Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió : educació i societat : laboral : mitjans i manipulació
El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EOuzlnfbh9s
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EOuzlnfbh9s

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
també caldria afegir que etnicament, els catalans som una barreja de pobladors semitics (jueus, cartaginesos, grecs, arabs, que colonitzaren petits asentaments iberics) amb els barbars del nord (alamanys, francs, saxons, etc. guiats pel Sacro Imperi Roma carolingi)
o com dirien al maig 68: 'tots som jueus alemanys' amb el vincle de la parla romanica mediterrania amb guturalitat germanica com a element identitari 'no espanyol'.
S'enten perfectament que sempre hagi agut auto-odi al Principat i que els rebrots de nazisme siguin periodics, com a l'Alemanya dels anys 30.
Fer homenatges als Badia es com fer homenatges a Hitler i a Himmler!
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
quatre, la iaia,l´avi i Ospa! el xivato d´en Sureda!!!!!
Ara, on era el nostre super anarkkkista que tant brama per aquí lliderant les ordes del moviment anarkkista de Barcelona atacant aquests sonats??
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
"Fer homenatges als Badia es com fer homenatges a Hitler i a Himmler!"

El més curiós es que hi ha gent que repeteix aquest mantra sense haver llegit res de qui eren aquests tal Badia. Hi ha articles del Xavier Domenech que com a introducció està prou bé, i hi ha un llibre específic de Fermí Rubiralta: http://www.histocat.cat/?msgOrigen=6&CODART=ART01649

Que fos gent repressiva (i no critico que els pelessin pel clima que hi havia) no vol dir que fossin nazis, això és una banalització del feixisme absoluta. Entre altres coses perquè del partit que formaven part, Estat Català, la gran majoria estaven afiliats a la CNT, ja que consideraven a la UGT com una entitat massa subordinada al PSOE (que a Catalunya era un partit petitissim), i no tenia un component massa rural, fet que li comportava tenir més gent en la CNT que a altres com Unió de Rabassaires (amb més pes d'altres sectors d'ERC, per exemple). De fet, hi ha un llibre d'EC on diu que durant tots els anys 30 va tenir més gent a la CNT que al CADCI.


Així doncs, si EC era un partit nazi i els seus membres eren com "Hitler o Himmler", que hi feia la CNT amb afiliats nazis? potser era la CNT un sindicat "ambigu"?
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
Hi ha varis indicis del seu coqueteix amb el feixisme: el seu nacionalisme radical amb tints xenòfobs, el seu interclassisme, la desfilada amb uniformes de les JEREC, el fet que Mussolini els tenia com a referent a Catalunya ...per molt que Estat Català estiguessin afiliats a la CNT això no treu la virulència antiobrera dels Badia, digals'hi filofeixistes si et fa més il·lusió...
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
Quan em posava l'uniforme de cambrer, també m'hi sentia de feixista, per això vaig deixar la feina...
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
27 abr 2013
Perdoneu però això de que són "sospitosos" per les desfilades té tanta consistència com quan es diu que les marxes de torxes que es fan avui en dia "recorden a les marxes de torxes nazis". I per cert, les desfilades és una tradició OBRERA, que ABANS que a Itàlia ho fessin ja sabem qui aquí mateix, a casa nostra, els obrers ja feien desfilades l'1 de maig per demostrar als patrons que la massa obrera era un cos organitzat, i per infundir respecte a l'enemic.

Però clar, avui en dia això queda molt lluny... es millor no informar-se massa del que es parla (amb tal de que algú del ramat digui una cosa ja n'hi ha prou), fer passejades col·lectives anomenades manifestacions i si algú es surt del guió deu ser que és un "nazi", i tu, no ens trenquem massa més el cap que a la nit hi ha kafeta i cal arribar d'hora.

PS: Aclaro que qüestiono la manera que la gent té d'atribuir etiquetes. A mi els Badia m'importen un pitu, i és ben comprensible que se'ls pelessin (igual que ells també havien fet de les seves amb altre gent). Però em nego a seguir la corrent aquesta de ser acrític davant la ignorància i la estupidesa.

PS2: Algú s'imagina l'efecte que tindria posem pel cas 10.000 manifestants MARXANT un 1 de maig tipus desfilada? 10.000 persones ORGANITZADES i amb una marxa de combat? perdó... no segueixo que encara em titllareu de nazi.
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
28 abr 2013
http://www.racocatala.cat/forums/fil/173818/estat-catal-nova-acci-contra

