròxims “actes reivindicatius” ja programats, que previsiblement provocaran situacions conflictives, UGTPRESONS exigeix una execució real de totes les actuacions preventives necessàries i les mesures dissuassòries oportunes perquè es garanteixi la seguretat dels treballadors penitenciaris.

A aquests efectes, UGTPRESONS ha sol·licitat una reunió immediata amb el Conseller de Justícia i el Secretari General del Departament per demanar-los un posicionament clar i contundent en la defensa del col·lectiu penitenciari.

Per a més informació, podeu adreçar-vos als delegats/des del vostre centre, trucar a la nostra seu al telèfon 93 2956138 o enviar un email a l’adreça fsppresons ARROBA catalunya.ugt.org. També podeu seguir totes les novetats a través del nostre compte de twitter @ugtpresons.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 29 d’abril de 2013
Mira també:
http://torturesquatrecamins2004.wordpress.com
http://www.prevenciontortura.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
03 mai 2013
i els torturadors de la iac no diuen res?
Re: Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
03 mai 2013
Infórmate,si tu objetivo no es intoxicar, la Iac-catac expulsó a los maltratadores hace años. Estos se fueron a Ugtpresons, y actualmente, se reparten entre UGT, CSIF Y ACAIP-USO. Tanto CCOO como Catac no respaldan ni comportamientos antidemocráticos ni contrarios a los derechos humanos.Lo afirmo, pese a quién le pese, desde mi larga experiencia como preso y hoy en día voluntario con compañeros toxicómanos en diversas prisiones.Por último, la situación de los talegos catalanes es razonablemente buena (en términos comparativos), salvo en los departamentos especiales, que habría que erradicarlos.
Re: Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
03 mai 2013
¿Pese a quien le pese? Pues nen, tanto CCOO como CATAC están apoyando a los TORTURADORES (que cometieron abusos y torturas no una vez, sinó continu y sistemáticamente durante años) proporcionando la defensa legal. Ahí están los hechos, puros, objetivos y crudos: ahora vas y lo cascas.
Re: Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
03 mai 2013
Iac, para hablar, hay que conocer los hechos. CATAC no expulsó, pues los torturadores fascistas se fueron antes del acto oficial de la "expulsión" en el 2003.

En el 2002, hubo una huelga de brazos caídos en Quatre Camins a la que calificaron de "motín" para poder justificar toda la brutalidad y violencia de los carceleros. Me voy a ahorrar detalles escabrosos de esa violencia que ejercieron, pero muchos de los torturadores estaban en CATAC.

Cuando ese numeroso grupo de fascistas aterrizan en CATAC, provenientes de USO, no son unos desconocidos, pues en el gremio carcelario todos se conocen.

¿Te has preguntado cuánto tiempo estuvieron en CATAC, o por qué los expulsaron oficialmente?

¿Oíste las declaraciones del responsable de CC.OO. tras el motín de Quatre Camins?

En su momento tanto CC.OO. como CATAC ejercieron acusación contra los presos por el motín del 2004, poniéndose en el lado de los torturadores y encubriéndolos.

Si CATAC y CC.OO. desaprueban la tortura, que ejerzan la acusación contra los torturadores. ¿En vez de adoptar esa iniciativa, prefieren callar y quedarse al margen?.

¿Sabes quién defiende a los torturadores?

Me parece que quien no tiene la información eres tú, o por lo menos te han dado la que a ellos les interesa.

En la tortura, como en la pena de muerte, si no estás en contra, estás a favor por activa o por pasiva.

La complicidad de todos los sindicatos en los abusos carcelarios, es alarmante. Sólo hay que constatar la nula relación de denuncias de los derechos de los presos par parte de algún sindicato y sin embargo, la relación de reivindicaciones de seguridad para los carceleros es extensa, y en ocasiones abusando de la indefensión de las personas presas para sus reivindicaciones.

Si no quieres reconocer los hechos, que vienen de mucho antes del motín del 2004, por lo menos no encubras a los torturadores.

Cuando tenéis que hablar, calláis. Y cuando tenéis mucho por lo que callar, entonces es cuando se os oye...
Re: Els torturadors d'UGT-Presons sobre la marxa del passat 28/04 a Quatre Camins
05 mai 2013
de acuerdo sólo en parte con lo dicho por ti. veo que no has pisado un talego, hablas de oidas.
Yo hablo del 2013, de hoy en día, le pese a aquién le pese. Hablo de que he sufrido y veo a día de hoy. No me ciega ninguna ideología.
Los talegos deben estar para encerrar a mucho hijouta suelto, aunque ahora no cumplen esta misión; yo no creo en la pena de muerte como debe creer algún ácrata abolicionsta (que no estamos en el 36, coño).
Sindicato Sindicat