Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els llocs de treball promesos per François Hollande arriben a Perpinyà
02 mai 2013
Dilluns, 29.4.2013. 14:45h En el marc de la lluita contra les discriminacions, el candidat François Hollande promovia el 2012 un dispositiu anomenat "llocs de treball francs", reservats als joves dels barris en dificultats. Segons un anunci del 29 d'abril, Perpinyà forma part d'una llista curta de 10 ciutats, que s'han escollit perquè l'atur dels menors de 30 anys hi és important. Durant la campanya per a l'elecció presidencial, el 2012, el candidat François Hollande pretenia crear "llocs de treball francs", per tal de posar fi a les discriminacions socials, sovint vinculada al barri de residència dels candidats al treball. La idea avançada era llavors de lluitar "contra l'atur juvenil dels barris populars". Aquest procediment és fundat en l’exoneració de càrregues socials de les PIMES que contractin joves amb residència en les zones franques urbanes, així com l’anonimat dels currículums en la primera entrevista de contractació. El 29 d'abril de 2013, els diputats socialistes Ségolène Neuville i Jacques Cresta han informat de l'arribada d'aquest dispositiu a Perpignan a partir de l'1 de juliol.






El dispositif d'incentius laborals entrarà en vigor el proper 1 de juliol



Només s'ha seleccionat 10 ciutats de l'estat



S'ha selecció la capital del Rosselló per incorporar-se a un club molt tancat al qual pertanyen també Marsella, Amiens, Grenoble, Clichy-Montfermeil, Tolosa de Llenguadoc, Lille, Saint-Quentin i Fort-de-France. El ministeri de la Ciutat optat per aquestes 10 ciutats en base a una "diversitat del teixit urbà i econòmic" i d’una "dificultat d’accés a la feina dels joves procedents dels barris populars en àree urbanes on l’atur dels menys de 30 anys és important", segons els dos parlamentaris. Aquests destaquen que l'elegibilitat de Perpinyà respon a la seva acció cap a Cécile Duflot, ministra la Igualtat dels Territoris i de l'Habitatge, i François Lamy, ministre delegat encarregat de la Ciutat, pel que fa a les "dificultats trobades a Perpinyà per reforçar les eines establertes pel govern".

Els diputats socialistes de la Catalunya del Nord, Ségolène Neuville i Jacques Cresta © Gabinet parlamentari de J. Cresta



-------------------------------
Notícies relacionades


•L'atur nord-català, cap al rècord del 1998 28.04.2013.
http://www.la-clau.net/noticia/8204/latur-nord-catala-cap-al-record-del-

•El Pacte de competitivitat estatal arriba a la Catalunya del Nord 05.04.2013.
http://www.la-clau.net/noticia/8121/el-acte-de-competitivitat-estatal-ar

•Cobdícies cap als "llocs de treball de futur" a la Catalunya del Nord 21.01.2013.
Mira també:
http://www.la-clau.net/actualitat/economia

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat