Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El 1r de maig #NoPaguem
30 abr 2013
Com a plataforma ens llançarem a les boques de metro un cop més, per reivindicar un transport digne al servei de les classes populars.
c3adndex.jpg
cartell_logos.jpg
Tradicionalment, l’1 de maig ha sigut un èxit de les lluites reivindicatives de la classe treballadora. Anys d’esmorteïment neoliberal però l’han deixat com un dia festiu més, somort, gairebé deixant en el desconeixement absolut del perquè d’aquesta diada i tot el que representa encara avui. Però les consciències es remouen, porten removent-se d’un poc temps ençà i quan ja sabem que el carrer és nostre cada cop ens és més difícil quedar-nos a casa. Tenim ganes que l’1 de maig sigui un dia de reivindicació, de denúncia, de reagrupament, de solidaritat i recolzament mutu. No volem un dia que passi sense pena ni glòria perquè tenim moltes coses a denunciar, a exigir, a prendre.

Des de la plataforma NOPAGUEM, no ens cansem de repetir-ho. L’organització i la desobediència són les nostres armes enfront de les arbitrarietats dels governs que es mouen al son del gran capital financer, de la UE i de la casta oligàrquica que ens ha dut a la misèria. Per ells encara estem per acabar d’exprimir. Ens ho demostren els augments cada cop més abusius de les taxes de transport, de l’electricitat i del gas. Ens ho demostren les onades de privatitzacions en sanitat i educació i en la criminalització i persecució implacable cap a tots i totes que gosin alçar la veu per impedir-ho. Però tot això també ens demostra que la nostra lluita és cada dia més necessària, més visible, més justa. Des de la plataforma NOPAGUEM volem que aquest 1 de maig traslladi tot això, perquè la lluita de la classe treballadora és la lluita per la dignitat de tots i totes, la dignitat per decidir lliurement el nostre futur com a poble treballador, contraposat als interessos d’aquells que ens menen a la ruïna.

Com a plataforma ens llançarem a les boques de metro un cop més, per reivindicar un transport digne al servei de les classes populars, però també per denunciar que en aquesta situació de penúria n’hi ha que en treuen cullerada quan la nostra vida és cada cop més precària: el senyor alcalde Xavier Trias amb un sou de més de 7000 euros i tota la directiva de TMB dels quals no podem dir res degut a l’opacitat que envolta la seva gestió mafiosa. Tots ells vius exponents del gran capital financer i l’aparell polític i administratiu que el protegeix; si cal, amb la violència.

I doncs perquè encara que ens vulguin col·locar en el seu mateix vaixell, en la nostra societat existeix una contradicció clara, una contradicció que visualitzem el 1r de maig i en la qual hi prenem part activa, per això des de la plataforma NOPAGUEM tornarem a dir que no volem formar part de la seva solució, extenuats per pagar un deute injust al capital estranger. Nosaltres no devem res, són ells que ens deuen a nosaltres tot l’espoli que patim diàriament quan no podem pagar una T10, quan ens pugen el gas, l’aigua i la llum, quan no trobem feina, quan deixem els estudis per poder viure. Aquest 1 de maig, colem-nos un cop més perquè si NO DEVEM, NO PAGUEM.
Mira també:
http://nopaguem.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat