Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: altres temes
La Infamia de Chicago (nou llibre sobre els orígens del 1r de maig)
29 abr 2013
Surt al carrer el primer llibre realitzat per l'Associació Diletants.
Des de l'Associació Diletants volem informar de l'edició d'un llibre amb les traduccions al castellà dels discursos d'Albert Parsons, August Spies, Louis Lingg, Adolph Fischer i George Engel abans de conèixer les seves sentències de mort. Ells, amb Michael Schwab, Samuel Fielden i Oscar Neebe van ser els coneguts com a "Màrtirs de Chicago". Cal recordar que arran d'aquests fets resideix l'origen de la jornada reivindicativa del 1r de maig.

Ells van ser destacats obrers revolucionaris i impulsors de la lluita en pro de les 8 hores el maig de 1886. Després de l'explosió d'una bomba arran d'una càrrega policial contra un meeting a la Plaça Haymarket de Chicago, el 4 de maig de 1886, van ser sentenciats a mort uns (l'onze de novembre de 1887) i a presó altres, després d'un procés judicial infame. Els seus discursos davant el tribunal són encara avui una mostra de convicció revolucionària davant un sistema liberal desbordat front la radicalitat obrera d'aleshores.

Aquesta edició també inclou el pròleg de l'any 1912 de Lucy E. Parsons, vídua d'Albert Parsons i destacada activista, així com un nou pròleg exclusiu d'aquesta edició, petites biografies d'ells i vàries notes d'edició i traducció que ajuden a posar en context i entendre millor aquests magnífics discursos.

El llibre té un PVP de 12 euros però es pot conusltar en format digital sense cap tipus de cost gràcies al allotjament a l'"Arxiu Digital Anomia" (http://www.nodo50.org/anomia/arxiu/varis.html). Per a distribució contacti'n amb nosaltres.

Contacte per a presentacions, distribució o informació general a: info ARROBA diletants.net


No copyright

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat