Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina
el Fòrum de Sao Paulo aposta per enfortir l'esquerra sudamericana i la caribenca
30 abr 2013
Inicia les seves sessions a L'Havana, Cuba, el Grup de Treball d'aquest mecanisme
L'enfortiment de la unitat de l'esquerra a Sudàmerica i Carib és imprescindible i improrrogable: aquest mateix dilluns una reunió del Grup de Treball del Fòrum de Sao Paulo en el Palau de Convencions de la capital cubana, en preparació de la XIX Trobada, que es realitzarà pròximament a la gran ciutat de Sao Paulo, del Brasil.



Participants de reunió del Grup de Treball del Fòrum de Sao Paulo.


Referent a això, per part de la República cubana, el seu delegat afirmà que "els processos d'integració que estan tenint lloc en el continent, particularment l'objectiu estratègic que comporta l'enfortiment de la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribencs (CELAC), requereix inevitablement el recolzament dels partits i moviments d'esquerra, expressat en l'escenari de concertació i coordinació que constituïx aquest Fòrum". Respecte a que L'Havana sigui seu d'aquesta cita de dos dies que reuneix a un centenar de representants d'almenys 44 organitzacions polítiques de 20 països, assegurà que això era un reconeixement a la Revolució cubana. En aquest sentit, ratificà el compromís del Partit Comunista de Cuba en aquest projecte ideat per Luiz Inácio Lula da Silva, del Partit dels Treballadors de Brasil (PT).

El delegat cubà convidà a tothom a participar en el Primer de Maig i en la desfilada pel dia Internacional dels Treballadors, dedicat aquest any a l´Habana a la figura del primer president de la Revolució Veneçolana, Hugo Chávez Frias.

Hugo Chávez va arribar al Govern veneçolà inaugurant una nova època de transformacions revolucionàries de la societat basades en el creixement igualitari de l'economia degut a la distribució social de la riquesa nacional i en el rescat de la sobirania i de la dignitat humana de la població.


Un altre participant de la reunió del Forum de Sao Paulo va presentar a debat un document sobre la necessitat de la unitat de l'esquerra en el continent. En aquest aspecte, esmentà el debat obert sobre l'adopció de programes amb objectius comuns en la construcció de societats anticapitalistes. El sr Balaguer comentà que no s'ha de perdre de vista que, tot i que la dreta i els capitalistes estan baixos, conserven molt del poder econòmic en la majoria de països de la regió.



Durant la jornada d'aquest mateix dilluns, en la qual van ser presents, a més del president federal del PT brasileny, Rui Falcao; el secretari executiu del Fòrum de Sao Paulo, Valter Pomar, i el ministre interí de Relacions Exteriors, Marcelino Medina; es va denunciar l'arremesa feixista contra la Revolució Veneçolana, i va enviar-se un missatge de felicitació al President d'aquesta República, Nicolás Maduro.



Els participants en la reunió del Grup de Treball del Fòrum, que conclou dimarts, adoptaran un document de cara al XIX Trobada del Fòrum de Sao Paulo.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat