Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[Barcelona] Acte Unitari 1er Maig de la CNT. Chicago ens mostra el camí.
30 abr 2013
El proper 1r de maig a partir de les 10 hores del matí, al Parc de les Tres Xemeneies (Av. Paral·lel), tornem al carrer per a fer present tant el llegat d'anteriors lluites com les circumstàncies que afrontem actualment, en una dilatada trajectòria d'enfrontament a l'esclavatge que suposa el treball assalariat i un engatjament amb els més legítims desitjos d'emancipació.
Dinar popular
Actes culturals
Exposicions
Trobada de paradetes
Conferències
Manifestació


Arribem de nou a una data altament significativa a la història del moviment obrer, el 1r de Maig. Fa més de 120 anys que fem homenatge a la lluita reivindicativa que milers d'obrers van dur a terme als Estats Units. Van ser 4 dies de vaga indefinida fent front a la patronal, als esquirols, a la premsa oficial i a la policia que carregava amb duresa sobre els manifestants, fins i tot afusellant-los. El 4 de Maig una bomba sorgí de la multitud i va matar un oficial de la policia, a part de causar molts ferits entre els guardians del benefici privat, aquell que creix a costa de l'esforç comú, el capital. La revolta fou tant forta que abans de que finalitzés aquell mes de Maig la patronal acceptà la jornada de vuit hores.

Aleshores, el moviment obrer anarquista va patir una forta persecució i criminalització. Aquella victòria, aconseguida amb sang i llàgrimes, no la donarien sense cap revenja. A aquells homes, que volien sortir de la misèria que el capitalisme els oferia com a única opció de vida, se'ls va apallissar, torturar i penjar de forma pública per ordre de l'Estat i les seves institucions legals. Els veritables salvatges eren al poder.

Avui en dia, al nostre present, la misèria torna com un fantasma a milers de llars obreres. La precarietat es l'única opció per fer front a l'atur, les deslocalitzacions d'empreses ens deixen desemparats i se'ns obliga a acceptar la implantació progressiva del servilisme i la utilitat eventual com a modus vivendi.

Més de 800.000 aturats a Catalunya, 25.000 desnonaments l'any 2012, i un de cada quatre catalans en situació de pobresa, són xifres que alerten de la necessitat de lluitar contra una burgesia que s'ha embutxacat els calés dels impostos i ha fet negoci amb propietats públiques a preu de saldo amb la complicitat dels polítics elegits pel poble.

I és des d'aquest sentiment que la CNT convoca als treballadors i les treballadores, aturats i aturades, estudiants, canalla, dones i homes a continuar amb aquesta lluita contra el capital i els seus estats d'aquest patriarcat.Mira també:
http://cntbarcelona.org
http://www.nodo50.org/cntcatalunya/joomla

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Barcelona] Acte Unitari 1er Maig de la CNT. Chicago ens mostra el camí.
30 abr 2013
Si el parlamento a semejanza de un sanedrin, es el receptaculo de la segregacion, con sus proyectos ley, legitima el monopolio de la violencia para que lo ejerza la minoria elitista, esta preparada y fuertemente armada , impone la coaccion violenta a una mayoria desarmada de la introyeccion de la noviolencia, que en terminos de lenguaje no refinado ni tecnificado viene a decir : que los primeros viven como quieren en un presente real en la tierra, mientras los segundos tienen que vivir en un ilusorio futuro en la luna o saturno.
¿conoces alguna democracia, en la que no exista la desigualdad injusta, o en la que acaparacion de la riqueza por unos pocos no este legalizada?. La democracia es iglesia y sanciona con verdades absolutas, basadas sin ningun fundamento racional, solo a traves del ejerccio del monopolio de la violencia por parte de la minoria elitista, se puede mantener a la mayoria en la ignorancia y el fanatismo y asi dar vida a la sociedad democratica.
En democracia, la mayoria de la sociedad es obligada a reprimir su rabia, ante unos hechos tan tristes, estupidos e injustos, como son los que se derivan de esta situacion generada por la segregacion. Es atraves de la policia y la judicatura, que son usadas como mecanismo para aplicar la violencia contra cualquier disidencia, y como arma que sirve para destructurar colectivos y disociar personas que cuestionen el dominio de laminoria elitista.
Los partidos politicos, como grupos sociales, lejos de hacer la transgresion uno de sus elementos motores para el cambio son el aparato reaccionario con el cual la minoria elitista introyecta a la mayoria la conformidad ante tanto sufrimiento, las promesas electorales juegan el rol de narcotizar a la sociedad para que olvide las necesidades inmediatas y sin capacidad de plantearse el problema de las causas de tanto sufrimiento. Los lideres de los partidos politicos como capos y obispos, son los sumistradores del narcotico politico-religioso, que junto al monopoliode la violencia y la complicidad de los privilegiados, hace de camisa de fuerza de la mayoria de la sociedad.
Es la alienacion, el presente donde vivimos, que es el resultado de la escandalosa violencia perpetrada por una minoria de seres humanos para someter a la gran mayoria de seres humanos, y a esto se le llama normalidad. Si se observa eso que se llama normalidad, se ve que nada mas es el efecto de una adaptacion a las ordenes del orden democratico, que a traves de los partidos politicos, reprime, disocia, proyecta e introyecta lo normal, y asi convertir lo normal en natural, es decir que lo natural es que la minoria elitista viva en el privilegio mientras la gran mayoria se resigne al sufrimiento y viva en la ignorancia y el fanatismo que es la base del conformismo, el verdadero soporte de la normalidad. La alienacion del hombre es ahora la condicion normal, y la sociedad democratica valora altamente al hombre normal, se educa a los niños a perderse a si mismos, a convertirse en absurdos, en normales. La democracia, con sus partidos politicos como factores sociales que parecen unirnos, pero que son de hecho los que crean la segregacion, nos dividen .¡Hartos! de quererlo todo en un futuro.¿y si rechazaramos todo, las ideas comunes, las convocatorias electorales, la representacion parlamentaria?, ¿ y si aun pudieramos encontrarnos verdaderamente?, ¿que es lo que podria separarnos? Tal vez la voz del pueblo diria: Queremos lo necesario ahora en el presente, y quizas entonces se haria adulto y viviria en la realidad objetiva en vez de la realidad ilusoria, pero claro eso querria decir que el monopolio de la violencia dejaria de existir.
Re: [Barcelona] Acte Unitari 1er Maig de la CNT. Chicago ens mostra el camí.
30 abr 2013
Video:

http://www.youtube.com/watch?v=2eig-1Jf5WE
Sindicat