Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : antifeixisme : corrupció i poder
Curt-crònica de la "Resistència Activa" el 25 d'abril
26 abr 2013
Com en anteriors ocasions la notícia que es dóna avui divendres, és la dels enfrontaments i disturbis, l'únic que es destaca de la concentració, cosa normal en els "Falsimedia" però sorprenent (o no) en altres diaris digitals que es consideren " alternativa .. què ".
foto cabecera.jpg
Prop de 2500 persones es van concentrar aquest passat 25 d'abril a la Plaça de Neptuno de Madrid, als voltants del Congrés dels Diputats, seguint la convocatòria de la Plataforma en Peu.

Sota la consigna assetja el Congrés! poc a poc s'ha anat omplint la plaça de ciutadans i ciutadanes indignats s, tot i les dificultats que s'han posat per poder arribar a la Plaça de Neptú.
Els voltants estaven presos per un desplegament policial sense precedents en un suposat estat democràtic, la impressió visual era la d'estar en una dictadura amb toc de queda, o records de les mobilitzacions dels anys 76, 77 ...

A part la policia s'ha dedicat des de primera hora de la tarda a fer identificacions massives com al Passeig del Prado oa la Glorieta d'Atocha (gràcies llei Corcuera!).

Amb un petit degoteig, la ciutadania ha anat accedint a la plaça, i com en altres concentracions de manera tranquil · la i pacífica. Un petit incident s'ha produït quan els concentrats han identificat dos policies secretes camuflats entre els ciutadans que exercien el seu dret a protestar, immediatament s'han marxat sota els crits ¡secreta, idiota, et creus que no es nota! i la sorna de la ja famosa frase de: "que sóc company cony!"

El punt àlgid a la plaça ha estat amb l'arribada de la columna de manifestants que venia de Sol, rebuda amb aplaudiments i als crits de el poble unit, mai serà vençut! ¡De nord a sud ... d'Est a Oest ... la lluita continua ... costi el que costi! Visca la lluita de la classe obrera!
Si haguéssim de fer una estadística de l'edat dels participants quedaria en una mitjana edat ja que la majoria dels assistents és gent jove, però abunden els jubilats es que a més són els i mes animats i indignats.

Altres consignes escoltades han estat: "Que visqui la lluita de la classe obrera", "Que sigui un diputat el proper aturats o", "Madrid, Madrid anticapitalista", que s'han anat cantant segons transcorria de la forma més tranquil · la possible la concentració .

Sobre les 20:30 hores, la concentració ha estat dissolta amb càrregues policials, cosa que ha provocat alguns incidents en els voltants, i que a la carrera per evitar mals majors, i segons s'ha pogut la quasi totalitat dels concentrats s'han anat pacíficament a casa, evitant enfrontaments innecessaris no per més o menys falta de forces, però si per evitar qualsevol provocació fora del context de la protesta.

Com en anteriors ocasions la notícia que es dóna avui divendres, és la dels enfrontaments i disturbis, l'únic que es destaca de la concentració, cosa normal en els "Falsimedia" però sorprenent (o no) en altres diaris digitals que es consideren " alternativa .. què ".

Tot i la por transmès en aquests dies des de la delegació de govern, de la manipulació informativa habitual dels "Falsimedia", de la campanya dels "NO" convocants, dels silencis dels que no ho ha "analitzat" ... un cop més no han faltat ciutadans i ciutadanes rebels que han sabut exercir el seu legítim dret a manifestar-se en llibertat.

Ara si estem començant, el suport social trencarà, quan es trenqui la por.

"Que no, que no, que no tenim por, que no"
Mira també:
http://www.loquesomos.org/index.php/es/autores/111-galileo
http://www.loquesomos.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Curt-crònica de la "Resistència Activa" el 25 d'abril
26 abr 2013
es veu que el treball de des-mobilització (no fos que passi algo!) està donant els seus fruits (i no no més a catalunya!)
Sindicato Sindicat