Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Granollers] Recuperem el 1er de maig amb un èxit en participació
03 mai 2013
Crònica dels actes a Granollers i comarca
IMG_0019_web.JPG
Recuperem el 1er de maig amb un èxit en participació
IMG_0022_web.JPG
Recuperem el 1er de maig amb un èxit en participació

Des del sindicat CNT de Granollers i comarca volem manifestar el nostre entusiasme amb les mobilitzacions que ahir, Primer de Maig, van tenir lloc arreu de la comarca.

Concretament a Granollers, feia molts anys que no es celebrava el dia 1 de maig cap acte reivindicatiu. Enguany hem pogut recuperar aquesta necessària data de conmemoració de la lluita dels treballadors i treballadores de tot el món, i més concretament de les que tenim al nostre entorn.

L'acte va consistir en un míting i una manifestació, i va aplegar unes 300 persones. Durant tot el matí, la Plaça de la Porxada va tenir un bullir de gent que passava a veure les paradetes que hi havia muntades, així com escoltava els parlaments dels diferents oradors i oradores.

En aquest sentit, volem fer un agraïment exprés a la gent de la Associació de Veïns de Tres Torres, la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques PAH i l'Assemblea de Mestres del Vallès Oriental per avenir-se a compartir amb els organitzadors les seves experiències enriquint encara més un Primer de Maig sindical i social.

Els parlaments varen comptar també amb la presència d'una delegació dels treballadors de IMESAPI, que fa uns mesos van protagonitzar una important vaga indefinida que va durar 36 dies. Els companys, van voler aprofitar l'acte per denunciar l'arribada d'un nou ERE a l'empresa i l'incompliment de l'acord amb l'Ajuntament de Granollers de subrogar el personal de la contrata abocant-los així a un futur precari i incert.

Finalment, els organitzadors de l'acte -Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT i CNT- van intervindre el míting. Els companys van ressaltar la necessitat d'auto-organitzar-nos per a una defensa real i aferrissada dels drets socials i laborals d'una classe treballadora víctima de cada cop més reformes.

Després dels parlaments, el nostre sindicat va anunciar la vaga general a Euskal Herria prevista pel 30 de Maig i en la que convoquen els sindicats nacionalistes i la CNT. Precissament, essent el nostre sindicat l'únic amb implantació confederal arreu de l'Estat Espanyol es va anunciar la voluntat de fer una campanya estatal de suport a la citada vaga, i per això es convocà a organitzar un acte sindical i social unitari en el seu suport i a favor d'un canvi de model social i sindical.

Tot seguit, va tenir lloc una petita manifestació que va recórrer els principals carrers del centre urbà per finalment acabar a la Plaça cloent aquest primer acte de reivindicació del Primer de Maig.

Volem citar que a Mollet, també va realitzar-se una manifestació convocada per Assemblea Llibetària, CGT i CNT que va aplegar alhora unes 300 persones amb el mateix lema: "Primer de Maig més que mai. Enterrem el capitalisme". Una experiència unitària que demostra la voluntat dels treballadors i treballadores del Vallès Oriental de sortir al carrer als seus pobles i ciutats.

Finalment, també volem felicitar les altres convocatòries de la comarca a les quals no participàvem com les del Baix Montseny així com a les altres organitzacions que van donar suport a les nostres convocatòries, tals com CUP, Arran, MALL o EUiA que varen convocar també a la mobilització de Granollers.

Visca el Primer de Maig!

Visca la lluita de la classe treballadora!

Visca la CNT!
Mira també:
http://granollers.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [Granollers] Recuperem el 1er de maig amb un èxit en participació
05 mai 2013
sobretot cnt.ES o sigui k la N de nacional vol dir nacional espanyola oi k si?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more