Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Ciutadans sense careta: extrema dreta
26 abr 2013
Ciutadans sense careta: extrema dreta
El ple del Parlament celebrat els dies 24 i 25 d’abril ha aportat a la política catalana una certa dosi de clarificació: mentre CIU, ERC, PSC i CUP acceptaven per fi la proposta d’Iniciativa de crear la comissió parlamentària pel dret a decidir, Ciutadans, enemic declarat del catalanisme, es treia la careta i s’arrenglerava amb l’extrema dreta europea, proposant un canvi en la llei espanyola de llibertat religiosa per prohibir el burca sense matisos ni mesures alternatives, i sobre tot, plantejant que els immigrants “irregulars” tinguin limitades les prestacions sanitàries. En totes dues votacions els partits catalanistes (CIU, ERC, PSC, ICV-EUIA i CUP) han fet pinya contra C's i PP: en la primera el PP s’ha abstingut deixant sols als fonamentalistes de C's; en la segona C's i PP han votat junts defensant una mesura que propugna el govern de Rajoy.

La dada no és irrellevant: perquè fins ara C's ha unit al seu anticatalanisme militant i a la seva obsessió contra la llengua catalana una imatge basada en un pretès radicalisme democràtic i una suposada lluita contra la corrupció que li han fet guanyar vots en les darreres eleccions al Parlament, provinents en gran part del PSC-PSOE. Aquesta imatge d’un fals progressisme ha saltat pel aires: el diputat d’Iniciativa, Josep Vendrell ha ubicat C's en l’espai polític que els hi pertoca (el de la dreta conservadora i populista europea) i la diputada socialista Marina Geli ha explicat amb encert que la crisi situa a cada partit on ideològicament li pertoca.

No és casual que la portaveu adjunta de C's, Carina Mejias, fos portaveu del PP fa ben pocs anys. Ciutadans es mostra com el que és: un partit de dretes, i les seves propostes el delaten. Que no ens vinguin més amb deformacions de la seva imatge: ara ja s’han retratat. Seria bo que la resta de partits, en especial el PSC, però fins i tot CIU, que han cedit vots a C's en les darreres eleccions sàpiguen explicar a la ciutadania la realitat autèntica de Ciutadans. I els diputats i diputades del Baix Llobregat o del Barcelonès també ho hem d’explicar als veïns i veïnes de les nostres ciutats. Hi ha gent progressista que ha votat C's empesos per la por al dret a decidir o a l’estat propi o per prejudicis lingüístics, pensant que el vot a Ciutadans era equivalent al vot socialista. No és així: C's no té res de progressista ni d’esquerres.

Al Parlament s’ha demostrat una realitat cabdal pel futur de Catalunya: els adversaris dels nostres drets nacionals també son adversaris dels drets socials de la gent que viu al nostre país. Només el catalanisme pot garantir que drets nacionals i drets socials siguin dues cares de la mateixa moneda.
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/opinio/5935/ciutadans/sense/careta/extrema/dreta

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ciutadans sense careta: extrema dreta
26 abr 2013
Fora merda politica d'Indymedia
Re: Ciutadans sense careta: extrema dreta
26 abr 2013
Exacte, parlem millor de festa i lo car que s´ha ficat l´speed!!!
Re: Ciutadans sense careta: extrema dreta
26 abr 2013
Apolitica, antipolitica, punks i skins que acabaen nazis...
Re: Ciutadans sense careta: extrema dreta
27 abr 2013
Posats, si parlar de politca es anar llepan culs als parlamentaris i qui no ho faci es un drogata, crec que te hauries de ficar a les CUP que es lo mes manipulador que ha parit una porca.
All Cup Are Bastards.
Sindicato Sindicat