Anarquistes delinqüents i espanyols
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
28 abr 2013
La dignitat dels pistolers de la FAI:
http://www.upf.edu/materials/fhuma/hcu/docs/t6/art/art154.pdf
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
28 abr 2013
Parleu de "els pistolers" de la FAI? Quina gràcia! I els germans Badia què portaven? Boomerangs? Pistoles d'aigua?
A veure, reventaven vagues, desfilaven marcialment disfrassats de geypermans,eren anti-xarnegos, estaven amb la patronal i apallissaven, detenien, i assassinaven anarcosindicalistes,...Quin és l'aspecte que us posa tan calents dels german Badia?
Independentment de qui el matés, NO ES MEREIXEN CAP HOMENATGE. Com ja s'ha dit en un altre fil sobre el tema:http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/466215/index.php
Què en pensava el Bé negre?
28 abr 2013
Aquí teniu què en pensava dels Escamots d'en Badia una revista tan poc sospitosa de ser anarquista com el Bé negre. El número 122, el 123 i, després de l'assalt dels escamotaires a la seva impremta, el 124. De l'Octubre del 33.
http://mdc2.cbuc.cat/cdm/compoundobject/collection/benegre/id/309/rec/12
Ja ho diu claramenbt la manxeta del 122: Ja et dic jo...que n'hi ha un FEIX!
Un altre article molt poc revelador
28 abr 2013
http://www.histocat.cat/resource/MiquelBadia.PDF
Si bé al primer destacat no dubten a adjudicar l'assassinat als "pistolers" de la FAI, a l'últim paràgraf admeten que no se sap massa qui els va matar realment ni per què. En què quedem? Si els mateixos que els reivindiquen es foten palles amb que va ser assassinat pels dolentots de la FAI però ni tan sols això tenen segur...de què va la cosa?
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
28 abr 2013
Té pebrots que a un IMC altermondialista vingui la penya sebosa de 'racocatala.cat' a fer l'apologia d'assassins feixistes & mafiosos (quatribarrats, aixo si...)
Ja n'hi ha prou!!
http://josepaloma.blogspot.com.es/2010/07/miquel-badia-torturador-i-assa
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
28 abr 2013
"sóc un entusiasta admirador de l'ètica del feixisme, els principis dels quals espero poder realitzar algun dia a Catalunya, la democràcia ha arribat al seu final i jo sóc l'organitzador dels escamots, esquadres d'acció purament feixista".

Josep Dencàs, conseller de governació d'ERC i membre d'Estat Català, juny del 1934.
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
29 abr 2013
feu el favor de no barrejar la gent d'Estat Català amb els feixistes d'UNC, per favor... que la gent d'EC, com la CNT, també van morir lluitant contra el feixisme, i a més no es van poder salvar com alguns cenetistes que s'afiliaven a la falange per salvar el cul...

"A"... d'on has tret la cita? difamant?
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
29 abr 2013
al 36 hi van haver dos cops d´estat: el feixista i el cnt-faista. I cansa que encara els de les patrulles de control, cheques, pistolers de baixa estofa encara donin lliçons d´antirepressió.

Si el noi del sucre no hagués mort se li hagués caigut la cara de vergonya en veure en què es convertí aquest sindicat. I si els trentistes haguessin tingut més prèdica la cnt-fai no hagués caigut en mans de gent fanàtica i poc formada. I així ens va anar.

ELs Badia ja havien vist que és el que anava a passar, l´enemic no eren tant els feixistes com els anarquistes, per això els van pelar. Com també van pelar al periodista josep maria planas, per investigar aquests assassinats, una patrulla fai(langista) li van donar el <<el paseíllo>> a la carretera de l´arrabassada.

Però ja ho deien ja durant la guerra: Failangistes, mateixa bandera, mateix despreci per la democràcia (uns la dialèctica de los puños y pistolas i els altres la acción directa), etc.

au, ja podeu insultar. Com en la millor tradició anarquista barroera.
Re: El feixisme català, de nou, avui i demà
30 abr 2013
per tradicio barroera la democrata, nomes i que a posar a escoltar o llegir als democratas, i ames assesins, en fa gracia veure als badia com visionaris del que anava a passar, els anarkistes no usan el despreci, aixo es la tipica tradicio dels democrates y la seva cultura burguesa universitaria, en nom de la democracia el fastigos azaña va matar al seisdedos en casas viejas, amb el seu tiros a la barriga, i que dir dels torturadors dels badia, la autodefensa de las patrulles de control els que os dona por, mentras vosaltres democrates teniu el monopoli de la violencia a nosaltres ens toca el papers de victimes, Ah! cuan no lo volem pas, aleshores son gent de baixa estofa, teniu rao, vosaltres democrates, el feixisme es democrata, dona igual de dretas que de esquerras, feu las lleis com la de vagos y maleantes, a los reaccionaris dels mossos els feu policia integral, y amb la juda dels comunistes autoritaris es a dir els feixistes vermells, feu el sim, ala democrates a continuar fem fabricas de armas i bombes, y a continuar matan la gent a bombas atomicas, si tot en nom de la democracia., es que sou fastigosos i feu pudor.
Sindicat Terrassa